Reklama

Reklama

Sněžná mela

  • Kanada Arctic Dogs (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Napínavé a zároveň veselé dobrodružství polárního lišáka Bleska, který má velký sen, stát se nejlepším arktickým kurýrem. Jeho první zásilka ho ale zavede do tajuplné polární pevnosti, kde prohnaný zloduch Otto Von Walrus spřádá plány na zničení Arktidy. Blesk a jeho přátelé se rozhodnou jej zastavit, a tak začíná jedna velká sněžná mela. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (21)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Arctic Dogs" si vyslúžil od kritikov obrovskú dávku kritiky. Jeden z najhorších animovných filmov vôbec, ako je možné, že to ide do kín? Prvoplánové... bla bla bla bla. Nebudem to nejako vysoko vytmavovať, rovno poviem, čo som si myslel. Úprimne, neviem odkiaľ prišla tá obrovská sprcha? Okey, nebudem sa tváriť, že toto je najlepším animákom v histórii, no popravde poviem, ak toto je vnímané ako jeden z najhorších, neviem čo reálne je na tom tak hrozné. Je to jednoduchý príbeh? Áno. Je to opäť film, kde chceme chrániť životné prostredie a nasilu to tam dali? Áno. Ale postavy ma nijako neiritovali, nemalo to žiadne nejaké otravné momentky a aj celkovo som chcel vedieť ako to celé dopadne. Je pravda, že tieto typy príbehov už sú staré a je potrebné, aby sme sa dočkali niečoho nového, ale neviem popravde, čo by sa na tom dalo spracovať lepšie. Animácie sú pozerateľné, postavy sú okey, humor viac-menej nefunguje ale neiritoval ma a ako celkový dojem hodnotím film pozerateľný priemer. Decká si to podľa mňa užijú a nebudú z toho frustrované. Dospelí asi až tak nie, ale myslím si, že si minimálne povedia, že videli už aj horšie animované filmy. Mňa to neuráža, ani nenadchýňa. Vezmite si z toho čo chcete, podľa mňa je to pozerateľné. Pozrel by som si to znovu? Nie. Ale nemám filmom pokazené ani vianočné ráno. Hodnotenie: C ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný animák. Akože funguje tam prakticky všetko, čo by malo fungovať na deti - pekné animácie, jednoduchá dejová linka, milé zvieracie postavičky a aj chytľavý hudobný podmaz. Čo ma ale irituje, je fakt, že niečo podobné len s menšími obmenami sme tu mali už minimálne miliónkrát. Proste absolútne žiadna prevratnejšia scénka, u ktorej by ste sa nejako unikátnejšie zabavili. Preto nemôžem hodnotiť inak ako dvoma hviezdami, aj keď silnými. 45 % ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V animáku „Artic Dogs“ nehľadajte nejaké originálny priebeh alebo jedinečné riešenie. Nesie v sebe takmer všetky kúsky známeho príbehu – mladá bytosť sa snaží byť niekým iným; snaží sa nájsť svoje miesto v spoločnosti a robiť to, čo ju baví; atď. Potom do toho vstupuje nepriateľ s „apokalyptickými“ plánmi a naša hlavná hrdina sa ocitne v roli „vodca/záchranca“, atď... Čím to celé môže chytiť diváka? No, zaujímavá postava , zaujímavé vedľajšie postavy, dobre vykreslené prostredie, dobre napísané scény a vtipné momenty. „Artic Dogs“ väčšinu týchto ingrediencií síce má, ale nie vždy ich využíva správne... Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sněžné mele stojí ke cti, že se zabývá táním ledu. To ovšem jako téma. Samotný výsledek tání je způsobený nikoli lidskou/zvířecí činností, ale může za ni zloduch. Pak je tady dějová linka, která říká, že každý může být čímkoli a nejde ho limitovat vzhledem ani původem. Tato část ovšem nestojí za řeč, protože byla použitá už v mnohých jiných filmech a úspěšněji, tudíž zde je konec vcelku předvídatelný. Jenže kvalitní animák dnes musí mít více prvků. Zpravidla několik humorných postav, což zde jeden šílený krocan, či co to bylo za ptáka, nenahradí. Chybí i lepší hudba a celkové poselství. Fajn, přátelství nad kariéru, ale důvod pro tání sněhu bych viděl někde jinde. Z tohoto filmu to asi děti moc nepochopí. Vizuálně snímek vypadá vcelku povedeně, ale pravda je, že pro úspěch je to už dnes jeden ze základních stavebních kamenů. ()

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Dala bych dvě hvězdičky, ale pro žánr tři - toto je velmi cítit cílovou. Škoda, že tenhle animák spadne vyloženě do kategorie „pro děti"... ale zvládla jsem to dokoukat. Velmi prvoplánové, vtipy moc nefungují, v podstatě to je kopírák všech animáků, co známe a co zaujmou i starší diváctvo. Sněžná mela nemá v zásobě žádný překvapivý zvrat, jakmile nad tím začnete přemýšlet, tak jste v pasti. Pro dětského diváka tam asi bude krapet akce a nějaké to menší ponaučení, ale na to jsou mnohem, mnohem lepší filmy. Spíš podprůměr. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (2)

  • Šéfová Magda ukončí jeden rozhovor větou: „Nejsem los, ale karibu.“ Do té chvíle byl její druh, potažmo pohlaví nejasné. Ovšem karibu, stejně jako všechny druhy sobů, jsou jediní z jelenovitých, u kterých mají parohy i samice. (Prochy38)

Reklama

Reklama