Reklama

Reklama

Zázračná planeta - Série 2 (2016) (série)


Ostrovy (S02E01)

(epizoda)
Velká Británie, 2016, 59 min

Obsahy(1)

V prvním díle nové řady věhlasného cyklu vás zavedeme mimo jiné na Komodo, kde žijí největší ještěři na světě, na Madagaskar, který obývá přes sto druhů lemurů, nebo do Jižního ledového oceánu, kde o přežití bojují tučňáci uzdičkoví. (Česká televize)

Recenze (26)

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nádherně zpracovaný dokument se hned tak nevidí. Naprosto dech beroucí záběry, nejvíce mě dostali mořští leguáni a hadi, jako bych se díval na nějaký thriller nebo horor. Rovněž tak nezávidění hodný těžký život tučňáků na ostrově Zavodovski. Snad budou další epizody Zázračné planety II stejně velkolepé jako tato. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Leguáni vs. hadi. Takhle mi zvednout napětím tlak nedokázal film už řadu let. Neskutečná práce se střihem a neskutečně mnoho neviditelné práce za pěti minutami dokumentu. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Leguán mořský (masakr ve všech ohledech) + Tučňák uzdičkový a jeho království. Vysokooktanové dokumentární dílo, kde prostě není, co vytknout. V tom BBC definuje samotný žánr přírodovědného dokumentaristického spektáklu. 99%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Leguána morského bežiaceho o život pred hadmi vynárajúcimi sa z každého rohu tu spomína každý. A nie nadarmo, je to thrillerová scéna ako vyšitá. Podobne aj masové scény jeden a pol milióna tučniakov na malom sopečnom ostrove s ich krkolomnou cestou ma držali v napätí, či to skončí dobre. Pri sledovaní som mal často pocit, že to nie je dokument, ale že tie divé zvieratá niekto motivoval, aby tú scénu zahrali. Pritom je dokonale nasnímaná z viacerých strán, a ozvučenie originálnou hudbou vytvára dokonalý zážitok. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Bezkonkureční!!! Krása střídá krásu, o tom není pochyb a tučnáci kamikaze, to je masakr (doslova) a ta špičková kvalita, kde člověk vidí kamínek na dva kilometry, to se ani nedá komentovat. Thanks David & BBC ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

I když člověk viděl hodně dokumentů přírody, vždy ho má co překvapit a zde je možné vidět lenochody plavající v moři, býložravé leguány, soupeřící varany, roztodivné lemury, krásné, okouzlující, dech beroucí. ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Po scene s leguanmi dal partner pauzu a normalne sme museli obaja chvilu predychavat a vstrebavat emocie, to bolo lepsie nez akekolvek thrillery za posledne roky. Po skonceni dielu do toho hroboveho ticha zahlasil "prave sme videli najlepsi film roku 2016". Neprotestujem ... ()

agassi68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel som, že už som videl v rámci prírodopisných dokumentov všetko. No leguány utekajúce pred stádom hadov ma dostali. Keby to nebolo BBC, tak si myslím, že to spískali na v nejakom štúdiu na špeciálne efekty.. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda a překrásné záběry ze života zvířat na ostrovech. Jejich každodenní úděl a boj o přežití třeba už hned po narození. Attenborough je prostě král vyprávění. 8/10 ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Od prvního traileru jsem se na tuto událost moc těšil a konečně jsem si na ni také udělal i čas. Jak zde píše Eywa11, leguánům jsem držel palce a že to byl sakra boj! Tomuto výtvoru nelze nic vytknout. Pastva pro oči. David Attenborough zde odvádí excelentní práci za doprovodu ještě lepší hudby. Určitě to stojí za zhlédnutí, těším se na další díly. ()

kristynn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souboje obrovských varanů komodských, líhnutí a okamžitý boj o život mláďat leguánů mořských, dojemné shledání albatrosů, neuvěřitelná zarputilost tučňáků uzdičkových a mnoho dalších. V závěru pohled do zákulisí natáčení. Po celou dobu skvělý komentář Davida Attenborougha a nádherná hudba. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

já jsem toho asi už viděl moc, tak nejsem až tak nadšený. Ale jak ty užovky ve smečce naháněly ty leguány, to byl opravdu masakr. Na druhé straně, nemůžu přece hodinový díl hodnotit jen podle osmi minut, ne? Čtyři hvězdičky jsou taky dost :-) (a možná trochu nadržuju, protože mi přišlo, že možná ještě víc než to, co jsem viděl, mě bavilo hudební pozadí). ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Leguánom som strašne držala palce. Ani som nedýchala, keď utekali pred hadmi. Tučniakom ich život na ostrove Zavodovski teda vôbec nezávidím. Komentár Attenboroughta je naprosto skvelý. Hudba je podmanivá a zábery sú tak dychberúce, že sa nebudete vedieť dočkať, kedy si zapnete ďalšiu časť. :) ()

Reklama

Reklama