foto

Brooke Smith

  • nar. 22.5.1967 (50 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka, která se narodila 22. května 1967 v New Yorku. Navštěvovala American Academy of Dramatic Arts.

Objevila se v několika filmech, z nichž nejznámější byla postava Catherine Martin v MLČENÍ JEHŇÁTEK. To se psal rok 1991 a její kariéra teprve začínala. V roce 1994 byla nominována hned na dvě ceny za roli v díle VÁŇA NA 42. ULICI. Šlo o nominace za nejlepší herečku ve vedlejší roli (Chlotrudis Award, Inderpendent Spirit Award).

V roce 2007 se jí podařilo prosadit v seriálovém světě. Zahrála si v seriálu TRÁVA, kde hrála vedlejší postavu Valerie Scottson, ale hlavně se prosadila jako Dr. Kate Switzer v seriálu DRZÁ JORDAN.

Průlomová postava pro ni je opět doktorka, tentokrát se jménem Erica Hahnová. Nastoupila totiž do seriálu CHIRURGOVÉ. Nakonec zde odehrála 23 epizod, a poté její postava odešla. Naposledy byla k vidění ve filmu FAIR GAME.

Momentálně žije se svým manželem Steve Lubenskym v New Yorku. Vzali se v roce 1999 a v březnu roku 2003 se jim narodila dcera Fanny Grace. V květnu roku 2008 adoptovali holčičku z Etiopie, která se jmenuje Lucy Dinknesh.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dude
To the Bone
2016 Broken Links
The Call of Charlie
2015 Day Out of Days
2013 Prodloužený víkend
2010 Fair Game
Little Help, A
2006 Jmenovec
2005 Shooting Vegetarians
Zná ji jako svý boty
2004 Andělé s ocelovým hlasem
Melinda a Melinda
2002 Česká spojka
For Earth Below
2001 Muž, který nebyl
Zabít nebo zemřít: Hráči - série sedmá
2000 Eventual Wife
1999 Náhodné setkání
1998 Broken Giant, The
Remembering Sex (TV film)
1996 Kansas City
Můj nejmilejší bar
1995 Poslední léto v Hamptonu
1994 Vanya on 42nd Street
1993 Dobrodružství létající okurky
Night We Never Met, The
Pan Báječný
1991 Mlčení jehňátek
1989 Zítra na shledanou
1988 Modernisté

TV seriály

2017 Bosch (TV seriál)
The Smog Cutter (S03E01)
Batesův motel (TV seriál)
The Cord (S05E10)
Visiting Hours (S05E09)
The Body (S05E08)
další epizody (6)
2015 Ray Donovan (TV seriál)
Snídaně šampionů (S03E04)
2014 Ray Donovan (TV seriál)
Volcheck (S02E10)
Ubírej se tudy (S02E07)
Viagra (S02E06)
další epizody (5)
2013 Ray Donovan (TV seriál)
Úplně stejný (S01E12)
Posranej Bucky Dent (S01E11)
Bridget (S01E08)
další epizody (7)
2012 American Horror Story (TV seriál)
Ramínko (S02E09)
2007 Dirty Sexy Money (TV seriál)
Tráva (TV seriál)
Cankles (S03E11)
Roy Till Called (S03E10)
Release the Hounds (S03E09)
další epizody (4)
2006 Heist (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Výzva (S04E07)
To je můj pes (S04E05)
Už můžu? (S04E04)
2001 Big Apple (TV seriál)
Drzá Jordan (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
100 Centre Street (TV seriál)
1997 The Hunger (TV seriál)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2001 Inside the Labyrinth: The Making of 'The Silence of the Lambs'
1996 Kdo je Henry Jaglom?
1994 Century of Women, A (TV seriál)

TV pořady

1992 The Larry Sanders Show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace