Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (180)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nerád, ale musím konštatovať, že jednotka bola lepšia. Bolo tam viac nekorektného humoru, viac vtipnejších scén. Samozrejme, aj dvojka má svoje čaro, radí sa k tým lepším francúzskym komédia posledných rokov, ale už to nebolo také ostré. Rodičia trochu zjemnili, snažili sa ukázať krásy Francúzska a najväčší šok prišiel zase z Afriky. Ak k nám príde trojka o ďalších 5 rokov, tak som zvedavý o čom bude. Ja som sa bavil, neiritovalo ma to, väčšinou, takže celkom spokojný. 3 z 5 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie jako předchozí díl a když se člověk dokáže oprostit od českého dabingu, tak si opět užije výborného Claviera. V prvním díle byla zápletka více ucelená, tvůrci se dokázali vyvarovat horších scén, které se zde přeci jen objevují častěji a někdy pozvednete oči v sloup. Tentokrát dostávají prostor více zeťáci a humor kolem etnik, náboženství je dávkován po celou dobu jako v předchozím díle. Nedokážu si představit, jak by toto prošlo v Hollywoodem, ale jsem rád, že do českých kin má stále cestu otevřenou……6/10 ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Vděčná, učesaná, sluničkovská, vlídně bezbolestná poloha vyprávění jako reklamní agitka na "multykulty". Výborný je dabing Donutila a Balzerové, která kouzelně vystihne babičku, která čelí hrozbě odjezdu vnoučat do jiných zemí. Film propaguje toleranci a vykresluje skoro reklamní obraz státu. I tento díl má proto ve Francii vysokou sledovanost, protože Francouzi se nadouvají svou vstřícností k cizincům, ale mají s nimi problémy. A toto je pro francouzské rodiče aktuální téma. Prolog trvá hodinu, než se dostaví zápletka a je ředěn vedlejšími postavy s jejich odstředěnými motivy. Naštěstí tyto scény dodávají smích (pyžamo ve stylu Maa Ce-Tunga, koulovačka proti Arabovi s výkřikem Allah akbar, nebo falešný sociální profil tibetského aktivisty). Celkově jde o klasickou francouzskou konverzační veselohru, kterou stačí sledovat v televizi. Vidíme domácí tlachání, trapasy a vážné výměny názorů. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování téhle multikulturní "komedie" nabízí skoro stejný humor. Pro mě však spíše laciný a těžko akceptovatelný. Dvě, tři špatné situace střídá jedna dobrá a tak to funguje celý film, jen tentokrát s lesbickou vložkou a spoustou řečí o tom, že Francie je nej. No prostě nic pro mě, já měl vždycky raději stejk, než žabí stehýnka a tenhle film to jen potvrdil. Jedna hvězda za teroristu a druhá za černobílé, otcovské duo, které místy šlapalo jinak velká S-L-A-B-O-T-A. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak mohou různé sexuální orientace, rasy a kultury žít krásně pohromadě v prosluněné Francie. Já bych si také přál, aby lidé k sobě byli slušní a ohleduplní bez ohledu na barvu pleti, vydělané peníze a sociální statut, jenže tak to prostě nefunguje. Nefunguje a nikdy nefungovalo. Zvláště pak ve Francii. Asi proto točí tyhle filmy, kde chtěj na chvíli věřit v opak. Celý film je tak unylý a nudný. Posledních pět minut je tak sladkých, že se z toho člověk skoro až dáví. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)

Reklama

Reklama