Reklama

Reklama

Bokeh

Trailer 1

Obsahy(1)

Na romantické dovolené na Islandu se do nového dne probudí mladý americký pár Jenai (Maika Monroe) a Riley (Matt O'Leary) a zjišťují, že všichni lidé na Zemi někam záhadně zmizeli. Jejich boj o přežití a smíření se se záhadnou a nečekanou událostí je vede k přehodnocování všeho. Nejen toho, co o sobě navzájem vědí, ale také toho, co všechno vlastně vědí o světě. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (39)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Toto nie je Mindwalk, kde by ústredná dvojica filozofov svojimi úvahami utiahla celý film. A kde krásy Mont St. Michel stačia na vytvorenie pozadia. Tu mali tvorcovia k dispozícii opulentné krásy divokého Islandu, ale ani to nestačí. Ústredná dvojica sú typickí vylízaní backpackeri, čo si o Islande určite prečítali na fashion blogu a tak sa tam rozhodli ísť. Ešte k tomu sú to americkí backpackeri, tak sa nedivte, že chlapík v čase skapíňajúcej elektriky plánuje na tretie poschodie ísť výťahom (to ako fakt). Filozofiu ani hlbší zmysel nečakajte, nečakajte vlastne nič. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Spářenost odpudivého art-filmu a velmi dobrého propagačního videa o Islandu... A ne, pár hezkejch záběrů na Island opravdu, ale opravdu neospravedlní fakt, že tenhle film je tak moc hloupý a tupý, že jsem se ze samé nehezkosti toho, co jsem viděl, zabodával kus větvičky pod nehet. O čem to je? Dva mladí lidé jsou na Islandu a najednou jsou tam sami a všichni ostatní vyzmizí. A pronášení hrozně prkenné výzvratky, které zjevně někdo vydává za scénář a střídají u toho dva výrazy a... A je to prostě špatný, fakt hrozně moc, hrát neumí a dialogy jsou na... Geometrický obrazec. S opravdovými herci a scénáristou by to možná nemusela být taková odpornost. Jenže ona je. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Pohled na Islandskou krajinu, vodopády a jiné scenérie byl nádherný. To bylo jednoznačně plusem tohoto drama. Jinak jsem hodně tápala a přiznávám, že pointu jsem nepobrala, zřejmě to nebylo ani úmyslem tvůrců. Osobně nevím, co bych v takové situaci dělala, ale takových "Kdyby bylo, co by bylo?" je hafo. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre väčšinu divákov bude tento film asi nudný a prázdny, pretože okrem prechádzok 2 ľudí po vyľudnenom Islande sa tu iného moc nedočkajú, kompletný „dej“ je predstavený v traileri a ďalej sa nerozvádza, odpovede na žiadne otázky sa nedostavia a aj samotné sci-fi zaradenie je trochu zavádzajúce a zodpovedá mu asi tak 1 sekundový záber, ktorý nikomu nič nepovie. Kto však má rád napr. hypnotickú tvorbu Terrenca Malicka a má chuť jednoducho vnímať audiovizuálny pôvab, kde je snáď najzásadnejšou otázkou to, čo by tu robil divák sám, tak si to môže užiť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Island je bezesporu nádherný kousek světa a jeho přednosti tu byly zdařile vychváleny až do nebes, ale přeci jenom to na cestopis bylo trošku dlouhé. Příběh sám o sobě prakticky nulový a ať se mi tvůrci snažili namluvit cokoliv, tak to vždy skončilo u obyčejné ponorky a faktu, že člověk je společenský tvor. A to není nic objevného. Ústřední dvojice, byť sympatická, tady de facto neměla nic moc co hrát a ze všeho nejvíc asi naštve samotný konec, který je........no.......bez konce. Kdyby se tam objevila vogonská flotila a nechala celou Zemi bouchnout kvůli stavbě intergalaktické dálnice, bylo by mi to milejší. Hlavně za Island 40%. ()

Zajímavosti (1)

  • Riley (Matt O'Leary) ve filmu použivá klasický fotoaparát - zrcadlovku značky Rolleiflex německé firmy Rollei. (Dlubal David)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno