Reklama

Reklama

Blue Jay

Trailer

Obsahy(1)

Amanda (Sarah Paulson) a Jim (Mark Duplass) bývali na strednej škole jedným z najzamilovanejších párov a teraz ich osud privedie po dlhých dvadsiatich štyroch rokoch opäť dohromady, ked' narazia do seba v uličke supermarketu ich domovského malomestečka v Kalifornii. Jim opustil Tucson a vrátil sa po pohrebe svojej matky vypratať dom, v ktorom vyrastal. Prechádza ťažkými časmi a na rozdiel od Amy, ktorej život je zaujímavý a pôsobivý, je stále sám. Cez počiatočný ostych nakoniec obaja spolu skončia v rodičovskom dome Jima, ktorý je však plný nebezpečne nádherných spomienok na ich spoločnú mladosť. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (34)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Poněkud nasírací a především ufňukaný film s otravným, sebelístostivým a brečícím Duplassem v hlavní roli, jehož Jim se ani za 20 let nedokáže smířit s docela jasným faktem. Postavy pořád řeší akorát jakousi nepřekonatelnou nostalgii po "zlatých" devadesátkách a vedou u toho trapné "um" dialogy plné výplňových klišé jako "are you ok?", kde jsem nějakou scenáristickou sofistikovanost hledal opravdu těžko. Celé to doplňuje absolutně nenápaditá sladkobolná hudba a rádoby poetické záběry na stromy a listy jako ze špatného kalendáře. Zajímavostí na jinak nepříliš uvěřitelném a poněkud z paty vytaženém filmu, marně se snažícím o cilvilnost říznutou pocitem uniklého mládí, je tak akorát cameo téměř devadesátiletého Clu Gulagera, který je díky mnoha televizním rolím v 60. a 70.letech pro mnohé Američany patrně kultovní osobou. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Čiernobiely sentimentálny film o ľuďoch po štyridsiatke s čistou dĺžkou 77 minút? Tak presne také niečo by mi mohlo urobiť dobre. Život sa musí žiť dopredu, pochopiť sa dá však len spätne. Povedal dánsky filozof. A ešte starší grécky pán zase povedal, že nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky. Všetko toto je veru pravda, tak sa s tým zmier! ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Amanda a Jim se po letech náhodou potkají v městečku, kde prožívali studentskou lásku, ujistí se, že se jim daří úúúžasně a zatímco odkopávání svrchních úúúžasných vrstev prokládají stopadesátým "i donť know" a "you know", taje v autě zmrzlina. Chvílemi je to nuda, chvílemi ufňukané, občas velmi trefné a napadlo mne, že v tomhle filmu nejde ani tak o to, zda ti dva měli tehdy zůstat spolu nebo jestli by teď mohli mít šanci, ale o životní konstelaci, za které si tyhle otázky pokládáme taky, zvlášť když po letech potkáme někoho ztraceného, pustíme se do pitvy a zatím ... nám taje v autě zmrzlina. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

PURE HIPSTA CINEMA. Někdy se musí člověk vrátit po vlastních stopách a otevřít staré rány, aby našel sám sebe. Nebo alespoň malou polozapomenutou část. Hořkosladká rekonstrukce plná starých songů, kazet, CéDéček, VéHáeSek nebo brakové literatury, která je místy zbytečně naaranžovaná a divadelní, ale pořád silná a na komoru útočící. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Blue Jay je romantika ako krabicové víno: za málo peňazí, ale kvalitne ste po ňom nakoniec namrdaní. Duplass zatlačil na pílu a vytvoril namakný scenár, ktorý sa znenazdajky vytasí s nečakanými momentami. Mňa osobne film vcucol do deja síce až od Annie Lenox momentu, ale potom už nepustil. Výborné! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • K filmu neexistoval klasický scénář. Herci dostali pouze plánovaný nástřel děje a popis charakterů a zbytek byl čirá improvizace. (novoten)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom Twin Peaks a Crestline. Celkovo trvalo iba 7 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama