Reklama

Reklama

Koe no katači

  • Japonsko 聲の形 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ishida Shouya na základní škole šikanoval neslyšící dívku Shouko Nishimiyu až do okamžiku, kdy ji její rodiče přesunuli na jinou školu. Ishida si vůbec neuvědomuje špatnost svých činů, přijde o všechny kamarády a nakonec se sám stane šikanovaným. Všechno se ale změní na střední škole, kde se opět setkává s neslyšící Shoukou a snaží se napravit všechno zlé, co jí kdy udělal. Tím začíná jeho cesta k nápravě. (Gantai)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

Milano33 

všechny recenze uživatele

Čo je potrebné na nájdenie vykúpenia? A naozaj si zaslúžime druhú šancu v živote? Ak hľadáme vykúpenie, musíme najprv prevziať zodpovednosť za svoje činy! Cesta sa to môže zdať byť náročná, avšak nie úplne nedosiahnuteľná. Ak chcete vedieť viac, pozrite si toto majstrovské dielo, ktoré ešte k tomu obsahuje najlepšie zrežírovanú scénu v anime histórii (myslené ako ktorú som mal možnosť zatiaľ vidieť) - samozrejme hovorím o hanabi. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejvíc emo film, co jsem viděla! Postavy jsou vnitřně rozervané, trpí, snaží se dát svůj život dohromady, vnitřně trpí ještě víc... V jádru je to ale vztahové drama muže, který kdysi šikanoval a zaplatil za to, a ženy, kterou šikanoval, a která si z toho odnesla trauma. To trauma mají vlastně oba. Snaží se k sobě přiblížit, ale staré křivdy a rány, které utržili, stále stojí mezi nimi. Pokud se těšíte na roztomilé, fantaskní anime, tak tohle není film pro vás. Tichý hlas (používám překlad anglického Silent Voice) je prostě psychologické drama, které jen coby formu vyprávění používá anime. Nabízí silný zážitek, ale osobně bych vyhodila některé příběhové linie, protože celkovému příběhu příliš nepřidávají, a film zbytečně prodlužují. 70 % ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Jeden z najpodivnejších filmov o živote a dospievaní, aké som kedy videl. Ukážkové rozdielne charaktery ( ten slovný súboj "charakterov" na moste bol parádny) a vnútorné boje. Hľadanie si svojho miesta v živote. Skrývanie svojich slabostí a hranie sa na tyrana. Hlavný hrdina hľadá odpustenie, ale dokáže odpustiť sebe? A čo Shouko? nechcela nič len aby ju mali radi takú aká je ... :/ (deti nemajú radi ak sa dakto moc odlišuje) ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem čekal, hype bys dost velký. Bohužel to co jsem dostal bylo opravdu slabé. Nebylo to vtipné, smutné, akční, napínavé, záhadné. Bylo to "Nijaké" asi tak bych tento film popsal. Dle traileru se stalo to co jsem čekal. nic překvapivého, bohužel mě často iritovalo chování postav. Na jedno podívaní to šlo, bohužel nikdy více o toto nezavadím . Nishimiya jednou slyší všechno jednou neslyší vůbec nic. Postavy jako by od základní školy se povahově vůbec nezměnili. Film bezdůvodně uječený a naprosto chaotický 5/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Film jsem shlédl bez jakéhokoli očekávání. Už prvních pár minut mě oslovilo úžasou hudbou, animací a smyslem pro detail. Kam se hrabe to anime s vlakem... Ještě jednou chci zdůraznit: detaily v tomto filmu jsou přímo úchvatné. Ať už se jedná o plakáty, utility na kole, oblečení, vodu, okolní svět prostě žije! Neexistují zde žádné zastavené postavy, na všechno je radost pohledět. A ta hudba, hlavně tedy klavír, ta prostě dojme... Teď však to nejdůležitější, a co příběh?. Příběh je ze začátku neskutečný, vtáhne do světa, sžijete se s postavami, oblíbíte si je, nebudete je mít rádi, budete jimi opovrhovat, říkat si, jak se tak mohou chovat. Prostě a jednoduše - wow. Všichni tu mají nějakou osobnost, která není dána neproměnlivým charakterem, ale prostou lidskostí a (hlavně ze začátku) mladým věkem. Příběh jako takový vtáhne a jen tak nepustí. Ať už jsou scény barevné, šedé, tiché nebo hlasité, pořád se něco děje. Co jsem zpozoroval byla prakticky neschopnost předvídat, co bude následovat. To je u mě velké plus. Trochu to přehnali s koncem, který je takový to "happy ending za všechny prachy", ALE nijak to nenarušuje celkový dojem. Hit roku 2017, film, který bych doporučil jako rodinný snímek pro večení pohodu či na příští Animefest pro ty, co ho přehlídnou. Rozhodně doporučuji. Udělejte si pohodlí, přichystejte čaj a nějaké jídlo, zavrtejte se do postele a užijte si tento krásný snímek. Podoba hlasu, pěkných 92 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Film vynechal celou dějovou linku z původní mangy, ve které se hlavní skupina teenagerů snaží natočit film a vyhrát tak velkou částku peněz. (Gantai)

Reklama

Reklama