Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(15)

Tahle stylová kombinace dokumentárního filmu a velkolepé historické epopeje mapuje bouřlivé časy plné násilí za vlády císařů Commoda, Julia Caesara a Caliguly. (Netflix)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (3)

Římská říše (2016) 

Hraný dokument si definuji jako dokument doplněný hranými scénkami, ale Netflix to udělal obráceně, do hraného filmu dodal mluvící hlavy a pár "dobových" obrázků, aby ušetřil na drahých scénách a vše epické vystavěl do pěti ateliérových interiérů a exteriérů a ono to celkem funguje. Vypadá to výpravněji než tv film, ale samozřejmě to má daleko do celovečeráku. Osudy několika římských císařů jsou vyprávěny hodně polopaticky a dovysvětlující jako by to bylo pro žáky prvního stupně, a i přes nějaké hlouposti to je celkem informativní, nicméně pro žáky prvního stupně to nebude. Tolik historie, která se řeší v posteli s herečkami nahoře bez dvacetkrát víc než v českých filmech dohromady za rok , by asi ohrozilo mravní výchovu školáků ... aspoň těch amerických určitě. Je to takové jednoduché, sází to na násilí a nahotu, ale z nějakého záhadného způsobu se na to celkem dobře kouká. ()

Commodus: Krvavá vláda (2016) (S01) 

Ze série Roman empire asi nejslabší osud římského císaře, ale plusem tohoto dokumentu je přesvědčivá vizuální stránka hraných pasáží na úrovni lepšího filmu a samozřejmostí jsou obnažené scény střídajících se s mluvícími hlavami a hranými pasážemi. Informativně základní přehled, ale podáno v atraktivním balení pro masy. ()

Julius Caesar: Master of Rome (2018) (S02) 

Atraktivní forma Netflix hraného dokumentu o Juliu Ceasarovi je plusem, drobné mínus je vynechání celkem důležitých momentů v životě hlavního hrdiny, ale mne to bavilo za 4*, protože mne uchvacují věrohodné interiéry  v hraných scénách, které předčí kdejaký velkofilm a hlavně Ditch Davey (nar. 1972, Austrálie) je asi nejlepší představitel Julia Ceasara, kterého si představuju přesně takhle ()

Reklama

Reklama