Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý zelený baret Louis Stephens bojoval jako příslušník speciálních amerických jednotek proti drogové mafii v Brazílii. Jako bývalý absolvent navštíví po návratu do Miami svého bývalého učitele pana Kerrigana, zoufalého ze situace, ve které se škola nachází. Na chodbách se volně prodávají drogy, jak se ostatně Louis mohl sám přesvědčit, řádění drogových dealerů a různých gangů je na denním pořádku. Louis se rozhodne do své bývalé školy vrátit a učit děti brazilskému bojovému umění capoiera, které připomíná spíš zvláštní druh tance. Nejen proto, aby se mohly bránit násilí, ale také proto, že je to podle něj cesta k vzájemné úctě, respektu, sebekázni a tedy možnému řešení letitého problému většiny podobných škol. S pomocí Kerrigana a své bývalé lásky Dianny si Louis vybere dvanáct nejhorších studentů, které začne trénovat. Je zcela jisté, že se tak dříve nebo později střetne s místním vůdcem miamských gangů Silveriem Alivarezem a značně kříží plány většině gangů, které na školách řádí. Jak jde čas, získává si Louis úctu svých studentů a dosáhne i toho, že začnou respektovat jeden druhého. To se pochopitelně Alivarezovi příliš nelíbí a tak je rozhodující střetnutí jen otázkou času. Americký akčně pojatý film o problémech současného amerického školství vznikl v roce 1993, kdy ho natočil režisér, scenárista a příležitostný herec Sheldon Lettich (Leon, Krvavý sport). V hlavní roli Louise Stevense se představí Mark Dacascos (Double Dragon, Americký samuraj), skutečný mistr bojových umění a hvězda akčních béčkových videofilmů. V dalších rolích se objeví Paco Christian Prieto jako Silverio, Stacey Travisová (Hardware, Phantasm 2) jako Dianna, Todd Susman (Šišouni v New yorku, Policajt v Beverly Hills 3) jako Cochran, Geoffrey Lewis (Maverick, Tango a Cash, Pink Cadillac) jako Kerrigan, Richard Coca jako Orlando, Ryan Bollman coby Donovan a další. Ve filmu, který jistě potěší příznivce bojových umění, bezpochyby stojí za pozornost nápaditá a mistrovsky zpracovaná choreografie bojových scén. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Nix 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nejen, že je dle mého nejlepší co Dacascos natočil o bojovým umění, ale je i o stylu Capoeira, díky kterému film je opravdu zajímavý a na oko působí fakt dobře, kamera je taky skvělá a celkově je to povedeně natočený. Příběh se taky vyskytuje, i když ten už je typický pro 90.tkové martial arts, učitel učí delikventy, aby byli lepší a přijde záporák a začne tóčo, klasika, ale to já mám rád. Rozhodně stojí za doplnění vzdělání. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Výborná vec. Je to strašne béčkové a jedná v podstate o rozprávku. Ale Dacascos je sympaťák a capoeira je skutočne oku lahodiace umenie. Viem v praxi je to len málo použiteľné. Rovnako bolo vidieť, že údery boli zasadené s poriadne veľkej vzdialenosti a niekedy len tipický zvuk naznačoval, že došlo k zásahu. Nič z toho ma netrápy. Proste sa na to dobre pozeralo. A hlavný záporák je arci-ksicht martial art padoucha. Nechápem na čo tak ťažko stroskotala kariéra Marka, že sa prepadol o level nižšie ako Daniels, Shahlavi, Norton, Park a ďalší. Skutočne na to mal. Ovládal nielen kung fu, ale aj capoeiru, čo bola rarita. Mal look sympaťáka a ako tak vedel aj hrať. Čo už. Byť MA hviezda je veľmi ťažké. A treba na to aj šťastie. Mark ho nemal. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vcelku klasický akční film o vychovávání mladých sígrů pomocí bojového umění + nějaký ten souboj s padouchy, scénář zkrátka není nic světoborného. Herecké výkony slabší, režie neinvenční, hudba převážně v latinskoamerických rytmech... Hvězdičku nad průměr dávám za efektní capoeiru, na kterou se jednoduše dobře dívá:-). 51% ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Atmosféra mého dětství byla přímo nabitá béčkovými filmy točícími se kolem různých bojových sportů, takže tento film o brazilské podivnosti zvané Capoera mé pozornosti uniknout nemohl. I v rámci svého žánru však Mistr neznámého boje zaostává a dokáže zaujmout leda tím nepříliš známým bojovým uměním... ()

BadAs 

všechny recenze uživatele

zcela jasných pět hvězd,velmi pozitivní film,s velmi dobrým scénařem a neznamými ale velmi dobře hrajícími herci.-) Mark Dacascos muj oblíbenec je ve sve roly přirozený že je to až nakažlivý a jeho hereckému projevu se nedá vubec nic vytknout,choreografie je boží stejně jako muzika atmosfera nejlepsích amerických končících 80 let,tehda byla amerika ráj a každy žil svuj sen .-) je velká škoda že se mark dacascos tak zahrabal až na nějakých 5 dalších dobrých filmů,má serii asik 20 sraček .-) u herce jeho formatu a charizmatu to je těžko pochopitelné .-(..film je okouzlujicí a srdcová záležitost .-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Väčšina deja sa odohráva na Lincolnovej strednej škole, ale logo na palubovke basketbalového ihriska je v podobe veľkého M. (beso74)
  • Na filme sa spolupodieľal aj Frank Dux (ako bojový choreograf a koordinátor kaskadérov), ktorého životné osudy sa stali námetom pre snímku Bloodsport (1988) v titulnej úlohe s Jean-Claude Van Dammom. (beso74)

Reklama

Reklama