Reklama

Reklama

Lucie: Příběh jedný kapely

  • angličtina Lucie: The Story of a Rock Band (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

30 let spolu, 30 let bez sebe. Fenomenální skupina Lucie se poprvé představí i na plátnech kin v celovečerním filmu Lucie: Příběh jedný kapely. Strhující cesta časem, čtyři životy plné hudby v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku. Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

penylane 

všechny recenze uživatele

Jako velká fanynka této kapely jsem se hodně bála, jakou formou bude tento dokumentární film pojat. Naprosto předčil má očekávání. Vtipné, dojemné, vzpomínkové dílo pro fanoušky i nefanoušky všech věkových kategorií ukazuje všechna zásadní období, kterými si kapela prošla. Přestože příběh nejde chronologicky, lze se v něm snadno zorientovat. 100% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že českou hudební scénu moc nemusím, ale Lucie je kapela, kterou si rád poslechnu, ale prakticky jsem o ní nic dopodrobna nevěděl, jen mlhavě o tom, jak se rozpadla, slepovala a podobně. Čekal jsem hodně ze zákulisí a emočních scén, kde se dozvím zpovědi jednotlivých členů, pikantností, křivd, něco na způsob výborného dokumentu Amy..... bohužel jsem se nedočkal nebo v hodně konzervativním balení. Je to vlastně slepenec všeho, co jsme již viděli, prokládáno spoustou klipů a přehledu největších hitů. Bavil jsem se jen tím, neboť mám kapelu rád, ale v rovině dokumentu to není sláva, spíše reklama na letošní turné..... 6/10 ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V duši zbylo světlo z jedný holky - LUCIE. Pro mě kapela dětství, kdy jsem na přelomu 80./90. do zblbnutí poslouchal kazetu s prvníma hitama... :-) Pokud jde o dokument, tak je to příjemnej průlet historií se spoustou kvalitní hudby. Trochu může vadit, že dost skáče v čase tam a zpátky - dneska pro pamětníky to není problém, ale za pár desetiletí... A škoda, že to šlo dost po povrchu. Kdyby se porýpali v těch bolavějších věcech, jistě by to mělo větší výpovědní hodnotu. Ale řekl bych, že do toho se nikomu z pánů nechtělo. A vlastně: Nebudem se nikdy vracet tam, kde nám bylo mizerně! ;-) ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádná komplexní, pro obyčejného smrtelníka přehledná biografie kapely se vším "co, kdy, kde, s kým a proč". V čase se skáče asi jako v prvních řadách při koncertu, ale my skalní víme. Srdíčko mi plesalo stejně, jako když jsem ve třinácti letech dostala hysterický záchvat, když jsem pod stromečkem našla své historicky první CD Lucie. Tehdy jsem začala věřit na Ježíška. Zkrátka "Víš... svý... Lucieeee, pár zásahů už máš!" ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mě Wanastowi Vjecy > Lucie. Lucie mi vždycky přišla docela přeceňovaná, nemůžu upřít, že by nesložili několik skvělých songů (Sen, Pohyby, Panic, Země, Amerika), ale jinak nic extra, proč by si měla zasloužit být brána jako nejlepší česká kapela. Dokument nic převratnýho, nejde nijak do hloubky, spíš na mě působí jako takové lepší promo. Jenže mě hudební dokumenty zkrátka baví, o to spíš, když ukazují, jak moc cool bylo mít rockovou kapelu v devadesátých letech, drogy, kam se podíváš, chlastu, co bys nepřeplaval a ženských, co nemáš šanci obšťastnit všechny. A že tomu kluci dávali jistě poctivě. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama