Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Budete celý život věřit pohádkám nebo se konečně podíváte pravdě do očí? Animovaný pořad internetové televize Stream.cz odkrývá ty největší lži v nejznámějších příbězích pro děti. (Stream.cz)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (44)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ta myšlenka rozebrat pohádky a najít v nich všechny možné psychopatologie a trestné činy je výborná, podle mě ji však tvůrci vzali za špatný konec a zatímco přehlíželi spoustu jiných zajímavých okamžiků, rozebírali zbytečnosti a zápletky si tahali tak trochu z paty. Kromě nápadu však oceňuji také výbornou animaci. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* několik epizod, které bych spočítal na prstech jedné ruky, se mi opravdu trefilo do vkusu a za ty bych dal možná i 4 hvězdičky, ale kvalitativní nevyváženost celého konceptu stahuje laťku skoro pod tři hvězdičky. Mezi plusy bych dal vtipný nadhled, konspirační teorie, černý humor a vlastně i animace. K mínusům zase srandu za každou cenu a ke konci už opakované ždímání použitých témat. Kdo má rád podobný žánr, tak si svoji oblíbenou epizodu nejspíš najde. Po třetí sérii bych určitě další pokračování nedělal. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto perfektní. Všichni, kterým je víc než... třeba osm, vědí, že na těch všech pohádkách je prostě skoro všechno špatně (nebo spíš jinak) a tenhle seriál s velmi povedenou animací a geniálním komentářem Pavla Rímského (dej mu věčnou slávu) mě dostal hned prvním dílem a i další čtyři epizody rozborů, pátrání a obviňování (které se povedlo zejména u Gepetta) byly naprosto perfektní, řekl bych až geniální. Mrazivá tajemství jsou skutečně jedním z nejlepších letošních českých projektů a já velmi doufám, že nezůstane jenom u pěti epizod, protože by to byla vážně velká škoda. Tahle podoba pohádek mě skutečně neuvěřitelně baví (a doporučuji jí jako povinnost pro všechny věkové kategorie a kdo tvrdí, že je ten seriál blbost, ať se laskavě ráčí zamyslet! - raději dvakrát) a podle mě jde i o jednu z nejlepších seriálových rekonstrukcí, které by se měly dostat do širšího povědomí. 100%. P.S.: Pokud opravdu stále naivně věříte v nevinnost vašich oblíbených příběhů, pak jste pravděpodobně jediná kategorie, které bych to nedoporučoval. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Je pro mne docela překvapivý dramatický sešup v hodnocení jednotlivých sérií. Že by místní hodnotitele nepohoršovala konspirační a zvrácená vysvětlení pohádek, ale podobný pohled na křesťanství či naše češství už jim nevoněl? Těžko říci. Já se každopádně skvěle bavím a i když se autoři jisté repetitivnosti nevyhnou, neustále mne svými nápady překvapují a uchvacují. Z křesťanského nebe, které tvoří homosexuální obal Země, jsem šel do kolen... 100% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Týmu, který stojí za vznikem tohoto přínosného dokumentu, patří velké poděkování, protože konečně uvádí na pravou míru to, co většina z nás už tušila, a to za pomoci moderních vyšetřovacích metod a vědních disciplín. Pohádky nejsou, čím se zdají být.../// Předchozí text jsem napsal před shlédnutím třetí sezóny, která pro mě byla těžkým zklamáním. Tvůrcům evidentně došla invence a vydali se cestou trapného až fekálního humoru, čímž pohřbili všechno dobré. Jen díky předchozím řadám se mé finální hodnocení udrželo na třech hvězdičkách. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být tento díl odvysílán 28. prosince 2017, ale byl kvůli tématu odvysílán až v neděli 31. prosince 2017. [Zdroj: Wikipedia.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama