Reklama

Reklama

Smolař

  • USA The Cooler (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehce drsná pohádka o štěstí a smůle, spíš smutná než veselá, každopádně velmi vydařená. Pomalejší tempo a náladová hudební složka vytváří dokonalé podmínky pro herecký koncert představitelů hlavních rolí. Ať už je to William Macy jako dobrák smířený s údělem smolaře, Maria Bello jako životem zkoušená servírka, překvapená svými city a bojující o nalezenou naději, nebo Alec Baldwin jako konzervativní majitel kasina, možná nejlepší a nejvýraznější postava příběhu, drsná a přece nečekaně lidská, struhující i tragická na své cestě k pochopení, že ne Bernie, ale on je tím skutečným smolařem. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tragikomická dráma s nádychom smutno-sladkej romantiky... inak to neviem opísať. Tento film snáď ani nemá slabé chvíľky a ak hej, určite by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. Obrovské prekvapenie, keď ho vyberiete náhodne z filmotéky a odrazu zistíte, že je to klenot. Skvelý nápad, podčiarknutý dobrým scenárom a dovedený k dokonalosti hereckými výkonmi. William H. Macy exceluje, Maria Bello výborná a Alec Baldwin si svoju rolu totálneho bastarda očividne užil. Tak ako som si ja užívala celý film, vrátane toho pomalého tempa, ktoré v prípade takýchto dobrých filmov priam zbožňujem. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od toho komedii, taky aby ne, když to mělo být o smolařovi, kterej pracuje v kasinu a kam přitáhne, tak všichni hromadně prohrávaj, ale nakonec se z toho spíš vyklubalo drama, né že bych byl úplně zklamanej, přece jenom drama to je dobrý, Macy je naprosto skvělá nula, Alec Baldwin dokonalej hajzl, jakýho umí vystřhnout snad jenom on a Maria Bello ukáže tetování a ještě něco navíc, ale vtipnost to teda nepobralo téměř žádnou. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Odporně přeslazené melodrama o „lúzrovi“, který našel své životní štěstí, všichni si přitom pobrečeli, rozdalo se pár ran a jisté osoby došly k uvědomění.Triviální myšlenka roztahaná na zbytečně dlouhou stopáž s dobrou kamerou a příjemnými hereckými představiteli nestačí, ale kdo se chce tetelit blahem a fandit sympatickým figurkám, nemůže prohloupit. Laciný kalkul zabalený do drahého obalu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Už jen když film začínal s úžasnou hudbou a kamerou, tak jsem se chytl na háček jak rybka a nechal jsem se dovláčet až na konec filmu, jako kdyby mě tahal nějakej rybář z vody. Perfektní krásnej film, kterej mě dostal a do kterýho jsem se totálně zažral!! Super výkony W.H.Macyho, Aleca Baldwina a nádherné Maria Bello (tu už jsem si zamiloval ve filmech Payback a History of violence). Úžasné geniální herecké výkony. Nejen toto trio, ale i ostatní hráli naprosto skvěle! A ten příběh je tak dobře vymyšlenej, že jsem byl hodně zvědavej, jak to všechno dopadne. Paráda! No a co mě u toho snímku absolutně dostávalo, byla hudba, kde hrály trubky, saxíky, smyčce, klavír, no kapitola sama pro sebe, ten soundtrack nemá chybu! Film, na kterej jen tak nezapomenu a ke kterýmu se určitě rád budu vracet. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama