Reklama

Reklama

Když zmizí jistá thajská dívka s mystickými schopnostmi, Axe a jeho starý přítel se spojí ve snaze přivést ji zpátky. (Filmbox)

Recenze (61)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stívn natočil v posledních letech spíše megasračky. Navíc často pouze akční, kde absolutně rezignoval na nějaké fighty. K mému úžasu, nevím co se v něm hnulo, ale zřejmě se rozhodl že zase jednou potěší více své fanoušky než svou pokladnici a znovu se vydal předvést něco ze svého umění. Jasně je to 66letý pardál a často působí trošku trapně jak jej obdivují mladé holky, že jej ovšem obdivují kluci, tomu docela i rozumím. Několikrát tady ve své Poslední misi rozkmital ručky a výsledkem byla protivníkova demolice. Sice je to blbě natočené, ale pořád tam něco ještě z umění zůstalo. Kdyby měl točit podobné filmy, proložené občasnými moudry, asi bych nenadával. Jistě staré dobré časy se už nikdy nevrátí, ale tohle ve mě alespoň vyvolalo chuť se podívat na starého dobrého Caseyho "kurva" Rybacka. 40% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že je Steven Seagal zase ve formě, ale proč proboha musí točit filmy, kde kromě pár světlých okamžiků boje, je tuna sračkoidních, rádoby oduševnělých keců, které by spolehlivě uspaly i klokana na tripu. Za mne jeden z nejhorších Stevenových počinů, neb ty klado žvásty, šílené tragy postoje mne střídavě uspávaly a přiváděly do agónie. Tu jednu ušmudlanou hvězdu dávám za ty světlé okamžiky boje. Jinak je to zrálé na poslání do kopru. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Sensei Štefan v relatívne zaujímavom filme, ktorý si napísal sám a ktorý v jeho filmografií posledných 20 rokov fakt vyniká. Nie príbehom, ten je taký štandard (starý vyslúžilý profík, čo odložil násilie, zašitý v ázijskej džungli, kde lieči a trúsi múdra, je donútený vrátiť sa do akcie), ale mimoriadne elegantnou "ázijskou" réžiou s dôrazom na výtvarnú stránku a aj zopár ozajstnými nápadmi. Zvyšok je napoly také to jeho východniarske mudrovanie, nie zvlášť hlboké, ale ani úplné bláboly - a napoly akcia. Tá nie je žiadny zázrak, ale v medziach normy sa dá uveriť, že bojuje naozaj on - a mladšie ročníky sa tu aj celkom predvedú. Axe (nie že by to potreboval - tá jeho neporaziteľnosť je hlavne pri jeho súčasnom výzore fakt otravná) tu totiž dá dohromady aj nejaký ten tím - ktorý je celkom cool, ale moc si ho bohužiaľ neužijeme. Takže celkove - hlavne vďaka obrazu - pekne pozerateľný a bezbolestný kúsok, ktorý je inak asi takým Stevenovým pokusom zanechať za sebou nejaké to múdre memento osvietenejšej akčnej hviezdy o násilí a bojových umeniach. Aj to je sympatické. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Často sme najprísnejší na našich najbližších.“ Neviem, čo si o tom mám myslieť. Je to plné siahodlhých monológov a zamyslení sa nad stavom tohto sveta, ale prekvapivo nie sú smiešne, ale majú niečo do seba. Sú to slová unaveného, starého muža, ktorý videl už strašne veľa zla, ale ide ďalej, oslobodil sa od násilia a majetkov (ktoré si na druhý svet nevezmete) a pomáha ľuďom. Akcie je málo, ale občas sa nejaká objaví a je veľmi zručne nakrútená a plná parádnych (fakt, bez irónie) počítačových špliechancov krvi. Finále je potom presne také drsné a akčné, aké budete čakať. Seagal to zvláda ľavou zadnou, hýbe sa, usmieva sa, má dlhé monológy a úsečné hlášky, ako to má byť. A k tomu šialená, spiatočne natočená scéna s výrobou krmiva pre rybičky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Konečně tu máme po dlouhé době alespoň solidně koukatelnou Seagalovku. Poslední dobou se S.Seagal objevoval v totálních sračkách, kde hrál dohromady tak 10 minut a to byl jako hlavní hrdina na plakátku. Takže bez nějakých keců krátce shrnu toto dílko. Příběh je dost jednoduchý, scénář také, ale nenašel jsem tu nic, co by mi výrazně vadilo či pohoršilo. Akce je solidní. Bitky jsou slušné, hezky krvavé, Seagal tu má pár dobrých, úderných chvatů – po delším čase jsem si ho víc užil. Najde se tu i pár dobrých přestřelek. Samozřejmě, je tu i pár divných krvavých efektů, ale to bych moc nekritizoval, holt vada v režii. Technicky je to zrežírováno docela zajímavě, ani ta psychologická stránka filmu, to povídání o životu, zlu apod, mi nevadilo. První hodka filmu byla taková pozvolná, ale já se nenudil, sem tam se něco dělo furt. Konec mi přišel ale takovej moc fantastickej, vše dobře dopadlo. Takže celé to finále bych trochu víc zdramatizoval + vylepšil charisma záporáků, kteří nebyli nejhorší, ale dalo se z toho vytěžit ještě víc. Tak jako tak jsem docela spokojen. Konečně tu máme videobéčko, kde tu máme Stevena v hlavní roli. Kéž by něco podobného ještě natočil, uvidíme. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu zazní v jeho podání tři Seagalovy písničky: „Slow Boat to China“, „My Time is numbered“ a pod závěrečnými titulky i s obrazem z koncertu „BBQ“. (honajz)
  • Natáčelo se v Bangkoku. (griph)

Reklama

Reklama