Reklama

Reklama

Přízrak

  • USA A Ghost Story (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Casey Affleck a Rooney Mara září v rolích mladého páru, který poté, co je rozdělen smrtí jednoho z nich, objevuje věčné spojení a lásku, jež je nekonečná. Snímek Přízrak, nezapomenutelné přemítání o lásce a zármutku, nabízí výjimečně působivý a snový zážitek, který v divákovi přetrvá ještě dlouho po závěrečných titulcích. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

silentname 

všechny recenze uživatele

Premýšľam čo povedať o filme, no na rozum mi chodia iba dve slová. Nádherné a smutné. "A Ghost Story" ma skutočne dostalo do emočného stavu, ktorý potrebujem ešte nejako spracovať, lebo si myslím, že je tu obrovské množstvo nádherných momentov, spolu s záverečnými sekundami. Film má úžasnú atmosféru, vie ako svoj príbeh podať a najmä mám pocit, že keď sa pozerám na hlavného hrdinu celý čas pod plachtou a jediné čo vidíme sú čierne diery namiesto očí, vidím mu hlboko do duše. Neviem ani ako je to možné, ale to sú moje pocity. Hudba je vynikajúca a možno jediné čo by som z filmu odstrihol je dlhý monológ Will Oldhama. Alebo skrátil. Čím menej monológov a dialógov, tým viac na mňa tento film dýcha. Rozhodne to ale nie je film pre každého. Hodnotenie: A ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Málo slov, no napriek tomu snímok toho povie veľmi veľa... O smútku zo straty milovanej osoby, večnom kolobehu a neúprosnosti času... Priznám sa, trocha som sa zľakol toho žánrového zaradenia poetický, no moje obavy boli zbytočné, a to aj napriek extrémnej uťahanosti snímku. Zvláštnym spôsobom to na mňa zapôsobilo, tak silne, že nad niektorými scénami som ešte dlho po skončení filmu premýšľal. Skrátka, taká filozofia bez slov, možno niečo o čo sa z časti pokúša aj Malick, no u neho mi to akosi nešmakuje. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Jemný a citlivý film s obrovskými přesahy a hloubkou, ale chápu, že není pro každého. Je o lásce a o smrti a o tom, jak jsou duše citlivé. Naše emocionální energie a láska nás ovlivňuje i po ukončení funkčnosti fyzického těla. Jsou věci, které nevidíme, ale ty určují život na Zemi, a někteří je vidí a cítí. Každá duše upoutaná na Zemi má klíč k vysvobození a úniku z připoutanosti na Zemi. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Už jsem jenom čekal, kdy tam frajerovi postavěj třeba kravín nebo chemičku a začne konečně pořádný voyeurský tóčo. Mimořádně zlý film (ne ve smyslu, že by působil zle na diváka, on totiž nepůsobí nijak), který není ani artový, ani alternativní, ani originální, ani festivalový a ani bizarní. Je totiž prostě jenom špatný a nudný. Jediný moment, kdy jsem se identifikoval s nějakým charakterem, byla ta žrací seance Rooney Mara, po který se následně poblila. Takový množství koláče a deprese by dostalo asi každýho. [10%] ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu vyhýbal až si mě to nakonec našlo a dalo mi to přesně to, co mi to dát mělo. Asi stárnu ale začíná mi ve filmech stačit hloubka, dobře vykreslené postavy a trochu toho srdce místo akčních jízd nebo vizuálně namakaných Marvelovek - miluju samozřejmě vše, ale dramata a věci které nejsou na první pohled každému jasné si užívám čím dál tím víc (stává se z toho moje oblíbená parketa). Výborný snímek který nestál mnoho peněz, ale jistě stálo mnoho sil ho dát na papír a následně ho zrežírovat. Chytré a perfektní ač trochu smutné a určitě ne pro každého. Velmi mě to překvapilo, všechny palce nahoru. Jo a skladbu "I Get Overwhelmed" asi už nikdy nevyženu z hlavy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama