Reklama

Reklama

Autostop

  • Česko Autostop za 2 000 000 $ (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár projíždějící Kalifornií prožívá krizi ve svém vztahu. Jejich cesta má jejich vztah napravit. Bohužel se tak neděje, manžel alkoholik a egocentrický novinář se ke své manželce chová otřesně jak o samotě, tak před lidmi. Jejich vypjatá cesta autem se však změní ve chvíli, kdy naberou do svého auta stopaře. Ten se brzy vyjeví jako brutální psychopat, který má navíc v kufru 2 miliony dolarů ukradených z banky. Souboj o holé životy a hra kočky s myší tak právě začíná ... Film tak nabírá jiný směr a mnohem větší obrátky... (Flipnic)

(více)

Recenze (54)

JAn 

všechny recenze uživatele

You´re wrong, darling. They´re making love, we just screw. Po Bavových Rabid Dogs další neobyčejný sruvival road movie s výbornými dialogy a jedinečnou gradací, která elegantně žene psychologii jednotlvých postav vpřed jejich epizodním vyvrcholením. David Hess si svou roli opět neskutečně užívá a Franco Nero mu zdárně sekunduje. Za zmínku stojí taky, jako třešnička na dortu, scéna kontroverzního znásilnění, jenž skvěle podtrhne finální pointu. Prostě exploitation jako víno! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už ani nevim proč, ale promítání tohoto snímku jsem dlouho odkládal. Jedno líné sobotní odpoledne jsem už ale neodolal... Na tomhle exploitation thrilleru je zajímavá hra s divákem, která ho pořád pokouší a drží v nejistotě, jak to celé skončí a komu vlastně fandit. Vždyť tu není jediná typicky kladná postava, jíž máte fandit a držet palce, aby se dočkala konce. Šílenost obou hlavních mužských postav (skvělý Franco Nero a ještě lepší David Hess) je rozhodně dokonale vyvážená. Každé následující dění můžete jenom hádat, film vás každopádně vždycky přesvědčí o jeho nevypočítatelnosti. A samotný závěr? To je vůbec perlička! ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se jen přidám ke všem superlativům, které tady padly. Nečekala jsem mnoho, ale byla jsem překvapená jak vizuální stránkou (úžasné exteriéry), tak i docela odvážnými scénami na svojí dobu. Corrine to sice moc daleko po herecké stránce nedotáhla, ale tady byla krásná kočka a Walter, kterého si střihnul modrooký Franco Nero, byl totální trubka. David Hess byl taky skvěle vybraný do role záporáka, protože se mně ježily chloupky odporu po celém těle, jen jsem ho zahlédla. Scénka s náklaďáčkem sjíždějícím z kopce byla perfektní, jen ty motorkáře na konci bych asi vynechala, ale to by pak nebyl konec takový, jaký byl. Překvapil mě a nebo vlastně ne? A výborný hudební podkres všechny ty mírně úsměvné momenty, které se vázaly na filmy z těch už téměř historických filmových dob, srovnal na krásnou čistou čtyřku ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia Bavovými Rabid Dogs je tu zrejmá, ale to vôbec nevadí, nakoľko Hitch Hike je snímkou, ktorej po žiadnej stránke nechýbajú gule. Herec David Hess bol v 70. rokoch famózny a v trojici svojich najslávnejších filmov The Last House on the Left - Hitch Hike - The House on the Edge of the Park stvárnil takmer totožnú postavu extrémne nebezpečného sociopata a táto póza mu v podvedomí fanúškov už tak nejak prischla na celý život. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Trojlístek manželský pár v krizi a cáklý vrah uzavřený do dopravního prostředku mi připomněl Úplné bezvětří, které má ale výrazně konvenčnější scénář a také podle mě víc směřuje k napínavému thrilleru, zatímco tohle je spíš sedmdesátkově exploatačně sleazy. Jednoduchou výchozí situaci scenáristi ozvláštnili postavou manžela, který je sice dle očekávání intelektuálem, ale nikoli sucharským a bezbranným a jeho sexy manželka se s ním narozdíl od Hoffmanova intelektuála ve Strašácích rozhodně nenudí. Tohle manželství je dost divoké a bylo by zajímavé ho sledovat i bez zásahu zvenčí, což je super. Zajímavý motiv taky je, když Nerův bývalý novinář koketuje se zločincovou nabídkou, aby o něm napsal knihu. A film končí dost nečekaně a originálně. Plus obsazení je typově perfektní - Nero vyfasoval nejzajímavější postavu a i herecky zastiňuje ostatní, Hess hraje to, co vždycky, a Corinne Cléry je přesně ten typ krásné ženské, který chcete vidět v téhle roli. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film sa mal pôvodne natáčať v severnej Kalifornii, no rozpočet neumožňoval natáčanie filmu mimo Talianska. Preto miesta v Taliansku boli vybrané tak, aby ich terén vyzeral ako ten americký. To isté platí o dopravných značkách a čerpacích staniciach, ktoré sa vo filme objavia. (westerns)

Reklama

Reklama