Reklama

Reklama

Nepřátelská zóna

  • Česko V nepřátelské zóně (více)
Trailer

Posádka lékařského vrtulníku utrpí nehodu, zatímco pomáhá taktickému svazku ozbrojených sil USA a Spojených národů pod španělským velením v Afghánistánu. Španělská armáda má pouze jedinou noc na to, aby zorganizovala záchranu posádky a zraněných. Původně rutinní akce se ovšem promění v hotové peklo, jakmile dostanou rozkaz zachránit také vrtulník. Situace se ještě zhorší, když začnou posádku v noci obklopovat početné zástupy Tálibánců. Snímek "Nepřátelská zóna" je inspirován skutečnými událostmi, k nimž došlo v srpnu roku 2012 severně od Bala Murghab v Afghánistánu. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (25)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Gonzálesům spadla kopéra. Tři šokující věci to s sebou nese. Za prvé, že na to mají, i když jim více, než čtvrtina mládeže vyžírá pracák. Asi to platí Katalánci. Za druhé pak zde řada dumatelů nepodchytila fakt, že jde o film dle skutečné historky (byť okresního formátu). A za třetí v reálu (dle fotografií) vypadají doktorka i švestra, co neumí ve stanu zhasnout, podstatně lépe, než obsazené filmové divy. Když se dokážete těmito šoky prokutat, tak vás čeká veskrze průměrný válečný filmík, odehrávající se v zemi radosti, lásky a svobody. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletka mi příliš nesedla. Evakuace vojáků je samozřejmá, ale evakuace polámaného vrtulníku mi přišla trochu přes čáru. Kor když se jednalo o zdravotnickou mašinu, která mohla těžko ukrývat nějaký technologický výkřik, který by pasáky s kalašnikovem dostal do nějaké strategické výhody. Ale budiž. Cca pollovina filmu je o zajišťování perimetru a povrchním se seznamováním s postavami. Nic urážejícího, ale ani nic, co by výrazněji zaujmulo. Ale když konečně dojde na akci, tak má film koule a splňuje všechny kritéria válečného filmu. A nakonec jsem vzal na milost i tu záchranu vrtulníku, která tomu všemu dodala trochu netradiční nádech. Herci v pohodě, takže nakonec jsem poměrně spokojen. 65% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Tady se toho moc neděje..dokud se něco nezačně dít! '' ------ Tak už nám i Španěláci přispěli svojí trochou do mlýna a teď nemyslím jejich účast v ISAF, ale tento film. Filmečky od zemí, které mají v Afghánu na misích své vojáky se nám pěkně rozrůstají a já jsem tomu rád. Je to pochopitelné, každý válečný konflikt láká filmaře ke zpracování a jsem si jist, že těchto filmů ještě přibude. Možná hned, možná až odtamtud odejde poslední zahraniční voják... S filmy o Vietnamu se také roztrhl pytel prakticky až po válce. Já tedy rovnou musím říct, že mne opět nemile překvapilo zdejší prachbídné hodnocení. Nechápu. Film parádně odsejpal, byl napínavý a kdo má rád ty velké sekačky na trávu s rotory, opravdu si přijde na své více než bohatě... Uvidí tu Eurocopter Super Puma, nezaměnitelný vzdušný náklaďák CH-47 Chinook, zabijácký Erocopter Tiger... Prostě lahoda. Film je hodně akční a většinu děje se v něm bojuje. Odvrátím li i já hlavní údiv nad tím, proč se velení kvůli jedné mašině rozhodlo riskovat tolik životů, pak mne tam vadily vlastně jen dvě věci. Jednou z nich byly houfové útoky Afghánců, myslím, že ten sniper by si je dával už když stáli v řadě na skále... A druhou věcí byli zranění Amíci. Nevím jestli to byl záměr udělat z nich blbce, ale jakmile se probrali natolik aby mohli zase dejchat a koukat ihned se začali bavit o ženských.... No já mít do hrudníku zabodlé brčko abych se neudusil, tak bych asi myslel na něco jiného než na pusu od ošetřovatelky z Medevacu. Celkem bych to shrnul na 3,5 hvězdy. Ale Španělé mi udělali slušnou radost a taky chci reagovat na některá jednohvězdičková nebo dvojhvězdičková hodnocení zde... Takže dávám za 4 sundané vrtulové listy z rotoru ! * * * * ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o španělský válečný film, to bylo dost dobře natočené. Co je ale na věci nejděsivější, že se opravdu stala. Dle mého, by za tohle mělo vyletět celé velení. Riskovat a obětovat 25 vojáků kvůli vrtulníku, o kterém ani nevěděli, jestli půjde opravit a jestli ho budou moct vůbec vyzvednout a k tomu nezajistit vzdušnou podporu a mít k dispozici nenatankované a nevyzbrojené bojové vrtulníky, to už musí být fakt něco. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dá se i říci, že je to celkem napínavé. Ale neřekl bych, že ta převrácená helikoptéra stála za ten risk, že tam mohlo dost vojáků zařvat. Já bych ji nechal sešrotovat a rychle vypadl. Jako vojáka by mě hodně s.... , že mám vlastním krkem chránit kus šrotu ... jako kdyby si nemohli koupit novej ... ehm ... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach v Španielsku a taktiež aj na Kanárskych ostrovoch. Filmári navštívili aj dve vojenské základne, a to Colmenar Viejo (pri Madride) a Viator (pri meste Alméria). (MikaelSVK)
  • Všetci herci absolvovali v rámci prípravy vojenský výcvik španielskej armády. (MikaelSVK)
  • Vrtuľník AS332 "Superpuma" použitý vo filme je tým istým kusom, ktorý skutočne havaroval v Afganistane. Pre účely natáčania ho zapožičala španielska armáda. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno