Reklama

Reklama

Boj s obry

(festivalový název)
  • USA I Kill Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá Barbara Thorson (Madison Wolfe) je úplnou outsiderkou své generace, navíc poblázněnou do světa Dungeons & Dragons. To má bohužel za následek, že Barbara nemá žádné kamarády a ani pochopení svého okolí. Barbara se proto začne do svého světa fantasy a magie uzavírat čím dál tím častěji, což jednoho dne zapříčiní, že svoje vysněné tvory začne vídat ve skutečném světě. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

silentname 

všechny recenze uživatele

"I Kill Giants" je podľa mňa vynikajúci film. Vidím teraz, že to ľudia veľmi prirovnávajú k filmu "A Monster Calls", a hoci je to sčasti zaslúžené, myslím si, že oba filmy sú dostatočne iné na to, aby som ich dokázal považovať za svoje samostatné diela. Čo by som povedal je fakt, že sa mi vo filme veľmi páčili postavy. Barbara je skvelá hlavná hrdinka a niektoré jej hlášky sú vynikajúce. Jej kamarátka Sophia je podľa mňa tiež skvelá. A často sama nevie ako sa má vlastne cítiť, no chce urobiť správnu vec. Barbarina sestra Karen je podľa mňa ďalšia super postava a veľmi dobre vidíme ako sa jej dotýka dráma celej tej situácie a nevie ako to všetko zvládnuť. Najmä s jej dvoma súrodencami. A Zoe Saldana ako školská psychologička si myslím dáva záležať. Je to silne spracované a má to veľa dobrých momentov. Okrem toho film chválim, že miestami tu dal aj momentky, ktoré by som si viac asi predstavil v nejakom horore, ale sú dobre zapracované a veľmi dobre posúvajú príbeh ďalej. Myslím si, že ku koncu je vidno veci, ktoré má tento film s "A Monster Calls" spoločné, ale nijako ma nerušili a dokonca som mal pocit, že to dáva filmu väčšiu silu. Keď to totiž celé rozuzlíme, tak pochopíme, že všetko do seba zapadá a je v tom silnejší príbeh, než sa tváril na prvý pohľad. Tie postavy sú skvelé, príbeh je zaujímavý a je tu viacero momentiek, ktoré ma skutočne dostali. A najlepšie je tu vidno priateľstvo medzi Barbarou a Sophiou. A má to chvíle, kedy človek cíti všetko, čo sa deje. Plus ešte si niečo povedzme o tyranke Taylor. Najprv to vyzerá, že je len obyčajná školská tyranka, no jej metódy sú absolútne desivé. A myšlienky, ktoré tu povie sú fakt odporné. Toto dievča je stelesnené zlo. Dokonca som si miestami myslel, že to pôjde trošku iným smerom, no nakoniec to urobilo zaujímavú otočku a ponúklo niečo, čo ma skutočne dostalo. Za mňa hovorím áno, a rozhodne podľa mňa film stojí za to vidieť. A ak sa bojíte, že to bude to isté ako "A Monster Calls" len v dievčenskom prevedení, tak jediné čo vám poviem je - pozrite si tie filmy oba a zhodnoťte sami. Hodnotenie: A ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká nevyužitý potenciál. I Kill Giants má solidní premisu balancující na hranici reality a fantazie, kdy divák sám moc netuší, jak se věci mají. A ačkoliv je zpočátku takové tápání zábavné, film si s tím hlavním odhalením dává načas až příliš - závěrečná citová ždímačka tím pádem příliš nefunguje, protože místo aby se film věnoval více největšímu traumatu hlavní hrdinky (popř. jej rozehrál nebo naznačil o něco dříve), zabývá se malichernostmi a zbytečnými opakujícími se dějovými odbočkami. K závěrečnému dojetí tak nedojde, protože ačkoliv Barbaru divák pozná pořádně, to podstatné zjistí až těsně před tím a tím to celé jen tak vyšumí do ztracena. Což je škoda, protože Madison Wolfe je talentovaná a ve své roli je výborná, film má slušnou výpravu a osobitý styl a místy to celé dává vzpomenout na výbornou Terabithii. Kvůli zpackané struktuře nakonec ale zůstává dalece v jejím stínu, bohužel. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Dobre, tak ja to prezradím hneď na začiatku. Je to celkom slušná psychologická dráma, príbeh dievčaťa, ktoré sa nevie vyrovnať so skutočnosťou, že jej mama je na smrť chorá a umiera. Škoda len, že vo filme sa to dozvieme až v poslednej tretine. Chce to len trpezlivosť a pozorne sledovať herecký výkon mladej Wolfovej (mimochodom celkom slušný), za čo mierne zvyšujem hodnotenie filmu bližšie ku štvorke. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film mi přišel velice milý a udržoval si svou tajuplnost až do konce tak dobře, že bych i rád věřil tomu, že mladá hlavní hrdinka s obry bojovala doopravdy (i když závěrečný ,,souboj" s obrem za moc nestál). Každopádně se mi líbilo i závěrečné rozuzlení, které bylo hezky zpracované a dokonce i trochu emotivní. V komentářích jsem tu slyšel trochu kritiky na hlavní postavy, no mně se mladá lovkyně obrů neznála nijak nesympatická, byla to sice taková nerdka, ale byla svá a velice silná osoba. Nejnesympatyčtější osoba podlě mě byla její malá kamarádka (jméno už nevim). Celkově film hodnotím moc dobře, což jsem sám nečekal. Na film jsem šel koukat s tím, že se pravděpodobně rozhodnu na konci mezi 2 nebo 3 hvězdami. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Hnusná Zoe Saldana, těžící popularitu z Avatara, tady sekunduje rozpolcené adolescence, která má vkus na brejle stejnej, jako Donald Trump na dobrého holiče. A ta adolescentka je poměrně asociální případ, kterej místo toho, aby se začlenil do společnosti, tak radši ve svejch haluzích vidí obry. Mnozí tuhle zoufalost připodobňují k celkem zdařilému "A monster calls", což zrovna zdařilé přirovnání není, neboť "A monster calls" byl založený na poměrně procítěné komunikaci mezi hlavním hrdinou a jeho představami, což zde naprosto chybí. Film se snaží být smutný, nebo co, ale ve výsledku je asi tak originální, jako inkontinentní XXL vložka mezi nohama devadesátiletý báby. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Inspirováno komiksovou novelou z roku 2008 „I Kill Giants“, kterou napsal Joe Kelly. (UncleMorty)

Reklama

Reklama