Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nedotažené. Linka s obchodem s diamanty, která dostane hlavního hrdinu do průseru, nebyla dostatečně vysvětlená, takže jsem místy docela dost tápal. Romantika sice šla proti většině klišé, ale zároveň působila silně neohrabaně a spoléhala se výhradně na chemii mezi Reevesem a Anou Ularu, která sice fungovala, ale také to nebyla žádná hitparáda. Jediné, co se opravdu povedlo, byla studená ruská atmosféra, ale to je málo. Závěrečná přestřelka celý ten zmar korunovala. 30% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý pre Keanua by aj mohol sedieť. Ale rozhodne nie s takým scenárom a takto spackanou réžiou. Zopár mierne otvorenejších milostných scén to rozhodne nezachraňuje. Bolo v tom viac. P.S.: Strašne by ma zaujímalo, že prečo na to „Neo“ kývol? Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Jako thriller nudné. Vlastně je to thrillerem maximálně ve čtvrtině stopáže, a i v ní se udějou pouze základní žánrové klišé. Zbytek je milostným příběhem, ve které americký manžel Keanu na opačné straně zeměkoule (Sibiř) souloží s osamělou ruskou servírkou. A zajde si na polovačku do lesa na medvědy s jejími bratry. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Keanu bludi v nejakom prdelakove na Sibiri, sem tam si s niekym pokeca pretoze riesi nejaky problem s diamantami. Obcas si to rozda s jednou hnusnou Rumunkou a cele to dorazi kratka prestrelka v ktorej uz nemali dost penazi na zvuk. Vysledok je jedna velka nezazivna nuda a absolutne zbytocny film. 1/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Reeves spadol od Matrixu až do rumunského lesa. Dokonca mu nielen vybrali film, kde sa polovicu času hovorí cigánštinou, ale on sám sa na toho cigána začína aj podobať a dobrovoľne zasúva treťotriedne prostitútky, pardón herečky. A pritom v bežnom živote je to taký sympaťák, čo chodí metrom a húli lacnú trávu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)
  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama