Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka Ellen (Lily Collins) bojuje s anorexií. V době svého léčení se seznamuje s nekonvenčním doktorem Williamem (Keanu Reeves), který se za každou cenu snaží Ellen dovést k pochopení, v jak vážném stavu se nachází, a zároveň ji tak nasměrovat správným směrem, aby i přes svůj zdravotní stav mohla žít normální spokojený život. (veru_needy)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete dozvědět kde, jak a proč to s anorexií začíná, tak jděte o dům dál. Tenhle film je o tom, jak je těžké se rozhodnout, jestli vlastně chcete pokračovat v žití. Terapie, pátrání po příčinině nemoci, to všechno jde stranou. Důležitá je otázka, jak pokračovat? Pro mě smysluplný film, který se snaží vyhýbat většině klišé o tom, jak krásné je žít. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hlavnou devízou tohto filmu je presvedčivý výkon sympaťáčky Lily Collins. Bez nej (resp. s oveľa horšou herečkou) by to išlo dole o... no proste o veľa bodov. Peknú rolu síce dostal aj Keanu Reeves, ale objaví sa len raz za čas. A fajn sú i hrdinkini spoluhráči v „domove“ (a sestra a tri mamy), ale toto je proste one man show ústrednej postavy. Nie je to síce na Oscara, ale nejakú menšiu, regionálnu cenu by som jej za snahu určite dal. Filmy o anorexii idú mimo mňa, nakoľko som vo svojom okolí nikdy nemal osobu s týmto problémom, ale ak toto necháme bokom, ide o snaživý, dobrý a vcelku vydarený film s viacerými silnými a zaujímavými momentami. Akurát mi to miestami prišlo moc zaliečavé, patetické a románik bol nudný a stereotypný, hoci to medzi hercami pomerne dosť iskrilo. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Áno, anorexia je závažná téma, o ktorej treba točiť filmy! Medzi mladými dievčatami je to už pomaly civilizačná choroba, a tak treba tomuto problému venovať zvýšenú pozornosť - aj prostredníctvom filmového plátna. Čo sa však týka tohto filmu, mňa osobne ničím extra nezaujal. Začiatok bol veru sľubný, zaujímavé postavy, aj základ pre príbeh - ale akosi sa to nikde nerozvíjalo a zostalo to stále v tom istom kolotoči s jemným spádom v deji, bez výraznejších zlomov. Takže z tohto pohľadu to celé prvotné nadšenie zostalo pohltené tou nevýraznosťou. Navyše, postava excentrického Luka mi išla extrémne na nervy - presne takýchto ľudí, čo za každú cenu chcú vnášať všade umelý optimizmus, veru nemusím. No škoda toho, čakal som oveľa viac, takže akurát tak 1* za sľubný základ. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Počítání žeber na vyhublé Lily Collins je patrně to jediné, co drží film od nudy. A ještě jedním úkonem se můžete přes nudu překlenout: důležité je během filmu se nepřetržitě cpát jídlem. Kalorie neřešte, prostě do sebe ládujte vše, co máte v ledničce, ve spíži, klidně dojeďte i zbytky z předešlého dne, hlavně nepřerušte cyklus, jinak si tenhle film dostatečně neužijete. Mně ke strávení téhle dramaticky roztahané slaboty nepomohla ani bizarní halucinace, v níž mám před sebou obří hamburger a s hlavní hvězdou filmu ho každý z jedné strany ukusujeme, aby se zase dostala na optimální váhu. Celkem žasnu, že se Lily Collins pro tuhle roli obětovala, patřičně upravila svůj jídelníček a na váze se jí objevila informace 40 kg, možná i méně. A k ničemu to nebylo. Celé téma je nepříliš oslnivě zpracované a zrežírované. Pacientka se ocitá v soukromém sanatoriu, které vede doktor s nekonvenčními metodami léčby, a spolu s ní se zde s anorexií i bulimií potýká několik dalších mladých žen a jeden mladík. Charaktery i průběh léčení, to vše je naprosto nezajímavé. A ke všemu se film snaží zaujmout přemírou dialogů, ano, divák si vyslechne skutečné perly. Mary Nixon jak neumí dobře režírovat a ani psát scénář, měla jednoznačnou kliku v tom, že měla k ruce talentovanou Lily Collins a několik známých hereckých jmen včetně Keanu Reevese v roli doktora. Naprosto nesmyslně má film bezmála ke dvěma hodinám, přičemž po dramatické stránce je zde jen jeden moment, kdy jedna z pacientek v sanatoriu potratí, a nějakých tradičních explicitních projevů poruch příjmu potravy se děj vzdal úplně. Collins je pobledlá, vyloženě hnusně nepůsobí, dá se i opíchat, i když se píchnete o její trčící kosti. Rodící se vztah s (homo?) mladíkem ze sanatoria nikoho nedojme, žádný zajímavý rozměr nemá ani vztahový rébus příbuzenstva hlavní hrdinky. Vůbec nejhorší je finální dvacetiminutovka. Film dostane jakýsi surrealistický nádech a všechny šance na průměr si tak pohřbil. Takže jediným doporučením je tu pitominu zajíst. 4/10 ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

tutoriál na poruchu příjmu potravy s kontraproduktivním terapeutem keanu reevesem těžko hodnotit. jde o jeden z mála filmů o anorexii - nelze je totiž udělat bez toho, aby se nestaly návodem pro potenciálně zranitelné jedince. byť ukazuje i negativní stránky nemoci a přistupuje ke křehkému tématu relativně opatrně, stává se v pro-ana komunitách objektem romantizace. lily collins nese celý film na ramenou a je nečekaně skvělá - posun k emily v paříži bylo celkem velký špatný. 3 viditelná žebra z 5 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Lily Collins musela kvůli roli zhubnout 10 kg. Behěm této doby měla kolem sebe doktory a lidi z rodiny, kteří na ní neustále dohlíželi, aby se její zdravotní stav nezhoršil vzhledem k její přechozí anorexii. (Spidey3)
  • Tak ako Ellen, rovnako aj jej predstaviteľka Lily Collins trpela v teenegerskom veku anorexiou. (belinko)
  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama