Reklama

Reklama

Nevesta

Trailer 2

Jediná věc, která dělí Nasťu a Ivana od svatby, je požehnání ženichových rodičů. A tak Ivan svou milou veze k jeho rodině, která žije v malém, téměř opuštěném městečku. Nasťa plná očekávání ale netuší, že začne všeho brzo litovat. Hned po příjezdu Ivan zmizí, jako by se vypařil, a budoucí nevěsta obklopena jeho podivným příbuzenstvem začíná tušit, že vše není úplně v pořádku a že na únik je zřejmě příliš pozdě... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (74)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu sice zrovna nehýkám nadšením, ale potom, co jsem shlédl ruské Zaščitniki, šlo vlastně o docela milé překvapení. Jasně, mladá blbka ve starém baráku+ fakt divná rodina není ničím objevným, takže body za invenci si u mě scénář nepřipíše, ale opravdu jsem čekal mnohem horší výsledek. Takhle jsem se sice nebál, ale bavil jsem se dost slušně, jen mi bylo trochu líto, že se "Tiger" víc neodvázala, protože má postavu výrazně hezčí než obličej. 3*+ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvadsiateho štvrtého mája roku 1839 ruský chemik a lekár Joseph Gamel, vystupujúci na Ruskej akadémii vied v Petrohrade, informoval o neobvyklých vlastnostiach halogenidu striebra naneseného na fotografickú dosku. Podľa jeho zistení, negatív bol schopný zachytiť nie len svetlo, ktoré naň dopadalo, ale ešte i niečo naviac. Energiu, ktorú ľudia od nepamäti nazývali duša. Akademická obec sa Gamelovi vysmiala, ale čoskoro sa objavil nový zvyk. Mŕtvi boli fotografovaní s očami namaľovanými na ich viečkach. Verilo sa, že týmto spôsobom je možné oklamať smrť. Bŕŕŕ, to je teda fakt morbidne mrazivé. No a práve týmto pseudo vedeckým mýtusom sa nechal inšpirovať ruský režisér Svjatoslav Podgajevskij, keď v roku 2017 natočil snímok "Nevesta" (Невеста). Je to výborný, atmosferický, duchársky horror. **** ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda dolů za nepříjemnou hnusnou Nasťu s vyvalenýma očima a věčně pootevřenou pusou - ta byla skoro strašidelnější než bubák sám. Postava, která mě bavila asi nejvíc, je Váňova sestra. Škoda, že tam líp nevysvětlili toho její manžela, to by mě dost zajímalo. Jinak je Nevěsta poměrně fajn duchařinou s minimem lekaček a se zajímavým prostředím ruského venkova. Očividně mají i Rusové k tomuto žánru co říct a já se těším na další kousek. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Na tento horor som sa po všetkých tých reklamách veľmi, veľmi tešil a výsledok nie je až taký peckový, ale stále je to nadpriemerný a dobre sledovateľný duchársky kúsok. Samozrejme inšpiráciu čerpá z viacerých známych hororov, je tam prevteľovanie (The Skeleton Key), posadnutosť (Conjuring 2) a jedna nasratá a celkom pôsobivá mátoha, ktorú podľa očakávania ukážu až ku koncu, aby tam narobila poriadky a podľa možnosti aj nejaké menšie čistky. Duch vyzeral pekne, na úrovni väčšiny známych amerických monštier, bordel narobil dostatočný, všetko tam krásne poletovalo, tak ako to máme radi. Prvá polovica hrá skôr na atmosféru, potom sa to postupne rozbehne. Ľakačiek pomenej, ale s tým sa dokážem vyrovnať. Originalitu nečakať. Len slušný štandard. Ja osobne som rád, že aj Rusi majú svojho duchárskeho režiséra, ktorému to celkom ide. Komu sa páčil jeho predchádzajúci kúsok o Pikovej dáme, môže to skúsiť. V kvalitách oboch filmov nevidím žiadne rapídne rozdiely. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Snaživá duchařina z Ruska. Kdyby se celý film nesl v historickém duchu úvodu, tak by to mohla být atmosférická řež, avšak bohužel přesunutí do moderní doby, dělá z Nevěsty tak trochu tuctovou duchařinu, která nic nového nepřinese. Plusem je Viktoriya Agalakova, která je krásná ženská a dost dobře se na ní dívá a snaživá technická stránka, která se velmi neliší od té Americké, bohužel lekačky téměř nefungují maximálně 1-2, atmosféra není přílš intenzivní a násilí zde chybí taktéž, takže pro mne je to průměr téměř ve všech ohledech, ale fanoušky duchařin Nevěsta vyloženě neurazí. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 5.5/10. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (5)

  • Pre predstaviteľku Naste Victoriu Agalakovu to bola prvá práca na filme určenom do kín. (cica)
  • Film sa natáčal v podmoskovskom sídle Stroganovcov, budova však musela prejsť úpravami. (cica)
  • Film je natočený podľa skutočných udalostí. (Slunkoo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno