Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (183)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bežne by som dal 3 hviezdy, ale tu pridám. Clavier je jednoducho pán herec a v tomto filme nikto za ním nezaostáva. Jasné, že to nedosahuje kvalitu jedničky, napriek tomu je tu dosť nápadistosti aj vtipu. Jasné, že je to slniečkársky film, ale napríklad LGBT propaganda tu nie je tak hnusne tlačená, ako v iných deviantných filmoch. No a my obyvatelia strednej Európy musíme vidieť tento film len pozitívne - čím viac bude vo Francúzsku a západnej Európe promigrantských filmov, tým je väčšia šanca, že si ich tam dobrovoľne naberú a nebudú nám ich vnucovať. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička sice nepatří do zlatého fondu francouzské komedie a nedokázala naplno využít potenciál,který skrývala,ale ve výsledku byla fajn.Dvojka dělá hodně věcí podobně,ale minimálně na poli humoru se jí daří ještě méně než jedničce.Tu a tam je tady sice solidní vtip,ale je jich málo.Na komedii tuplovaně...60% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro mne slabší než první díl. Kouzlo tématu se lehce vytrácí, ale i zde si režisér připravil pár zajímavých nápadů, zvratů a myšlenkových pochodů. Humor na mne zafungoval spíš zřídka ( věřím, že dabing by byl vtipnější než slovenské titulky). Preferuji spíš situační humor u Francie než dialogovku, takže za mne lehce nad průměrem. 65% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Co jsme komu udělali 2. Moc dobrá komedie, která navazuje na výtečnou jedničku o nic horší dvojkou. Celý film se vyznačuje brutálně rychlými dialogy, kterým ani v češtině občas není rozumět, občas je kadence tatatatata a někdy i rychlejší, ale český dabing je výtečný s báječným hlasem Donutila s Balzerovou. Občas jakoby filmu docházel rytmus, ale v té chvíli přijde úžasná scéna s dobrým vtípkem nebo hláškou. Tohle se skutečně povedlo. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak mohou různé sexuální orientace, rasy a kultury žít krásně pohromadě v prosluněné Francie. Já bych si také přál, aby lidé k sobě byli slušní a ohleduplní bez ohledu na barvu pleti, vydělané peníze a sociální statut, jenže tak to prostě nefunguje. Nefunguje a nikdy nefungovalo. Zvláště pak ve Francii. Asi proto točí tyhle filmy, kde chtěj na chvíli věřit v opak. Celý film je tak unylý a nudný. Posledních pět minut je tak sladkých, že se z toho člověk skoro až dáví. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)

Reklama

Reklama