foto

Heidi Klum

  • nar. 1.6.1973 (43 let)
    Bergisch Gladbach, Severní Porýní-Vestfálsko, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Heidi Klum se narodila 1. června roku 1973 v malém německém městečku Bergisch Gladbach. K modelingu se dostala díky svému otci Güntherovi, který pracoval jako manažer v jedné kosmetické firmě. Heidi sama však uvádí, že jí k modelingu přivedla její kamarádka Karin, která ji přemluvila, aby vyplnila přihlášku z časopisu do soutěže Modelka roku 1992. Vítězka této soutěže pak měla příležitost ukázat se světu ve velmi populární televizní show GOTTSCHALK LATE NIGHT SHOW. Musela se prosadit mezi více než 25000 soutěžícími, což se jí povedlo a kontrakt na 300000 dolarů na sebe nenechal dlouho čekat. Heidi se rozhodla přijmout kontrakt až po dokončení střední školy. Modelingu tak obětovala možnost studia módního návrhářství. Díky vítězství v soutěži se objevila i v populárních talk-show jako SHOW JAYE LENA a DAVIDA LETTERMANA.

V roce 1993 se Heidi přestěhovala za prací do New Yorku ve Spojených Státech. Díky své unikátní tváři a postavě se dostala na obálky většiny módních časopisů jako ELLE, Vogue či Marie Claire. Celosvětové slávy dosáhla poté, co se objevila v magazínu Sport Illustrated, díky čemuž jí nabídla spolupráci společnost Victoria´s Secret. Díky ní se dostala poprvé na přehlídkové molo. Heidi je všestraně nadaná, věnuje se herectví, účinkuje v reklamách, napsala předmluvu ke knize o bodypaintingu a aktivně navrhuje modely oblečení. Má dokonce i svou vlastní kolekci šatů, bot, šperků, plavek a dva vlastní parfémy. V roce 1997 se provdala za Ricka Pipina, se kterým se však po pěti letech rozvedla. Po narození dcery Helen, kterou má s Flaviem Briatore, se seznámila se zpěvákem Sealem, za kterého se v květnu roku 2005 vdala a má s ním dva syny a dceru.

Co se týče herecké stránky Heidi, tak se objevuje hlavně ve vedlejších rolích seriálů a filmů, jak z prostředí módy a stylu (ĎÁBEL NOSÍ PRADU, ZOOLANDER, SEX VE MĚSTĚ), tak i v současně velmi populárních dílech jako ZOUFALÉ MANŽELKY, JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU či filmu NEZNÁMÝ SVŮDCE.

Lukáš "Ruuzha" Růžička

Herecká filmografie

Filmy

2018 Arctic Justice: Thunder Squad
2007 Neznámý svůdce
2006 Ďábel nosí Pradu
2004 Zakletá Ella
Život a smrt Petera Sellerse
2001 Dohola
Zoolander
1998 Klub 54

TV seriály

2009 Parks and Recreation (TV seriál)
2007 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Nervy (S03E10)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)

Dokumentární

2016 Die Supermodels der 90er - Glamour, Skandale, Familienglück (TV film)
2015 Taylor Swift: The 1989 World Tour Live (koncert)
2013 Mademoiselle C
2012 Citizen Hearst
2008 Heidi Klum: The E! True Hollywood Story
2006 Celebrity Weddings: In Style (TV film)
Project Jay (TV film)
2005 Žraloci v akváriu (TV film)
2004 Sex ve městě - Loučení (TV film)
2003 Deutsche Dynastien (TV seriál)
Komici v montérkách na šňůře
The Importance of Being Famous (TV film)
2001 Carré Otis: The E! True Hollywood Story (TV film)
2000 Stars and Bras (TV film)
1999 Sports Illustrated: Swimsuit '99 (TV film)

TV pořady

2016 2016 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 Best Time Ever with Neil Patrick Harris (TV pořad)
Mat Franco's Got Magic (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2014 American Music Awards (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2013 Deal with It (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2012 Gottschalk Live (TV pořad)
Katie (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2012 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2010 American Music Awards (TV pořad)
2009 I Get That a Lot (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2007 Morning Show with Mike & Juliet, The (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
Frag doch mal die Maus (TV pořad)
Germany’s Next Topmodel - by Heidi Klum (TV pořad)
Sexy celebrity (TV pořad)
The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2005 Comedy Central Roast of Jeff Foxworthy (TV pořad)
Heidi klum: svět modelingu (TV pořad)
Show Tyry Banksové (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Die 10… (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
World's Greatest Commercials (TV pořad)
2001 Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
Wer wird Millionär? (TV pořad)
1997 Leute heute (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
taff (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1991 Boulevard Bio (TV pořad)
E! News (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Sia - Fire Meet Gasoline (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace