foto

M.C. Gainey

  • nar. 18.1.1948 (70 let)
    Jackson, Mississippi, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mike je velmi známý americký herec, klasický případ velmi obsazovaného herce, ze kterého se ale nikdy nestala větší hvězda. Narodil se 18. ledna 1948 a je vysoký 190 cm a je charakteristický různorodou úpravou vousů. Díky tomuto zjevu jsou mu přidělovány role kovbojů, motorkářů nebo trestanců.

Jako mnoho amerických herců začínal především v počinech televizní produkce a sem tam se objevil v nějakém filmu. Jeho prostor ve filmech se časem rozšiřoval a od svých třiceti let se v různých rolích podobného charakteru představil divákům už ve více než padesátce filmů. Z nejznámějších filmů například ÚNOS, pilota vězni uneseného letadla si zahrál v oblíbeném CON AIR, objevil se v TERMINÁTOR 3: VZPOURA STROJŮ, ve filmu BOKOVKA se ve všech svých scénách představil divákům nahý a konečně v DIVOČÁCÍCH si střihnul dříve zmíněného motorkáře.

Mike je také seriálovým hercem. S trochou nadsázky lze říci, že ho obsadili snad do všech oblíbených televizních seriálů jako KNIGHT RIDER, WALKER TEXAS RANGER, CSI, TAK JDE ČAS, AKTA X, ZOUFALÉ MANŽELKY. V těchto dílech se objevuje jen epizodně a velmi sporadicky. Seriálem, kde konečně dostal větší prostor, byli ZTRACENI. Zde hraje roli falešného vůdce Druhých a prostor dostal ve dvaceti epizodách.

V současnosti jej můžeme občas zahlédnout v nepříliš úspěšných filmech, většinou ve velmi malých rolích. Pár minut vezl v náklaďáku Sandru Bullock v SLEČNA ZAMILOVANÁ a mezi oscarovými herci se letos objeví v LOVE RANCH.

Co se týče ocenění jeho více než třicetileté práce, Mike nebyl nikdy ani nominovaný na žádnou výraznější cenu. Třeba jeho čas někdy přijde. Podle jeho slov jsou mu souzeny role záporných postav. Když už hrál policajta tak to byl buď rasista, nebo alespoň alkoholik.

srstek

Herecká filmografie

Filmy

2018 Boogeyman Pop
Hyde Park
Shifting Gears
2017 Tangled: Before Ever After (TV film)
2016 Greater
2015 Father's Day
The Week
2013 Pardon, The
2012 Duchotřesení (TV film)
Jak vyloupit spermabanku
Nespoutaný Django
Unesená
2011 Leave
2010 Hnízdo neřesti
Lost: The Final Journey (TV film)
Na vlásku
Trim
2009 Slečna zamilovaná
Tripping Forward
2007 Bobby Z
Divočáci
Nepohřbený
Pan tělocvikář
2006 Oktoberfest
Televizní hrátky
2005 At Last
Mistři hazardu
Už jsme tam?
2004 Bokovka
Klub hrůzy
2003 King of the Ants
Poslední šance (TV film)
Smolař
Terminátor 3: Vzpoura strojů
Wonderland Masakr
2002 Běž, Ronnie, běž!
Country Bears
Highway
Z nuly hrdinou
2001 Deník sexuálních obětí
1999 Happy Texas
Horse Sense (TV film)
Poslední zpověď (TV film)
Tyrone
Zámek hrůzy
1998 Blázni v parku
Pán ringu
Yakima Wash
1997 Con Air
Únos
1996 Fanatik
Grázl
Klub tajných agentů
Občanka Ruth
Perfektní vražda (TV film)
Rukojmí (TV film)
1995 Láska dokáže stavět mosty (TV film)
1994 Nový ráj (TV film)
Slepá spravedlnost (TV film)
1993 Geronimo
1992 Muž zázraků
Ned Blessing: The True Story of My Life (TV film)
Ulterior Motives
Šampióni
1991 Matlock: The Witness Killings (TV film)
1990 El Diablo (TV film)
1989 Caddie Woodlawn
Elysian Fields (TV film)
Nevinný muž
1988 Kouzelnice
Nitti - Neústupný (TV film)
Two Idiots in Hollywood
1987 Osudná droga
1986 Chlapec - krysa
Jak chutná černá
1985 Rape of Richard Beck, The (TV film)
1984 Starman
1983 Night Partners (TV film)
1982 Frances
1981 Pennies from Heaven

TV seriály

2018 The Conners (TV seriál)
The Separation of Church and Dan (E04)
Záchranáři L. A. (TV seriál)
Under Pressure (S02E01)
Riverdale (TV seriál)
Chapter Twenty-Five: The Wicked and the Divine (S02E12)
2017 Na vlásku: Seriál (TV seriál)
Outcast (TV seriál)
This Is How It Starts (S02E09)
Mercy (S02E08)
Alone When It Comes (S02E07)
další epizody (6)
2016 American Gothic (TV seriál)
The Veteran in a New Field (E10)
The Oxbow (E09)
Lopez (TV seriál)
V zajetí kouzel (TV seriál)
Remedial Battle Magic (S01E11)
Mendings, Major and Minor (S01E05)
2015 Kingdom (TV seriál)
Traveling Alone (S02E10)
Living Down (S02E09)
The Demon Had a Spell (S02E07)
další epizody (5)
2014 Kingdom (TV seriál)
Please Refrain from Crying (S01E06)
Revoluce (TV seriál)
Vyhlašení nezávislosti (S02E22)
V Austinu (S02E18)
2011 Strážce pořádku (TV seriál)
The Moonshine War (S02E01)
2010 Happy Town (TV seriál)
Blame It on Rio Bravo (E08)
Dallas Alice Doesn't Live Here Anymore (E07)
This Is Why We Stay (E05)
další epizody (6)
Strážce pořádku (TV seriál)
Bulletville (S01E13)
Fathers and Sons (S01E12)
Veterans (S01E11)
další epizody (5)
2009 Glee (TV seriál)
Na doživotí (TV seriál)
Střecha nad hlavou (S02E15)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Dáma v bílém (S02E12)
Pohotovost (TV seriál)
Změna rovnováhy (S15E20)
2008 Mentalista (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Závodník v bahně (S03E10)
Ztraceni (TV seriál)
Seznamte se s Kevinem Johnsonem (S04E08)
Druhá žena (S04E06)
Odložené případy (TV seriál)
Dny slávy (S06E01)
2007 Ztraceni (TV seriál)
Za zrcadlem (S03E22)
Muž za oponou (S03E20)
Kobka (S03E19)
další epizody (8)
2006 Zoufalé manželky (TV seriál)
To jsem nechtěla (S02E20)
Ztraceni (TV seriál)
Ano (S03E06)
Na vlastní triko (S03E04)
Skleněná baletka (S03E02)
další epizody (8)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
Vyšinutý (S01E09)
Ztraceni (TV seriál)
Exodus, část druhá (S01E24)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Sami doma (S04E03)
2001 Akta X (TV seriál)
Vienen (S08E18)
1993 Danger Theatre (TV seriál)
1990 Against the Law (TV seriál)

Dokumentární

2005 30 Days in Hell: The Making of 'The Devil's Rejects'

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace