Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující práce v luxusním hotelu - to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty... V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu. Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu... Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Existuje rčení, že Němci neumí točit komedie a natož romantickou. Já s tímto rčením nesouhlasím.  Rande naslepo a třeba stará série Strašidla ze Spessartu tento názor vyvracejí. I když u Rande naslepo, vzhledem že je podle skutečného lidského příběhu, se může napsat, že je jej nenapsali Němci, ale život sám. A to je někdy výborný spisovatel. PS: Scéna v restauraci ukazuje, že někdy skrývaný nedostatek zraku může být výhodou. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Film, který Vám musí sednout a musíte přistoupit na to, že se budete smát, plakat, dojímat i rozčilovat, ale stejně budete mít příjemný pocit, že jste viděli výborný film. Souhlasím s názorem, že herecké osazenstvo je nesmírně sympatické a hlavní záporák von Bulow přesvědčivý. Anna Maria Snaživá má neskutečně modré oči, kdyby je Saliya mohl vidět, zbláznil by se do ní ještě víc. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

S německou kinematografií to zase tak špatné nebude. Tenhle film to dokazuje. Saliya byl sympaťák hlavně díky Kostjovi Ullmannovi. Já jsem s ním prožívala úplně všechno. Měla jsem pocit, že jsem se do této komedie přímo vžila. To se mi dlouho u filmu nestalo. Příběh byl až dojemný, jak se ten kluk dokázal poprat se všemi překážkami, které mu byly naservírovány. Nějak se mi ale nechce uvěřit, že tahle komedie byla natočená podle skutečných událostí, i když některé věci a události se nedají vymyslet. Ty stvoří sám život. Bylo to moc příjemné pokoukání. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zcela náhodně, naprosto neplánovaně jsem narazila na tento kousek a rozhodně nelituji. Sympatický kluk, který téměř přišel o zrak, se tak houževnatě pere s osudem, že si mě krůček po krůčku získal. Vše, co by se dalo snímku vytknout, vypouštím, jsem teď na filmové vlně a ta je momentálně přátelsky shovívavá. P.S. A taky se cítím trochu provinile, brblám na brejličky. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jedine, co mi na teto pekne komedii vadilo, byl nasroubovany do deje afgansky chirurg, ktery v Nemecku myje nadobi... Jinak moc hezky film o tom, ze kdyz clovek ma vuli, nic by mu nemelo stat v ceste. Snad az na to zdravi. Atraktivni prostredi luxusniho hotelu, zajimave postavy, par vtipnych situaci... Film dopadl nad me ocekavani. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama