Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Viděno s Anglickými titulky. Teda, ten kdo ty titulky dělal, byl hodně divnej, protože spoustu frází bylo pojatých jinak a i skladba vět nebyla taková, jak jí prezentují dialogy :-) Scott Adkins určitě není herecký talent, nechybí mu však charisma, je to sympaťák od pohledu a v tomhle filmu působí jako klasickej drsňák, jezdí na motorce, chodí v kožené bundě, schopnosti využívá maximálně a v pěkných monologách vydatně hláškuje. Jemně komiksové prvky dodávaj filmu trošku ojedinilou atmosféru, navíc jsem rád, že i v současnosti vznikaj akční béčka jak z 80's/90'. Hudba hraje po celej film, krásně se poslouchá a akčních scén tu je hodně. Padne pár výstřelů, několik menších explozí, hlavně jsou zde však souboje v pestrém prostředí - jednou v bytě, na ulici během noci, v kanceláři, ve vile, atd atd atd... Choreografie nedosahuje kvalit Neporazitelného, ale je zde spoustu kopů na x způsobů, otočky, je to víc zaměřené na praktickej styl boje, takže většinou to jsou lokty, zlomeniny, výměny chvatů. Působí to dynamicky, pěkně sestříhaně, kontaktně (i když občas je znát že úder nezapadl či nějakej chvat působí nacvičeně), každopádně ale prostě kdo kouká na filmy se Scottem kvůli soubojům, nebude ochuzený. Jai White se předvede v tělocvične a v kanclu, pořád na to má, to stejný Ray Park, kterého vidim moc rád po tak dlouhý době a sakra, ten chlápek by taky potřeboval akční sólovku jak zmrd, Ray Stevenson vyvolává respekt i když jen nadává skrz pult, je tam nějaká pěkná bloncka s katanou, psycho upír co se snaží lidi otrávit, cápek, kterej jako jedinej člověk na světě používá zlaté stránky a totální magor se sekerou :--) postavy jsem si oblíbil, a několikrát jsem se i zasmál přes celej pokoj. Film se jen trošku bere vážně, jinak atmosféra je taková uvolněná, Adkins si svojí roli užívá a ačkoliv je vizuál klasicky televizní, Jesse V. Johnson odvedl pěknou práci, hlavně že nezprasil akční scény. Nejvíc mě pobavilo zabití s tou sekerou zaraženou v podlaze, náplastě Adkins a každá konfrontace s tim jedným kolegou skrz zlatý stránky, co rád uzavírá i sázky. V malém cameu se objeví i Martin Ford (ten z Undisputed 4) a předvede se v pěkný bitce proti Adkinsonovi. Malá odbočka v podobě, jak se z Adkinsna stal profi zabiják hodně potěšila a byla poutavá. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak nám ti chlapci začínají v ksichtech jaksi otékat, čas a stagnující lymfu prostě nezastavíš. Adkins předvádí hereckou statiku a bojový standard, choreograf Tim Man vytvořil koukatelnou přehlídku spousty různých akčních pohybů, leč v určitých momentech vypadají konfrontace nedotaženě, utahaně, párkrát mi přišlo, že se černé Bílé prostě nechce tu nohu natáhnout, možná se začínají zkracovat podkolenní šlachy, ono v padesáti letech se není čemu divit... a fyzično z ručních "přestřelek" taky úplně necáká, rány viditelně končí trajektorii pár centimetrů před cílem a je to dost zřejmé. Příběh je inovativní asi jako denní režim křečka v kolečku, ale zase se najde pár brutalit z ranku Mortal Kombat - Finish him! Martyn Ford dostal od Adkinse už podruhé přes půlmetrovou tlamu, vůbec nechápu proč tvůrci Jurského světa oživují dinosaury pomocí cgi, když jim jeden učinkuje ve filmech s Adkinsem. Pocitových 50%, na jedno shlédnutí se to v pohodě dá, ale opakovaně se k tomu asi nemám důvod vracet... ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Chlapík vletel do uličky príliš rýchlo, stratil kontrolu nad motorkou a zlomil si väz. Takéto nehody sa dnes stávajú bežne. A čo povedať na to rozstrieľané auto? Nuž, som zabijak, nie kazateľ." Ďalšie slušné béčko z Adkinsovej zbierky, tentokrát si k nemu aj sám napísal scenár. A vôbec nie zlý. Síce som sa nechytal na všetky hlášky, ktoré mali byť akože vtipné, ale pár krát som sa vďaka tomu britskému čiernemu humoru zasmial. Po stránke akcie som spokojný, aj napriek nižšiemu rozpočtu sa tvorcovia posnažili a akože ten Jesse V. Johnson je riadne nevypočítateľný režisér, ale tento krát v dobrom slova zmysle. Jediné čo by som vytkol, tak sa mi nepáčili zvukové efekty pri súbojoch a tiež pasáž s mladým Fallonom mi pripadala byť zbytočná, v konečnom dôsledku iba pribrzdila pekne rozbehnutý film. 60 % Najlepšie súboje: Adkins vs. Park & White a paradoxne Adkins vs. Amy Johnston. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A docela to ušlo a myslím, že verbal to popsal skvěle. Některé bitky jsou skutečně takové taneční aranžmá pro slečinky, ale občas se objeví i pokus o humor a dvakrát dokonce povedený, je to skutečně přímočaré a dost to zabaví. Škoda, že Ray Stevenson nedostal větší šanci se ukázat. A ten záblesk z minulosti se sem taky až zas tak nehodil, protože roztrhl děj, ale jako fakt jo, překvapivě se na film dívat dá a dokonce některé scény jsou slušně vymyšlené (třeba vražda účetního ze střechy s využitím střepů). ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins předvádí, že je v těchto béčkových akčních filmech třída. Ze začátku mi to připomínalo styl vyprávění Guye Ritchieho, a to se mi zamlouvalo, až jsem si uvědomil, že ti Britové jedou v tomhle stylu často. Děj filmu je jasně předvídatelný, ale proč řešit děj filmu, když to hlavní na tomhle filmu je akční stránka, a pár povedených vtipných momentů. Akce je zvládnutá bravurně, líbilo se mi, že při akci byla kamera přehledná a zbytečně se nehýbala a taky se moc nestříhalo, to vždycky cením, protože většinou mají tvůrci ve zvyku stříhat, až divák nemá přehled, a díky tomu střihu přijde divák o tu choreografii. Tady je to vše pěkně vidět. Dále herci jsou ve svých rolí solidní, samozřejmě hlavně Adkins, ale mě osobně se líbil nejvíce Ray Stevenson. A taky tady máme Michaela Jai White, který se v soubojích s Adkinsem nejlíp předvedl. Počkat..... zapomněl jsem na tu bloncku s katanou. Ta nejvíce zatopila Adkinsovi, plus jejich choreografie byla nejlíp zvládnutá z celého filmu. Adkins v akci předvádí se umění, na které je krásný pohled. To se mi líbí, když vidím, jak herec jede akci sám bez toho aby ho někdo zastoupil. Jak už jsem zmínil humor, tak tady mě nejvíc bavili scény s Fredem, hlavně jeho poslední scéna je TOP. Poslední co musím zmínit, jsou ty "nehody". To jak Adkins vždy přemýšlel jak Sherlock, aby to vypadalo jako nehoda mě vždycky rozesmála, bylo to strašně pitomý, až to bylo dobrý. Accident man je vydařené akční béčko, které má dobře vypadající akci, se skvělým Adkinsem v hlavní roli. Všem fanouškům Adkinse doporučuji, rozhodně nebudete zklamaní. Velmi silné 4 hvězdy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Akční bojové scény ve filmu režíroval choreograf Tim Man v titulcích uvedený jako „Fight Director“ a v malé roli si zahrál zabijáka na motorce. (Rominator)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)
  • Kolem času 00:02:50, poté, co Mike (Scott Adkins) kopne do lavičky, se nejprve objeví ve vzpřímené poloze vlevo od plastové židle a v dalším záběru je převrácená a stojí před židlí. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama