Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 2

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (255)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Pascal Laugier se před deseti lety dostal do povědomí vcelku drsným a brutálním počinem Mučedníci. Jednalo se o těžkotonážní bizár se snahou jít do jakési filozofické roviny. Pro mě ale jaksi bezvýsledně. Na rozdíl Ghostland je sice také extrémní, ale jen o něco méně a navíc s několika dějovými twisty. Ty sice nejsou tak těžké na přelouskání, ale aspoň dokážou maličko příběh osvěžit. Neřekl bych ale tolik, aby se rázem z Ghostland stal kdovíjak výjimečný počin. Krom pěkného domovního interiéru s retro starožitnostmi a tísnivého domácího vězení, které postavám vytvoří párek dvou pošuků, je příběh a scénář dost o ničem. Byla to zkrátka dobře natočená nuda s pár světlými momenty, ale jinak nic víc. Plusem jsou odkazy na Lovecrafta i jeho mihnutí se v jedné snové scéně. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hororů o stěhování se do kravské prdele, kde se všechno vždy tak báječně posere, již bylo od dob Amytyville natočeno větší než malé množství.  V Ghostlandu jsme ale vcelku originálně ušetřeni postupného odkrývání nějakého temného tajemství a hlavní postavy se v průseru ocitají dřív než si stačí vybalit. Po brutálním entrée pak  sice přichází očekáváná menopauza, nicméně ta se paradoxně dočká svého překvapivého nahlodání a tady musím říct, že si mě Laugier  definitivně získal.  Mindfucky na podobný způsob  můžu a ač se následující kočkování s úchyly místy neslo v duchu "Tak to určitě", rozhodně jsem se nenudil, bylo totiž vyváženo potěšujícím "Pořád se něco děje".  Jen čtyři prstíky pod sukýnkou pátrají... ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě zase tak neuchvátilo. Možná to bude tím, že na únosy a mučení moc nejsem. Já můžu spíše ty duchařinky. Prostě jsem v tom neviděla nic tak světoborného jako ostatní. Nevím... Každopádně dle mého názoru má úvod celého filmu velmi dobře nakročeno, nicméně poté se tam dlouhou dobu nic neděje, jen skáčeme v čase, v čemž jsem se osobně teda úplně ztratila. Ve 3 čtvrtině filmu se konečně začne něco dít, co zase dokázalo upoutat mou pozornost, ale samotné finále mi přišlo odbyté. Popravdě ani nevím, jak se k tomu vyjádřit. Námět byl určitě originální, to ano, atmosféra tam také fungovala, herecké výkony taky nepokulhávali, takže za mě klasický průměrný horor. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

S postavami som sa nestotožnil a ich osud mi bol viacmenej ukradnutý. A to je u psychotrileru - pretože o horor sa naozaj nejedná - dosť podstatná chyba. Jediné čo si budem pamätať je retardované škriekanie obézneho bábikofila, ktoré mi dosť liezlo na nervy. Čím si tento film vyslúžil toľkú pozornosť, to naozaj nechápem. Originalitu žiaľ nevidel ani z rýchlika. (20.6.2018) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey... toto je niečo čo ste asi nevedeli. Kedysi som rád písal hororové poviedky. Miloval som a milujem písanie, tvorbu príbehov a snažím sa vždy čo najlepšie zachytiť psychológiu postáv. A nakoľko mojim najobľúbenejším autorom bol vždy Stephen King, najviac som inklinoval práve hororovej tvorbe. A hoci si nemyslím, že by tie poviedky boli nejaké super, bol som vždy rád, ak niekto dokázal ich príbehy a myšlienky oceniť. Preto som sa už v úvode dokázal veľmi dobre identifikovať s Beth. Našou hlavnou hrdinkou. Lebo sama je autorka strašidelných príbehov. A bol som zvedavý čo sa bude diať. A film veľmi dobre vie zamotať hlavu. V úvode nevieme čo sa vlastne deje a najmä to úplne nedáva zmysel. Mal som kopec otázok. Najmä - kedy sa to všetko stihlo stať? V úvode boli naše dievčatá napadnuté šialenými nevítanými hosťami a o scénku na to sa zobudí Beth z nočnej mory a vyzerá to tak, že už napísala 5 kníh. S tým, že šiesta práve vychádzala. Nedávalo mi to moc zmysel. Ale keď budete film sledovať ďalej, tak to pochopíte. Aby som to ujasnil hneď teraz. "Ghostland" bol podľa mňa desivý. Nie strašidelný. Desivý! Je to vynikajúco spracované, vizuálne je ten dom skutočne strašidelný a v častiach, keď sa Beth vráti do domu, kde sa udialo to nešťastie, tak Verino správanie je skutočne desivé. A nerozumel som tomu čo sa deje. Však ich útočníci boli v úvode zabití matkou? Atakujú snáď Veru teraz mentálne a strašia ju rokmi neskôr od toho čo sa to všetko udialo? Nebudem prezrádzať pre tých čo film nevideli a chceli by si ho pozrieť, no skutočnosť je v tomto prípade skutočne desivá. Rovnako ako aj naši dvaja útočníci. O ktorých dokopy nevieme vôbec nič. No ich prítomnosť je citeľná a rozhodne sa nemienia tak ľahko vzdať. Plus mám pocit, že niektoré scénky veľmi dobre vygradovali atmosféru a fungovali skvele. Najmä scénka, kde sa k policajnému autu blíži kamión. Som si istý, že budete premýšľať nad tým istým, nad čím som premýšľal aj ja. A je to fungujúce. Neviem čo by som podal ako mínus k tomuto filmu. Podľa mňa je výborne napísaný, má skvelú atmosféru, jeho momentky sú skutočne desivé a pôsobí to ako dom, z ktorého chceme všetci utiecť, no je zamknuté. Nemyslím si, že film je nadhodnotený. Skôr si dovoľujem tvrdiť opak. Dlho chcem vidieť poriadny horor. Niečo čo by ma skutočne dostalo do stavu, že budem vydesený a budem bez dychu. A konečne mám pocit, že taký film je tu. A po tom, čo som si odsedel filmy typu "Truth Or Dare" a "Strangers: Prey At Night" som spokojný, že môžem oceniť tento film. A zasluhuje si to. Hodnotenie: A+ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)
  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)

Reklama

Reklama