Reklama

Reklama

Hrůza na jevišti

  • Česko Jeviště děsu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Klasická vyvražďovačka na italský způsob – brutálnější, krvavější, zábavnější! Nucený přesčas v divadle se jedné deštivé noci stává pro skupinku herců čirou noční můrou. Nacvičovaná kriminální hra se s příchodem šíleného zabijáka mění v krutou realitu a více, než o cokoli jiného, jde bezbranným hercům o holý život. Není kam uniknout a duševně nemocný vrah v soví masce nezná slitování. Divadelní jatka začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Hrôza na javisku si drží vysokú úroveň násilia a režisér Soave nám ukazuje brutálne zábery s elektrickou vŕtačkou, motorovou pílou a sekerou. To všetko slúži ktomu, aby to v nás vyvolalo dojem a že režisérova záľuba není len v ultra násilných scénkach. Soavi postupne preukazuje oveľa viac štýlu - najmä v momente, kedy namieša napätie s ilúziou javiska. Taliani vždy vedeli, čo divák chce a tak nám to prezentujú 100 percent. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michele Soavi dokázal natočit to, co se od filmu očekávalo. Slasher, který je dobrý. Nesnaží se hrát na něco víc, ale prostě jenom na postupné zabíjení s nadějí, že někdo přežije. Je to poměrně krystalická podoba tohoto specifického hororového žánru, navíc v tomhle případě se skvěle využitým divadelním prostředím. Výsledek mě bavil a neměl jsem pocit, že je to ztracený čas. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divadelní hra o tajemném zabijákovi s maskou se promění v realitu. Vrták skrz, šmejknutí pilou a ruka pryč a rozverná přetahovaná o děvenku, co si to užívá o něco méně než ti, co se o ni přetahují. Asi nejlepší je další z mnoha variací na populární scénu z Psycha. Vražda ve sprše je ovšem zakončena vykucháním... A zatímco venku lije a dva poldové v klidu hlídají, uvnitř bojují zamčení herci o život. Kdysi mě to bavilo více, ale zas ty vraždy jsou slušné, italské, takže hodnocení ponechávám. A samozřejmě závěrečné klišé potěší. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film sa pomalí rozbieha,lebo na začiatku vidíme skúšku hercov v divadle a to nebolo pre mňa dvakrát príjemné.Potom zo psychiatrického ústavu uteká veľmi nebezpečný vrah,ktorý sa dostáva práve k tým hercom a práve od tej chvíle začína pre nich boj o holí život.A od tej chvíle to už málo stúpajúci trend.Herci neboli sympatický ani hrať moc nevedeli.Príbeh je jednoduchý a predvídateľný.Ale má viacero devíz,prečo si ho pozrieť.Či koli vraždám,ktoré boli veľmi zaujímavo efektné alebo koli maske vraha,ktorá bola parádna. Napätie tu bolo v silných dávkach.Má to prvky gialla a to hlavne v kamere,ktorá bola dokonalá ale v ostatnom to bol čistý slasher.Aj spracovanie bolo nedomyslené a tým pádom chovanie postáv bolo stvárnené tupo a debilne.Čakal som od tohoto filmu viac ale moje očakávania neboli naplnené škoda. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Najviac sa mi páčila humorná stránka filmu, tá vyškrtla všetky nedostatky, ktoré film mal a dala mu nový rozhľad, vďaka čomu som si film mohol bez problémov užiť a zabaviť sa dokonca aj v nočných hodinách, kedy zvyčajne pri hororoch zaspím nudou. Fajn mix slasher/giallo žánrov, ktorý funguje ako má, aj keď svoj režisérsky um Michele Soavi plne rozviedol až v Dellamorte Dellamorte. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Michael Soavi ve filmu ztvárnil roli mladého policisty v policejním autě venku u divadla. (hladass)
  • Během promítání na Fantasia Film Festivalu házeli fanoušci jako pocta oblíbenému finále filmu z divadelních balkonů bílá pírka. (hladass)
  • Scéna, kde se Brett (Giovanni Lombardo Radice) skloní před zrcadlem, aby odhalil, že Wallace (Clain Parker) stojí přímo za ním, je pocta filmu Tenebre (1982) od Daria Argenta, u něhož byl Soavi asistentem řežie. (hladass)

Reklama

Reklama