Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtého července se v pozdních nočních hodinách vrací domů z venkovní slavnosti Teena Maguireová (Anna Hutchisonová) s dvanáctiletou dcerou Bethie (Talitha Batemanová). Nad hlavou jim svítí měsíc a probleskují zbloudilé petardy z ohňostrojů, jejichž praskání je stále slyšet ve vzduchu. Rozhodnou se vydat zkratkou přes oblíbené a neklidné místo, které Teena často navštěvovala na střední škole. Nebyl to ovšem dobrý nápad, protože tam narazí na bandu zločinců, kteří Teenu brutálně znásilní a Bethie tomu musí s hrůzou přihlížet. Jako první dorazí na místo činu detektiv John Dromoor (Nicolas Cage), který se s Teenou krátce předtím seznámil. Je to vdovec a válečný veterán, který má osobní zájem na tom, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, zvláště poté, co si gang najme úlisného, protřelého právníka Jaye Kirkpatricka (Don Johnson), který je podle všeho schopen muže očistit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se od první do poslední minuty jedná o rutinní béčko, s opravdu tuctovou, předvídatelnou a nenápaditou zápletkou, tak přesto mě až překvapilo, o jak poměrně lehce snesitelnou podívanou se jedná. Především mě tu bavily postavy a jejich herečtí představitelé. Cage tu sice nemá úplně nejhlavnější roli, respektive se tu spíš o ní dělí ještě s dalšíma dvěma, třema, nicméně ten jeho mlčenlivý polda mě fakt bavil a především ty jeho likvidace těch parchantů mě dostávali do varu, vážně nesmlouvavá nekompromisnost, a to já rád. Oslovil mě ale i „zlý“ právník Dona Johnsona, nicméně i ostatní si myslím, že byli fajn a své role odehráli v rámci možností dost přesvědčivě, tady až na tu malou, nesnesitelně afektovanou pizdičku, která byla obsazena vážně snad jen kvůli nějaké hloupé protekci. O neduzích zápletky jsem se již zmiňoval, nicméně má jistě i svá pozitiva, jako spád, záživnost, či napětí, a překvapivě funguje i v těch dramatičtějších momentech, včetně emocí. Velká škoda jinak je, že se tvůrcům nepodařilo navodit i nějakou tu výraznější atmosféru, dále pak osobitější styl zpracování a celé by to vzhledem k příběhu sneslo i daleko více syrovosti, i tak ale musím zopakovat, že jako nenáročné béčko to poslouží spolehlivě. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Niklas mi už príde byť riadne vyšumelý. Aj v scénach, keď má nahodiť výraz boha posmty sa tvári jak zmoknuté kura na pieskovisku. Samotný film je potom asi taký dobrý ako herecký výkon jeho hlavného protagonistu. Skrátka klasická hollywoodska pásová produkcia, na ktorej producenti trhnú nejaké drobné a ja pri jej pozeraní večer zaspím. 40 % ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se Cage týče, tak nic novýho. Zase vejral jak vyoraná myš. Ale jinak mě tohle béčko plné vyčichlých tváří docela bavilo. Skupinka vidláků byla nádherně na pěst, svůj prostor tu dostal Johnsonův slizký právník a když se to tak vezme kolem a kolem, tak Cage se s tím nakonec taky sympaticky nemazal. Jo, dokázal bych si to představit jako soudní thriller s revenge vložkou a v tomhle ohledu zamrzí, že to nevzal do ruky někdo renomovanější, ale sakra točil to režisér Skeleton Mana a ve světle toho se vlastně jedná o filmový skvost. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno nechtěl jsem to po solidně vypadajícím traileru zakřiknout, ale vypadalo to, že by se Cage mohl zase po nějaké době objevit v něčem koukatelném a kupodivu stalo se. Jasně tenhle film není žádná nezapomenutelná pecka spíše se jedná o takovou klasickou béčkovou záležitost na provařené téma, ale nakonec se z toho vyklubal celkem příjemnej oldschol zpracovanej thriller kterej na jedno shlédnutí rozhodně nepohorší. Jenom od toho nesmíte po té úvodní scéně očekávat akční nálož je to spíše pomaleji plynoucí záležitost na takřka klasické téma kdy chuděru frajerku odporní parchanti znásilní před očima její dcery, ale díky bezcharakternímu advokátovi v podání Dona Johnsona se z toho dostanou. S tím se však nesmíří Nick v kleci který je tu celkem fajn a hlavně šíleně nepřehrává a dá se stoickým klidem těm hajzlům co proto. Jasně není to nijak originální a střední část filmu je utahaná, ale jako pohodový béčkový revegne kousek? proč ne...55% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička středozápadních vidláků zase multiotvorově obšťastnila nějakou tu vyrachtanou vesnickou roztleskávačku / šlápotu jménem Pegysů a zdá se, že jim ten milý gangbang v pohodě projde. To by ovšem nesměli zkřížit bércové vředy inspektoru Derrickovi … Aha, tak ne, teď jsem se dočetl, že to prý byl Mikuláš Klec, který jen začíná vypadat jako zoufale obarvovaný stranický funkcionář z Východního bloku. Sice hraje hovno a jen se celou dobu tváří, jako by právě před chvíli documlal žalud řádně žluklému šedesátiletému bezdomovci, ovšem v kontextu jeho nedávných sračkopočinů je tato stupidně jednoduchá kokotinka a zombí defilé hereckých mrtvol hotovým mástrpissem. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama