Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zaměstnanec železnic Canko Petrov najde na kolejích obrovské množství peněz, rozhodne se celý obnos vrátit na policii. Netuší však, jak fatální soukolí událostí tímto bohulibým činem dává do pohybu. Vděčný stát jej odmění novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia v čele PR oddělení Ministerstva dopravy mu však mezitím omylem ztratí jeho vlastní hodinky, které pro něj mají značnou emocionální hodnotu. A právě zde začíná zoufalá Cankova snaha získat zpět nejen své staré „Slavy", ale i svou důstojnost. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (102)

iamek 

všechny recenze uživatele

Film, který spíše připomíná novou Rumunskou vlnu, než tvorbu bratří Dardennových. Tvorbu Dardennových to připomíná maximálně co se týče ozvučení, takže stejně jako Dardennovci, tak ani duo Grozeva - Valchanov nepotřebují žádný soundtrack a vystačí si se zvukem ulice a film díky tomu působí více autenticky. Příběh je o prohnilosti státní aparatury, kdy lidem na vysokých postech jde jen o funkci a dobré jméno před médii. Vše ostatní jde stranou a je jedno za jakou cenu. Klidně i za zničení lidského života. Role Petrova je precizně napsaná a Stefan Denolyubov tuhle těžkou roli zvládl na jedničku. A takový závěr uvidíte jen u evropských artovek a díky bohu za to. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Za dobrotu na žebrotu. Výborné bulharské tragikomické drama o jednom poctivém železničáři. Nadčasové i nadgeografické drama (mohlo se udát kdekoliv i kdykoliv) je natočeno originální a poutavou formou. Až tak moc se toho neděje, přesto se divák ani na chvilku nenudí. Příběh jednoho (bezmocného) poctivce proti "moci státu" je provázen dramatickými i tragikomickými situacemi. Představitelka Julie se úspěšně zařadila do mé TOP 10 největších filmových záporáků (těch, které jsem i při své mírumilovné povaze chtěl při sledování filmu "přiškrtit"). Na Michela Bouqueta (Dva muži ve městě) sice neměla, ale v mé topce je pevně ... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* Tento film byl v mém hledáčku už hodně dlouho, ale až teď jsem se odhodlal a musím uznat že vysoké hodnocení si zaslouží. Sice je to stylově dost minimalistický film, ale obsahově nabízí hodně a zejména nekomerční a festivalový divák by si ho mohl dost užít, tak jako já. Režisérka ve filmu skloubila víc kritických pohledů - jak na společnost, vztahy a média, kde však nepřehlednutelně figuruje sobecká snaha manipulovat druhými. Depresivní a bezvýchodné stavy tu šikovně míchá s drsnou nadsázkou. Byl to pro mě silný zážitek a po několikadenním rozhodování mi to vyšlo na plný počet, zejména za originalitu, smysluplnost a aktuálnost ve všech zemích východního bloku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak milé deti, teraz vám pani a pán z neďalekého Bulharska vyrozprávajú jednu rozprávku, aby ste vedeli, ako to v živote chodí. Jeden dobrý starček nájde na koľajniciach peniaze a vráti ti ich na políciu. Ujovia sa mu poďakujú a poďakuje sa mu aj ujo minister. Aby ste vedeli, že dobrý skutok sa vám vráti ako bumerang, tak starček dostane nové digitálne hodinky...hádajte, ako to skončí...Ten pán a tá pani nám už poskytli jednu Lekciu a teraz nám dávajú ešte jednu, ak sme sa náhodou po tej prvej nepoučili. A teraz vážne, deti na to neberte, možno to nepredýchate ani vy sami. Špičkový "v podstate" triler, kde bojuje bezmocný človek s charakterom so systémom, ktorý charakter nemá. A vychádza to z toho, že síce si každá jeho jednotlivá zložka, čiže osoba, myslí, že charakter má, ale nie je tomu úplne tak. Ono sa tie malé a väčšie klamstvá nejak nazbierajú a vytvorí sa strašidelný a nezničiteľný kolos. Canko na jednu otázku odpovie pomerne prekvapivo: "mentalita" a myslím, že to je kód k celému filmu. O otázke viny každého jedinca vo filme budete premýšľať ešte veľmi dlho. Prečo je a ešte bude Sláva tak kladne hodnotená a dobre chápaná v našich dvoch susedných demokratických republikách? Snáď si ani nemusím odpovedať... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam rad europsku tvorbu, a maloco som sa streto l/pfrakticky som s avobec nestretol/ s bulharsko - greckymi filmami. Kazdopadne zaujimave, strata hodiniek a okolo toho sa vsetko toci. Ja jakozto jebly pozersky dementalny artovy hnedopich od stastia som v siedmom nebi - alen dufam, ze sa na to nebudu pozerat uzivatelia ako Stuntmanmike, ktory genialnu Kubrickovu 2001 Vesmirnu Odysseu nazval hnojom. A uz toboz nie Verbal, lebo ten pohrda artovymi hnedopichmi. Viac artu, viac artovych filmov -za seba len strucne dodavam . 88 % ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama