Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (148)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romantika a la Matrix. Prvých 40 minút mi bolo jasné, o čo asi ide a bol som zvedavý, čo sa za skrýva starším ja hlavných postáv. Bolo treba rozohrať a roztiahnuť príbeh, aby zvyšných 20 minút prešlo do veľmi pekného finále. Pekný príbeh, plný dojákov, emócií a vlastne skončil "dobre". Pobavila hlavne neskutočná nálož 80s, more ťažkých hitov z tejto doby (mal som spolužiaka na strednej, ktorý bol veľký fanúšik a staršieho brata, ktorý tú éru zažil). Takže to bolo veľmi pekne spravené retro. Nápad fajn, príbeh pekný, dávam plnú palbu. Black Mirror s dobrým koncom. To sa často nevidí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních 40 minut jsem to považoval za zaručeně nejvíc uondanou epizodu Black Mirror, ale závěr to vytáhl ještě víc než obvykle. Sice jsem tušil, jaké morální otázky to vznese, tvůrci ale došli dál, než jsem myslel, a být u tohohle seriálu překvapený je něco celkem nezvyklého. Taky jsem celkem ocenil to vítězství "materialismu" na konci - obvykle mají příběhy potřebu hledat vzletné melancholické sladkobolné finiše, ale zdejší "lets be happy because we can" působilo dost očišťujícím dojmem. Za pozornost stojí, že jde o jednu z mála epizod, kde technologie nemá negativní roli ani negativní důsledky (teda pokud nejste věřící). ()

Reklama

Teri123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem byla neskutečně zvědavá, co přijde a čekala úplnou pecku. Bohužel ta se nedostavila a já od půlky začala být dost zklamaná. Po zhlédnutí epizody jsem to vůbec nechápala, až pak mi to později všechno došlo. Nápad je to skvělý a herecky to nebylo špatné, jenom jsem se při sledování většinou nudila a chtěla aby byl konec. ()

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavé zamyšlení na téma posmrtného života, stáří a dožívání. Provedení samotné mě osobně neurazilo ale ani vyloženě nenadchlo. Závěr přináší několik dalších zajímavých myšlenek, ale závěrečné rozuzlení je již méně překvapivé. Na Black Mirror se mi ale líbí, že i když mě díl samotný třeba totálně nenadchne, tak myšlenka, se kterou přichází, se mi skoro vždycky v hlavě udrží pěkně dlouho, za to smekám!....60% ()

Karbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě že to byl příběh dvou leseb, bejt to o normálním hetero páru, tak to skončí jako všechny ostatní díly Black mirror, hodně špatně :) takhle tu máme ale jediný happyend tohohle seroše a jsem rád že jsem mohl být u toho :) jak by řekl pankáč LGTB not dead ! **. *IDEOLOGICKÉ ZAMĚŘENÍ: 9/10 MÍRA ZÁVADOVOSTI: 8/10 viz profil ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)
  • San Junipero (alebo Svätý Juniper) bol mníchom na začiatku 13. storočia. Jedným z najznámejších príbehov o ňom je Legenda o prasacích nožičkách. Pri návšteve chudobného muža, ktorý bol chorý, sa Juniper spýtal, či by mohol pre neho vykonať nejakú službu. Muž povedal Juniperovi, že túži po jedle z prasacích nôh, a tak Juniper s radosťou išiel nejaké nájsť, aby mu ich mohol pripraviť. Juniper bol známy tým, že pomáhal umierajúcim tým, že im v posledných dňoch splnil ich želania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama