Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (172)

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Totálně podceněná pohádka, evidentně spousta lidí neumí obstojně ráčkovat, a tak vzteky rudnou a hází do hodnocení trojhvězdí, tss. Přitom jako kritérium pro výběr životního partnera mi to přijde obstojné. Jako nejlepší partie široko daleko mi teda vychází Daniel Nekonečný, nejenže má krásně znělé er, ale co si tak vzpomínám, tak i jeho sykavky stály za hřích. Daniel miluje žlutou barvu, tygry, papoušky a flitry, což mi přijde úžasný a navíc oceňuji jeho brilantní práci se samoopalovákem. Akorát nevím, jak na tom teď je, jelikož jsem ten jeho rozesmátý kukuč už dlouho na televizní obrazovce neviděla, snad mi tedy moc nesešel nebo nedej bože, aby ztratil něco ze svého optimismu, hafanana. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle "krrrrávovinku" nemohla zachránit ani Janžurová s Bohdalovou. Ráčkovat jenom proto, že si to někdo přeje? Pohádka, která učí děti ráčkovat? Nemělo by to být spíš naopak? Jinak mi to ráčkování, do kterého se museli herci evidentně nutit, lezlo totálně na nervy. Po deseti minutách jsem to vypla a už nikdy více ! ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

I já jsem svého času, i když jen krátce, sjížděl koženkovou sesli v ordinaci paní logopedky. Pravda, byl jsem sice coby robustní ráčkující raubíř a rošťák v jedné osobě tehdy směšně mlád, čili výraznějších vzpomínek by se v mém mozku ani Leův vpravdě špičkový Inception crew dnes takříkajíc nedořezal, nicméně na kultovním statusu této malé velké pohádky dodnes zarputile trvám! Skvělá Iva Janžurová (to je ztělesněná hypochondrie), obrněný zahradník Čenda a hlavně "Krampoul". I díky němu je 'Královské reggae' i po tolika letech na domácí scéně nezpochybnitelnou popkulturní legendou. Svým způsobem to lze vnímat jako neotřelou retro alternativu vůči Vlastíku Plamínkovi. Zkrátka svého druhu terapie. No a zároveň možná i diagnóza :) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná pohádka, barvitá, svěží a vtipná. Dobré herecké výkony: Iva Janžurová jako hypochondr, D. Patrasová jako opravdu hezká princezna, J. Krampol jako královský rádce-darebák. Muzikálně je to na vysoké úrovni - nápadité a vtipné. "Královské regé" je absolutní hit, na nějž se (nikomu to neříkejte) dívám opakovaně, když si chci zlepšit náladu. Umbaba úúú, umbaba uaúa... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ten rrarrach pude za katrr!" Když mi bylo asi pět, moje babička usoudila, že špatně vyslovuju r a ř. Dodnes si myslím, že se mýlila a mohl jsem být ušetřen toho, co následovalo. Vzala mě ke své známé, devádesátileté logopedce v důchodu. Byla skoro hluchá a měla profesionální deformaci - všechno vyslovovala tak pečlivě a hlasitě, že si div nevyvrátila sanice. Totéž chtěla po mně. Měl jsem třeba dokola opakovat jakýsi banální příběh o třech stech třiatřiceti stříbrných křepelkách, které přeletěly stejný počet střech. Tak jsem to suše oddeklamoval, ale logopedka nebyla s mou interpretací spokojená a trvala na tom, že TŘŘISTATŘŘIATŘŘICET střříbrrných atd. V hrůze z jejích mocných čelistí jsem na to přistoupil a od té doby všechno říkal tímto způsobem, aby mě tam babička probůh nevzala zas. Horší je, že mi to už zůstalo. :-) Ne že bych přímo ráčkoval, ale řekněme, že moje r je poněkud drnčivější a ř řinčivější, než je v kraji zvykem. Myslím, že by se mohl založit nějaký Svaz Krákorajících Jedinců. Naší hymnou by samozřejmě bylo Krrálovské rreggae a vyšli bychom do ulic s transparenty "Kdo nemá errr, je amatérr!" :-) 100% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Královna (Iva Janžurová) si čte v knize z roku 1923 „Domácí lékařka“ od Jenny Springer. (Nick321)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno