Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (329)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se cejtil jako seňor Doria, když ho mimořádně přesvědčivá MgA.MUDr.prof.Doc.Phdr. Virginie štěpí na atomy, aby mi za bombasticky vygradované hudby uspořádala brada bendžíííí-jump ku podlaze. Vytknout se dá asi ledasco, ale proč si kazit dojem z podobného nářezu. Už jen práce s gradací příběhu, který neobsahoval prvoplánové plot-twisty jako uhlí na běžícím pásu, ale zašmodrchané klubko příběhu, jehož průběh a nuance je silně odvislý od toho, kdo jej popisuje - a kdo třeba nemá tak čisto za nehty, jak se zdá. Plot-twist tu byl jeden a mně sednul jak svíčková na svatbě. Herecky eňo ňúňo, hudba, španělština a namotávající se příběhové klubko = perfección, seňor Paulo. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku film vzbudzuje dojem, že sa jedná modernú verziu Tajemství loňského léta. Následne sa začne hra na pravdu, v ktorej sa neustále mení uhol pohľadu. Prekombinované? Jednoznačne. Uveriteľné? Väčšina vecí áno, ale tie najhlavnejšie pajdajú. Contratiempo rozohráva hru v hre, v ktorej sa hraje hra. Neurazí, nenudí, ale že by som to radil medzi najlepšie španielske filmy, ktoré som kedy videl? Ale kdeže. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo silene, az do 3/4 filmu to neni nicim zajimave, proste vypravi pribeh, ktery je ale už tak hodne poutavy a vtahující. A pak se poslednich 20minut solidně rozjede a az do zaverecnych titulku nepusti. To, jak se to vsechno rozuzlilo a pak zase 1000x zauzlilo, bylo asi to nejlepsi na celem filmu a po konci filmu na to jen hledíte a přemyšlíte a dochází vám, co se vlastně stalo. Jedna z nejlepsich žánrovek tohohle typu, co jsem kdy viděl. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Velkou výtku bych měl k obrovskému kreténismu v rámci chování ústředních postav. Nevím, zda jsem úvodu věnoval dostatečnou pozornost, ale přišlo mi, že se jednalo o nezaviněnou dopravní nehodu způsobenou výskytem paroháče na silnici. Nepochopil jsem tedy poté, proč se svévolně hlavní hrdinové vrhli po hlavě do víru problémů a z nezaviněné dopravní nehody udělali postupně v podstatě pokus o vraždu. Další vývoj už byl ryze španělský. Nechyběla spousta překvapivých zvratů . Zejména mě bavila zhruba poslední třetina filmu, kdy se krásně přiostřilo. Úvod mi přišel zbytečně rozvleklý. Rozuzlení je poté velmi dobře vymyšlené a krásně vypointované. [65 %] ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak po dlhšom čase film, ktorý ma potešil. Vôbec som sa nezamýšľal nad spleťou odbočiek a falošných stôp a nechal som sa unášať dejom, ktorý vyvolával trvalé napätie, k čomu prispieval aj hudobný podklad. Veď ani v Rašómonovi som nepátral po tom, ktorá z historiek je pravdivejšia a v Cayattových filmoch som sa pravidelne strácal bez toho, aby to zmenšilo môj dojem. Nie som z tých, ktorí sa radi pochvália, že vraha odhalili už v 38 minúte. Iba ten, ktorého takýto film poteší. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)

Reklama

Reklama