Reklama

Reklama

Americký samuraj

  • Česko Aréna samurajů (více)

Obsahy(1)

Andrew vyrůstal v Japonsku v domě samurajského mistra. Spolu s nevlastním bratrem se u otce učili starobylému bojovému umění, ale později se jejich cesty rozešly, protože Kenjiro se dostal na šikmou plochu. Když otec odevzdá tradiční rodinný meč Andrewovi, jeho bratr se přidá k yakuze a odejde. Později se Andrew rozhodne bratra najít a vyřešit staré spory, ale dojde mezi nimi ke konfliktu, a oba se ocitnou v nemilosrdném souboji. Ten je dovede až do turecké bojové arény, ve které bojovníci z celého světa bojují souboje na život a na smrt. Kdo z nich přežije? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Americký akční film vyprávějící o mladém Američanovi Drew Collinsovi, který jako nemluvně ztratil oba rodiče při leteckém neštěstí nad Japonskem a kterého poté vychoval moudrý japonský muž (J. Fujioka) a zasvětil mladíka do samurajského umění. Jako dovršení výuky a splnění všech úkolů obdržel Collins od svého nevlastního otce starý rodinný meč, což se pochopitelně nelíbilo prchlivému Kenjirovi (M. Dacascos), pravému synovi onoho učitele. Do hlavní roli bojovníka, který se pak vrátil do Spojených států a věnoval se povolání novináře, byl obsazen D. Bradley, jehož herecké umění bylo dosti chabé, avšak v podobných typech snímků jako je tento, se podobný nedostatek dá blahosklonně přehlédnout, pokud je dostatečně nahrazen bojovým uměním. Během jedné noci je o vzácný meč skupinou násilníků oloupen a za nějaký čas zjistí, že jsou oním mečem páchány vraždy a podle způsobu usmrcení lze odvodit, že vrahem je Kenjiro. Během pátrání po vrahovi v Istanbulu je Bradley i se svou fotografkou V. Trapp zajat a donucen podstoupit drsné souboje v aréně před rozjařeným publikem, kde porážka končí smrtí. Krvelačné souboje bojovníků v bizarních oděvech představují skutečný vrchol filmu, neboť v aréně se kromě Bradleyho vystřídali podivný blonďatý zápasník v upnutých šortkách (R. Vreeken), nemotorný bojovník se sekyrou inspirovaný Vikingy, naivní Američan v riflích vyzbrojený dýkou, dlouhovlasý asijský bojovník se dvěma šavlemi a červenými ozdobami na rukou, další Asiat s patkou a tyčí s ostřím, velmi podivný zápasník s páskou přes oko zahalený v plášti disponující dvěma ozubenými háky a pochopitelně šampion Kenjiro, jenž každého rozsekal svým mečem. Ve finálovém souboji se pochopitelně utkali dva nevlastní bratři se samurajskými meči. Díky duelům v aréně a nostalgickým vzpomínkám na tento film mistra béčkových akčňáků S. Firstenberga hodnotím Amerického samuraje průměrně, ačkoli jsem si pochopitelně vědom všech filmografických nedostatků, kvůli nimž obvykle hodnocení snižuji. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Bitkársky film, ktorý sa zvrhne na súboje v aréne. Čo na tom môže byť zlé? Veľa vecí... AMERICKÝ NINJA je klasika a veľa veci mu prepáčim, tentoraz to však režisér nezvládol už výberom scenára. Hneď na začiatku je nahodený konflikt a každý už len čaká na finálny súboj. A je to dlhé čakanie so zaťatými zubami. A to finále tiež nestojí za veľa. David Bradley bol kedysi pojmom, ale nikdy sa nestal ikonou kôli svojej nevýraznosti. Dacascos je síce výrazný ale keďže je zlý, zlý a zlý, pohľad na jeho vypúlené oči je celkom zábavný. Nudná erotická scéna vystihuje celý film... Čo sa týka gore efektov - kvitujem roztomilú krvavosť a odpornosť... ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem všechny ty Krvavé sporty, Kickboxery a podobně úspěšná béčka hodnotil vždy za 3 hvězdy, nemohu jinak ani u této pocty všem samurajským tématikám - byť jsem film viděl až nyní v pokročilém věku a u mnohých scének vyprskl smíchy, pořád to muselo kdysi patřit k pubertálním topkám..................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Na tento film nemám žádné nostalgické vzpomínky z dětství. Amerického samuraje jsem viděl totiž poprvé až dnes a směle mohu napsat, že snad poprvé jsem viděl film, který je přesně na hranici odpadu. Z bojů stojí za vidění jen cca. 10 sekund souboje Marka Dacascose s copatým Číňanem, jinak je to jen přehlídka neohrabaných naolejovaných kulturistů, z nichž někteří vypadali, že drží nějakou zbraň poprvé v ruce a bál jsem se, aby se náhodou doopravdy nepořezali. Tedy, "choreografie" soubojů je naprosto nezvládnutá a rozdíly mezi bojujícími markantní, což se projeví zejména u závěrečného souboje, kdy neumětelství Davida Bradleye raději režisér ani nesnímá a po celý souboj sledujeme jen napjaté výrazy tváří obou duelantů. Za pár komických strnulých kulturistických vložek dávám tedy 10%. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Klasika prázdninových nocí na Nově. Samotný děj se brzy omezí jen na knockout tournament, který patří snad ke všem těmto filmům, ale přesto tyto scény patří k tomu nejlepšímů. Občas se stane, že je vidět něco co nemá (upadne umělá ruka, atd), dialogy jsou občas úžasně směšné a chování postav nelogické, ale tenhle film mám prostě rád ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu je Drew (David Bradley) postřelen do břicha, v dalších fázích filmu nemá ovšem jizvu po kulce. (Vengeance6)
  • Herec John Fujioka zde hraje mistra hlavního hrdiny Drewa (David Bradley), podobně jako ve filmu Americký ninja (1985). (mzss1)

Reklama

Reklama