Reklama

Reklama

Zabití posvátného jelena

  • Irsko The Killing of a Sacred Deer (více)
Trailer 1

Špičkový kardiochirurg žije spořádaný život se svou spořádanou ženou a dvěma dětmi. Je v něm jediná podezřelá věc: šestnáctiletý Martin, s nímž se vídá a kterého pomalu, ale jistě zatahuje do své rodiny. Aniž by to věděl, přivolává na sebe tragédii antických rozměrů. I když se Martin zdá být obyčejný teenager, ve skutečnosti v něm dříme schopnost, pro kterou neexistuje racionální vysvětlení. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (409)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Zásadní sdělení letošního Be2Can je, že Farrell s Phoenixem si nechali narůst vousy a Schmarc svaly. Za mě to vyhrál Collin Farrell, protože svalům já nerozumím a vousů má Collin tolik, že ani nepoznáš, jestli se teda směje nebo co. Ale podle toho, co mu na talíř nakrájel režisér Yorgos Lanthimos se spíš nesměje, hele. Posvátný a porcovaný jelen je zlo. A všechno ve filmu je zlo. Hudba - zlo, kamera - zlo, špagety - úplný zlý zlo. Zlo, který je napěchovaný nespravedlností, i když se samo nazývá odplatou. Funny Games all over again. A víc k tomu ani slovo. Už k ději stačilo. Nechte vytáhnout karty film, protože ten hrozně moc chce vyprávět a umí to. Jasně, asi je tam strašně samoúčelnosti a na rozdíl od Humra to celé převyprávíte v jedný větě o šesti slovech, ale nějak mi to nevadí, nějak na to dlabu. Lanthimos ubral na divnosti a rozmáchlosti, za to přidal na ucelenosti. Vyšla mu z toho taková jednohubka, uvnitř který se lidi nemohoucně plazí po zemi a já na ni měl zrovna vohromnou chuť. Farrell se možná nesměje, ale já už to asi celý rozlousk. Yorgos Lanthimos se totiž směje ohromně. Houby horor, normální vtip je to...jen si celou dobu říkáte, jestli se teda taky můžete smát nebo budete za psychopata. Pan Kastner vždycky říkával, že si každý z filmu odnese, co unese. A já se teď trochu bojím, co jsem to teda za člověka a co že to nesu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lanthimos ma bez pochýb talent na “podivnosti”. Už grécky “Kynodontas” bol z pohľadu prezentácie výchovy, spracovaný spôsobom, ktorý rozhodne nie je bežnou záležitosťou. A tak divák, ktorému sa pozdával tamten snímok, bude zrejme spokojný aj v tomto prípade. Ide o veľmi “čudnú”, veľmi pomalú, psychologickú drámu, ktorej základy sú položené na myšlienke v podobe satisfakcie utrpenia. Naozaj trvá dlho, kým sa dej rozbehne (ak sa to vôbec dá tak povedať!), mňa osobne film nevtiahol tak akoby mal, a tak hodnotením kopírujem “obľúbeného”. Mystika síce potešila, no na Borgmana tento film nemá ani omylom. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bla, bla, bla... Kubrick, Haneke a jejich nemanželský syn von Trier měli nehodu a narodilo se jim tohle. Nesměla chybět Kidmanka a Colin (o to lépe, o co už se sehráli v poslední Coppolce - anebo naopak? - česká distribuce je matoucí, jako obyčejně). A někdo tvrdil, že se to celé tváří jako klasická Ifigenie. Takže jo. Smála se celá Lucerna, ČSFD zatlesko a NinadeL se pronudila. Ale už je zvyklá, protože Kidmanka čelila i Kubrickovi a von Trierovi, takže se nelze ničemu divit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Operace se zdařila, lékař zemřel." Po Humrovi další skvělý zářez s Farrellem! Baladický příběh, pohanský rituál, oko za oko, vina a trest. Ochrnutí, odmítání potravy, krev z očí....smrt. Za divnými filmy netřeba až do Kanady, máme je i na našem kontinentu. Chladná Kidmanová se neváhá vysvléci, temný Keoghan si bez mrknutí oka vykousne maso z paže a zoufalý Farrell se marně dovolává pomoci. Volba je nevyhnutelná! Kakofonie děsí a klouzavá kamera odkrývá zvolna obrazy, které nevěstí nic dobrého. Nelítostné... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Koluje legenda, že když si Colin Farrell poprvé přečetl scénář, udělalo se mu špatně. Já se mu nedivím, taky by mi bylo na blití z představy, že v tomhle průseru musím hrát. Chudák Colin to určitě přehnal s chlastem a zas jednou něco podepsal bez svýho managera a navíc si to díky momentálnímu trojitýmu vidění ani nepřečet. A pak běžte někam kalit s Morgošem. Beztak je Colin idiot, jako by si nepamatoval jak to dopadlo s Morgošem posledně. Pár piv, pak panáky, lajna sem, lajna tam a najednou v ruce smlouva na Humra, opice za krkem a průser na světě. Colin je nepoučitelnej a tak po Humrovi přichází Jelen. Příště se třeba Morgošovi upíše k Jezevcovi a v roce 2020 půjde do kin trhák Čivava. Jinak se musím ke své hanbě přiznat, že jsem se na film těšila. Mám ráda dramata. Chodila jsem do dramatickýho kroužku, díky němuž mám dramatický vystupování, a nevadí mi ani komorní drama. Film kromě komorního drama nabízí i drama ložnicové, obývákové, kuchyňské, sklepní a dětskopokojíčkové. Všechna tato dramata mají společné rysy. Jsou úplně na piču, táhnou se jak nudle z nosu a divákovi jsou u prdele. Něco málo k filmu - Karma je zdarma, kletba je svině, pomsta je sladká, Colin je kokot. Kdyby nechlastal v práci, tak by nemusel během operace zjistit že pitvá, démon v podobě úlisně odpornýho na pohled retardovanýho dacana by dál v poklidu žral s fotrem špagety a Colinovi by nechcípala rodina, která ale jednala dost chcíple ještě před kletbou. Nicole sice vypadá nahá stále šukézně, ale tohle kozy a bobr z dálky nezachrání. A já se ptám : Jak jsem, do hajzlu, měla fandit rodině, kde 1) Colinovi stojí vocas leda, když mu Nicole hraje v posteli mrtvolu 2) ségra nesnáší bráchu, kterej k ní chová stejný city 3) Nicole má sebe radši než svoje děti a klidně by je nechala chcípnout jen aby dál mohla dělat noční oční 4) Colin vypadá, že by píchal dceru a synovi vypráví jak vyhonil svýmu ožralýmu tátovi. Příkladů by bylo mnohem víc. Každopádně moudro, pochycené scénou z filmu, na závěr - Když Vašim dětem hrozí smrt, dělejte si z toho prd. Řekněte radši manželce vaší, že zítra chcete k obědu bramborovou kaši...Buddho to byla píííčovina ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Príbeh je založený na starovekej gréckej hre "Iphigenia v Aulis" od dramatika Euripidesa. (Scraffy)
  • Nicole Kidman chtěla po zhlédnutí snímku Špičák (2009) s Lanthimosem pracovat. Byla zvažována při obsazování snímku Humr (2015), to však nedopadlo. Poprvé si pod ním zahrála až v tomto filmu. (Azurose)

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama