Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porno? Horor? Snuff? Ne, Troma! Z tolika šílených nápadů, geniálních hlášek a nechutných záběrů vám zaručeně exploduje hlava. Při zachraňování Tromavillské školy před Plenkovým gangem se Toxie ocitne uprostřed exploze, která jej uvrhne do alternativní dimenze plné zla. V Tromaville zatím Toxieho zlý dvojník Noxie terorizuje celé město. Situaci nezvládají ani noví hrdinové – Delfíní muž, Vibrátor a Mastur Bator. A nejšílenější dobrodružství z produkce nejšílenější společnosti Troma může začít! (Řitka video)

(více)

Recenze (115)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Troma Entertainment je americká, nezávislá filmová spoločnosť, založená v roku 1974. Produkujú a distribuujú nízkorozpočtové grade-Z movie snímky. Ich filmy sú určené pre úzku a špecifickú skupinu divákov. Pohybujú sa ďaleko za hranicou mainstreamového vkusu. Jedným z najznámejších tromáckych anti-superhrdinov je Toxie (The Toxic Avenger). Moje prvé stretnutie s Melvinom alias Toxickým pomstiteľom sa konalo niekedy v roku 2014, keď som po vrelých odporúčaniach a dlhom prehováraní zhliadol snímok "Toxický pomstiteľ 2". Bohužiaľ to dopadlo presne tak ako som predpokladal. Nemám pozitívny vzťah k filmom spoločnosti Troma, a tak som tušil, že ani tento titul nebude nič pre mňa. Japonská misia Toxieho ma však sklamala ešte viacej, ako som predpokladal. Nenechal som sa však odradiť a pustil som si aj nasledujúcu časť s poradovým číslom tri "Toxický pomstiteľ 3: Posledné pokušenie Toxieho". Mal som z toho rovnaký pocit ako z predchádzajúceho dielu. Nedokázal som prísť na chuť primitívnemu humoru, ktorý mi tvorcovia tohto braku naservírovali. Obom týmto titulom som dal jednu hviezdičku. Ubehlo zopár rokov a ja som sa náhodou dostal ku filmu "Toxický pomstiteľ 4: Masaker v meste". Tak som si povedal, že dám ešte Toxiemu šancu a skúsim si to pozrieť. Je to proste Troma, niekomu sa to páči, niekomu nie. Mne sa to nepáči, ja sa pri tom nedokážem pobaviť. * ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Já nejsem nějaký velký fanda Tromy, jelikož jsem se sní seznámil docela nedávno díky jednomu magazínu:)...ale musím říct, že to je fakt pecka, a zas s jsem se po dlouhé době u filmu tak dobře zasmál. Jestli měla být Planeta terror film vzdávající hold těmto filmům, tak to nebetyčně "pokazila". Planeta je jen o nechuťárnostech, bez příběhu. Troma je vtipná, akční,vtipná,.. a bez příběhu:))....jako nedělní relax s přáteli je to opravdu sranda. Sami si to neužijete. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Toxie se po jedenácti letech vrací, aby opět potíral zločin v ulicích Tromaville. Tentokrát se ovšem nedopatřením dostane do paralelní dimenze a jeho místo zabere zlý Noxie. Čtvrtý díl je opět typicky tromáckým zběsilým masakrem, v němž jsou všechny aspekty znásobeny, aby splnily požadavky nového tisíciletí. Více postav, více krve. Oproti předchozím dílům se zde už bohužel objevuje i dost fekálního humoru, nejde ovšem o nic, co by nešlo vystát. Vtipným faktem je, že se tento film v úvodu omlouvá za předchozí dvě pokračování Toxického mstitele, přitom mně vůbec nepřipadala zlá (v kontextu Troma Entertainment jde o solidní a zábavné počiny). Nějakému smysluplnému pátému dílu bych se časem vůbec nebránil. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Kaufmanovi to už konečne došlo. Vrátil sa k pôvodnej sérií dosť nezvyčajným spôsobom. Dokonca mal aj dobrý nápad a do filmu dal všetky potrebné veci, ktoré chýbali v druhom dieli a hlavne v treťom. Gore, sex, prsia, politická nekorektnosť, lesbičky, transexuáli, mutanti a superhrdinovia, to všetko nám Kaufman servíruje v záverečnej kapitole o Toxiem. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Parádní závěrečný díl série o Toxiho dobrodružstvích a vrámci tromácké produkce jasných pět hvězdiček. Příběh, který je postavený na vcelku originální zápletce, disponuje ( v porovnání s ostatními výplody Tromy, které jsem měl možnost vidět ) funkčním scénářem s několika výbornými nápady ( jinými slovy není to jen chaotický řetězec nechutností, ale organizovaný řetězec nechutností ) a technické provedení samotného filmu je zde o poznání lepší. A jako velkého fanouška Motörhead mě samozřejmě potěšila poměrně častá přítomnost Mr.Lemmyho. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevuje také další legendární postava studia Troma, a to Sgt. Kabukiman (Paul Kyrmse). Ten měl kromě svého filmu Sgt. Kabukiman N.Y.P.D. (1991) podobně jako Toxický mstitel mnoho vedlejších rolí i v dalších filmech. Celkem se objevil v 10 snímcích studia Troma, přičemž nejčastěji jej ztvárnil Paul Kyrmse, a to celkem 5krát. (gogos)
  • Do filmového komparzu byl zapojen i Lemmy Kilmister, frontman rock & rollové skupiny Motörhead. V tomto filmu se objevil dohromady ve 3 záběrech. (Filipus Muff)
  • Ve filmu se měl objevit i Hugh Hefner (zakladatel a šéf časopisu Playboy), ale jeho právníci mu to rozmluvili. Nechal se tedy z filmu vystřihnout - v titulcích na celý incident odkazuje text "Právníkům Hugha Hefnera nedík". (masw)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama