Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálne ladený príbeh o prvých krokoch dospelosti. Priemyslovák Vojto sa vyrovnáva s vážnou rodinnou situáciou, so strachom o mamu, ktorá v nemocnici čaká na operáciu. Otec je zaneprázdnený a Vojto sa so svojím dedkom stará o päťročného brata. Sny, predstavy a prvé záchvevy lásky k spolužiačke Katke sú však také silné, že aj popri rodinných starostiach ich dokáže Vojto intenzívne prežívať. Slovenský hraný film o prvej láske, o sklamaní a nájdení cesty, predovšetkým k sebe samému. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

kow 

všechny recenze uživatele

Dospívající Vojto (J. Šmíd) by rád rozvíjel zpola vysněný vztah k pohledné spolužačce Katce (jen okrasný výkon K. Bobuľové), daleko víc než kamarády ze školy je však „vyrušován“ péčí o malého bratra a starostí o hospitalizovanou maminku. Otec (poněkud nesrozumitelná postava P. Nového) dojíždí ze zaměstnání jen občas a stárnoucí, byť křepký děda (J. Króner) též všechno nezastane. Nahořklá komedie pro mládež s mírně poetickými ambicemi, sympatickým výkonem v hlavní roli a spolehlivým J. Krónerem, trpí však pozdně normalizačním pobytem mimo prostor a čas a především celkovou uměleckou neurčitostí, která z něj činí zapomenutelný snímek. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Trpělivě jsem čekal, kdy něco, či někdo přebije onu režijní, hereckou, hudební i imaginární naivitu. Nestalo se tak. Slovenský film má hodně co nabídnout. Tento rutinně kýčovitý snímek, který nedokáže dotáhnout dokonce ani humor, ani drámo, nepatří mezi ty podařené. I když je zde pár zajímavých výjevů. Neměnný životní styl cigánů, či nepojmenovaný kapitalismu, který je zde zastoupen mládeží stylizující se do takové směsice punku a Depeche mode, nebo třeba nápis pepsi vedle pivo - limo. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Takový milý a sympatický malý film, neprávem trochu zapomenutý. Silnou stránkou filmu je jeho velká autenticita a citlivost v zobrazení intimních scén. Jen vám nesmí vadit, že se tu toho mnoho neděje, je to jen takový výsek ze života vesnického kluka, kde se odehrávají jen běžné věci a žádná velká dramata či události. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Brrrr. Šedivý socialismus na slovenské vesnici, odkud musíte čugálou dojíždět do města a pak ještě z nádraží autobusem do školy na laborka z chemie. A máte kudrnatou hlavu! Čtrnáctiletá Barbora Bobuľová je ozdobou tohoto filmu, výborný příklad, že krása je univerzální a nikoliv subjektivní. A pozor, je tam i jedná téměř odvážná scéna! Pavel Nový hovorí po slovensky, jezdí zřejmě na JAWĚ (nejsem odborník) a na tandemu v té době na blembák zapomeňte. Depresivní film o nelehkém hledání lásky. Ti depešáci byli stejně nejlepší. A na zábavě jako ploužák "Kde jsi" od Dalibora Jandy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dušek s Lihositom rozumejú mladej duši a tak rovesníkom Vojta sa určite film musel koncom 80. rokov páčiť. Predstava lásky s najkrajším dievčaťom v triede, snívanie o nej a zhmotnené predstavy v podobe bozkov a dotykov. Opäť tu máme jablká ako v Sojkách v hlave, čo už na druhý krát považujem za trochu nešťastné opakovanie rovnakého motívu. Scenár je značne voľný, síce je tu všetko, čo môže mladých ľudí trápiť, ako chorá mama, otec alkoholik, mladší brat a problémy v partii, ale tie sú všetky iba ukázané miesto toho, aby prechádzali vývojom k nejakému uzavretiu. Na druhú stranu toto je iba začiatok života, tak prečo niečo uzatvárať. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • V čase 0:50:35, kdy otec (Pavel Nový) se synkem pospávají před puštěným televizorem, jsou na obrazovce záběry honičky z parodie Adéla ještě nevečeřela (1977). (Ganglion)
  • Film sa natáčal v nasledovných lokalitách: Bratislava, Záhorská Bystrica, Záhorská Ves, Šaštín - Stráže a Stupava. (dyfur)

Reklama

Reklama