foto

Shawn Hatosy

  • nar. 29.12.1975 (44 let)
    Frederick, Maryland, USA

Biografie

Americký herec Shawn Wayne Hatosy se narodil 29.12.1975 v Fredericku ve státu Maryland. Prostřední jméno Wayne má po svém otci. Promoval na Linganore Hign School v roce 1994. Nyní, ale žije v Hollywood Hills v Los Angeles v Californii.

První menší role přišla rokem 1995 ve filmu DOMŮ NA SVÁTKY v režii Jodie Foster. Ve stejném roce dostal podstatně větší šanci v televizním snímku NEBEZPEČNÝ NÁKLAD. Dále přicházely role ve filmech jako SVATBA NARUBY, RANDE a nebo také film Kevina Costnera POSEL BUDOUCNOSTI vše z roku 1997. Následující rok dostává jednu z hlavních postav ve filmu Roberta Rodrigueze FAKULTA, kde dostal velkou šanci se ukázat. Další léta natáčí spíše stroze, než přichází nabídka na hlavní roli ve filmu HURÁ NA TO! z roku 1999, která vypráví o mladíkovi ze zapadákova, který se dostává do internátní školy a zanedlouho se z něj stává ve škole známá tvář.

Poté už to jde samo a přichází jedna lepší role, než-li druhá. BLÁZNIVÁ JÍZDA (1999), ZŮSTAŇ SE MNOU (2000), NEBEZPEČNÝ SEX (2001). Následujícího roku se objevuje v thrilleru JOHN Q. ,kde hlavní roli měl Denzel Washington. Roku 2003 přicházejí tři zajímavé filmy a to: ZKURVENÁ NOC, SMOLAŘ a hlavně VOJÁKOVA DÍVKA. Ve stejný rok se ještě objevil ve filmech MUŽSKÁ ZÁLEŽITOST a DALLAS 362. Po těchto snímcích hraje spíše v menších televizních filmech. Ale v roce 2006 se objevuje ve filmu ALPHA DOG v režii Nicka Cassavetese, který režíroval již zmíněný film JOHN Q.

Shawn stále natáčí a vypadá to na další zajímavé role. Ve volném čase hraje tenis nebo si zahraje na kytaru. Má syna Jordana Cassiuse, který se narodil 16.6.2006.

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

Filmy

2020 Medicine Men
2019 The Bygone
2018 Mountain Rest
2015 For Justice (TV film)
2011 Street Kings 2: Město aut
2009 Veřejní nepřátelé
Špatnej polda
2008 Projekt LAZAR
The Apostles (TV film)
Vzdálení blízcí
2007 Bezcenný syn
2006 Alpha Dog
Untitled Brad Copeland Project (TV film)
Warholka
2005 Víra mých otců (TV film)
2004 The Winning Season (TV film)
2003 Dallas 362
Mužská záležitost
Smolař
Vojákova dívka (TV film)
Zkurvená noc
2002 John Q.
2001 Nebezpečný sex
2000 Borstal Boy
Zůstaň se mnou
1999 Bláznivá jízda
Hurá na to!
Kdekoli, jen ne tady
Milionář
Ochrana svědků (TV film)
1998 Fakulta
1997 All Over Me
Niagara, Niagara
Rande
Svatba naruby
The Postman - Posel budoucnosti
1996 Bez domova
Double Jeopardy (TV film)
1995 Domů na svátky
Hořlavina (TV film)

TV seriály

2019 Animal Kingdom (TV seriál)
Know Thy Enemy (S04E07)
Into the Black (S04E06)
Reap (S04E05)
další epizody (7)
2018 Animal Kingdom (TV seriál)
The Hyenas (S03E13)
Homecoming (S03E12)
Jackpot (S03E11)
další epizody (13)
2017 Animal Kingdom (TV seriál)
Betrayal (S02E13)
You Will Be Gutted (S02E12)
The Leopard (S02E11)
další epizody (13)
Flaked (TV seriál)
Day Five (S02E05)
Day Four (S02E04)
Day Three (S02E03)
další epizody (4)
2016 Animal Kingdom (TV seriál)
What Have You Done (S01E10)
Judas Kiss (S01E09)
Man In (S01E08)
další epizody (10)
2015 Živí mrtví: Počátek konce (TV seriál)
Dobrý člověk (S01E06)
Kobalt (S01E05)
Co se nevytratí (S01E04)
Bosch (TV seriál)
My a oni (S01E10)
Kouzelný hrad (S01E09)
Ztracení chlapci (S01E07)
další epizody (4)
2014 Bezohlední (TV seriál)
2013 Tělo jako důkaz (TV seriál)
Únos - 2. část (S03E02)
Únos - 1. část (S03E01)
Policajti z L. A. (TV seriál)
Reckoning (S05E10)
Chaos (S05E09)
The Felix Paradox (S05E08)
další epizody (10)
2012 Christine (TV seriál)
Drsný šerif (TV seriál)
8 vteřin (S01E07)
Policajti z L. A. (TV seriál)
Thursday (S04E10)
Risk (S04E09)
God's Work (S04E08)
další epizody (10)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Valentine's Day (S13E18)
2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Pro dobrou věc (S02E06)
Policajti z L. A. (TV seriál)
Graduation Day (S03E10)
Failure Drill (S03E09)
Fixing a Hole (S03E08)
další epizody (9)
Myšlenky zločince (TV seriál)
The Bittersweet Science (S07E10)
2010 Policajti z L. A. (TV seriál)
What Makes Sammy Run? (S02E05)
The Runner (S02E04)
Butch & Sundance (S02E02)
další epizody (4)
Dexter (TV seriál)
Prakticky dokonalá (S05E03)
Nazdárek, bandito (S05E02)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Samotář v Miami (S09E05)
2009 Policajti z L. A. (TV seriál)
Derailed (S01E07)
Westside (S01E06)
Two Gangs (S01E05)
další epizody (6)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Salome na Mahattanu (S08E10)
2007 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Hoř, ohníčku, hoř (S03E11)
Vražedná čísla (TV seriál)
Míra důvěry (S04E01)
Janusův seznam (S03E24)
Pohotovost (TV seriál) - a.z.
300 pacientů (S14E10) - a.z.
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Špión (S03E04)
Pohotovost (TV seriál)
Dětská skládačka (S13E07)
2005 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nebezpečné známosti (S05E22)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ve hře (S02E01)
1996 Právo a pořádek (TV seriál)
Savior (S06E16)

Hudební videoklipy

2006 Justin Timberlake - What Goes Around... Comes Around (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Kentucky Rhapsody

Režijní filmografie

TV seriály

2018 Animal Kingdom (TV seriál)
Jackpot (S03E11)