Reklama

Reklama

Chase a Crooked Shadow

  • Kanada Chase a Crooked Shadow

Obsahy(1)

Život Kim Prescottové se obrátí naruby, když se v její vile objeví muž, vydávající se za jejího mrtvého bratra. Když ani policie nedokáže vyvrátit jeho tvrzení, Kim si už není jistá, komu vlastně může věřit. (mikulem)

Recenze (8)

PKD 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné. Díky onomu domku u pláže, jsem v tom pořád viděl jakou španělskou verzi Rebbecy;-) A jelikož zde nikdo (což se divím) nevzpomenul na pražského rodáka Herberta Loma, jehož démonický hlas mluvící směsicí španělštiny s angličtinou si v ničem nezadá s často po nocích klapající v podpatcích po vile (pouze v 1 př. musí udělati vyjímku, když se ke konci plíží ven z domu) Anne Baxterovou, která si tímto připsala další dobrý, až lehce nadprůměrný film. Pro mne se jedná o mix Hitchcockova Notorious s již zmíněnou Rebeccou, ale jen kvůli tomu domku u pláže.;-) Pointa či odhalení kdo je tedy ten domnělý bratr, byla dobrá. Jak tedy doopravdy dopadl onen bratr, jsem odhadl v pol. děje, což se v závěru splnilo. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Neskorší britský noir z prostredia Barcelony! Žena v ohrození uväznená vo veľkom dome – poviete si, populárny námet hlavne zo 40tych rokov (gotické veci ako Rebecca, Gaslight, My Name Is Julia Ross) nemusí mať koncom 50tych rokov noiristom čo ponúknuť, ale opak je pravdou. Príbeh je napínavý a svižný, herci presvedčiví a máme tu peknú noirovú kameru pracujúcu s tiesnivými podhľadmi, premyslenou montážou a hĺbkou ostrosti záberu. A ten twist teda stojí za to. Veľké prekvapenie! 4,5* ()

Reklama

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Film je to tak rafinovaný, že paradoxně divák dokáže občas odhadnout situace, které mají být pro něj překvapením, protože už je na to tak nějak připraven. Atmosféra tajemná, jak kdyby se proti hlavní hrdince všechno spiklo. Děj je tak velmi zajímavý a postupně také narůstá napětí. Herbert Lom v roli policisty výborný, tak jak ho známe a krásně vyslovuje r, ani se to před natáčením nemusel učit. Jenom nechápu, jak se může nezvaný cizí člověk dostat do cizího domu, aniž by při tom použil násilí. Pak při útěku ke konci filmu se hlavní hrdinka zachová velmi nepravděpodobně, což posunuje děj tam, kde je potřeba. Co mě ale zcela zklamalo, byla pointa, která to celé přitáhla za vlasy. ()

ad142 

všechny recenze uživatele

Veľké a príjemné prekvapenie v podobe veľmi neskorého a aj zabudnutého britského noiru, odohrávajúceho sa v preslnenom prostredí Barcelony a jej okolia. Rozpálené útesy, výhľady na more a brnkanie španielskej gitary určite nie sú typické noirovské propriety, avšak zdanie klame. Vynikajúco zamotaný príbeh, ktorý ma šokoval svojim záverom, bol pre mňa absolútne nepredvídateľný a je zasadený hlavne do veľkého sídla nad morom. A práve tam filmári vskutku často a s chuťou predvádzajú noirovskú hru svetla a tieňov, alebo vhodné využitie hĺbky ostrosti záberov na dôležité predmety. Za zmienku stojí, že film obsahuje hneď niekoľko vrcholných scén a nenecháva si to najlepšie len na koniec. Výborne sfilmované boli bezohľadné preteky po prímorskej ceste, šachovanie s pohármi s alkoholom v snahe získať odtlačky prstov, alebo Kimberliin odpor, kedy prevzala iniciatívu a už nebolo jasné, kto je tu vlastne mačkou a kto myšou. Doslova magnetická bola celková nálada vo vile, kde sa podarilo dokonale vytvoriť atmosféru jemnej hrozby, keď sa neustále pýtame, čo presne sa deje. Často cítiť aj ich inšpiráciu Hitchcockom a to nielen jeho slávnymi dielami ako Notorious (1946), či Rebecca (1940), ale jeho filmárskymi postupmi vo všeobecnosti. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch snímků, které má člověk dlouho v počítači, nepodívá se na ně a pak si nadává, že to tak odkládal. Toto byl opravdu vymazlený britský noir s perfektním překvapivým závěrem. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama