foto

Hugh M. Hefner

  • nar. 9.4.1926
    Chicago, Illinois, USA
  • zem. 27.9.2017 (91 let)
    Holmby Hills, Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hugh Marston Hefner, zakladatel a šéf časopisu Playboy, pro kterého jsou typické nejlepší párty v jeho vile Playboye a záliba v ženách, se narodil Grace Caroline (rozené Swansonové) a Glenu Luciusi Hefnerovi a má bratra Keitha. Navštěvoval Sayreovu základní školu, dále pak Steinmetzovu vysokou školu v Chicagu, pak sloužil v americké armádě během posledních měsíců 2. Světové Války. Hefner vystudoval v roce 1949 univerzitu v Illinois jeho hlavním předmětem byla psychologie a vedlejším pak tvůrci psaní a umění.

K mnohým nápadům pro časopis Playboy došel právě zde během studií. Navzdory výdajům z 3 let na koleji, si našel čas na sestavení časopisu Shaft a na prodej kreslených vtipů jiným časopisům. Jeho první placená práce byla ve firmě, která vyráběla a potišťovala kartonové krabice. V roce 1949 dokončil Hefner semestr absolventských školení oboru sociologie na Northwestern University, kde napsal studii o amerických sexuálních zločinech ve světle nově uveřejněných výzkumů Kinseyho institutu a to mužské sexuality. Později řídil předplatné a byl copywriterem u časopisu Esquire, pracoval zde do ledna 1952. Pobýval i u Children's activities. Pak už se jen věnoval tvorbě svého časopisu s názvem Playboy.

První číslo tohoto dnes už světového časopisu pro muže vyšlo v prosinci 1953. Toto číslo vyšlo s Marilyn Monroe na obalu a s jejími erotickými fotkami uvnitř. Na počest této události vlastní Hefner ve Westwoodu na hřbitově Westwood Village Memorial Cemetery místo posledního odpočinku nedaleko hrobu Marilyn.

25. června 1949 se poprvé oženil, vzal si spolužačku z Nortiwesternské univerzity, Mildred Williamsovou. Díky Mildretině nevěře se o 10 let později rozvedli, z manželství jim zůstali syn David Paul a dcera Christie, která je v současnosti předsedkyní Playboy Enterprises. Po prvním manželství se ,,Hef" stal opravdovým Playboy a večírkové zvíře, měl poměr s mnoha svými ,,Playmates" a nejen s nimi, kupříkladu měl poměr i se svou bývalou učitelkou. Poměr měl i s herečkou Carrie Leigh, která ho na výživném obrala o 35 miliónů. Neměl poměr jen s ženami, v roce 1971 totiž přiznal, že experimentoval i s bisexualitou. 1.června 1989 přerušil svou pověst Playboye, když si vzal tehdejší ,,Playmate roku" Kimberley Conrad, rozešli se o 10 let později a měli spolu syny Marstona a Coopera. Po rozchodu s Kimberley si Hef vybíral ženy pouze v rozmezí 18 a 28 let. Mezi jeho přítelkyně patřila Brande Roderick, která v roce 2000 přijala roli v seriálu Baywatch, Tina Marie Jordan a od roku 2001 i jedna z jeho současných přítelkyň Holly Madison a později i Bridget Marquardt.

V roce 2004 byla Kendře Willkinson nabídnuta pozice třetí přítelkyně. Od roku 2005 vysílá televizní stanice E! reality show "The Girls Next Door" (někde také uváděna pod názvem The Girls of the Playboy Mansion), která zobrazuje život Hefnera spolu s Holly, Bridget a Kendrou v jedné ze dvou vil Playboye., jedna je v Chicagu a ta druhá v Beverly Hills. Hugh Hefner si zahrál v mnoha seriálech jako host mimojiné ve FRESH PRINCE,ROSEANNE, ŽRALOK, ale nejznámější fakt je, že režíroval hlavně lechtivé až erotické filmy z produkce Playboye.

Martin "masw" Swider

Herecká filmografie

Filmy

2012 Party Like the Queen of France (TV film)
2009 Miss Březen
2008 Domácí mazlíček
2004 Comic Book: The Movie
2000 Toxický mstitel 4: Masakr ve městě
1999 Bunny Years, The (TV film)
1987 Policajt v Beverly Hills II
Sam Kinison: Breaking the Rules (TV film)
1982 Comeback Trail, The
1981 History of the World: Part I
1970 Mir hat es immer Spaß gemacht

TV seriály

2007 Griffinovi (TV seriál)
Letiště '07 (S05E12)
2006 Žralok (TV seriál)
2005 Robot Chicken (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
Vila (S02E03)
Svět podle Jima (TV seriál)
Charity Begins at Hef's (S05E04)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Smoking Jacket (S05E06)
2003 Celebrities Uncensored (TV seriál)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Rok Tygra (S01E09)
2002 Doggy Fizzle Televizzle (TV seriál)
2001 Beyond the Glory (TV seriál)
The Bernie Mac Show (TV seriál)
2000 Sex ve městě (TV seriál)
Sex v jiném městě (S03E14)
1998 Detektiv Buddy Faro (TV seriál)
V.I.P. (TV seriál)
1997 Třeba mě sežer (TV seriál)
1996 Roseanne (TV seriál)
What a Day for a Daydream (S09E03)
1993 Simpsonovi (TV seriál)
Šáša Krusty je zrušen - šáša Krusty má padáka (S04E22)
1990 Fresh Prince (TV seriál)
Kvítko (TV seriál)
1976 Laverne & Shirley (TV seriál)
1970 The Odd Couple (TV seriál)
1963 Burke's Law (TV seriál)

Dokumentární

2018 Art Paul of Playboy: The Man Behind the Bunny
Hugh Hefner's After Dark: Speaking Out in America - a.z.
Hugh Hefner: The Big Bunny - a.z.
2017 American Playboy: The Hugh Hefner Story (TV seriál)
The Fabulous Allan Carr - a.z.
2015 Amerika v sedmdesátých letech (TV seriál) - a.z.
2013 Gahan Wilson: Born Dead, Still Weird
Marilyn: Birth of an Icon
Smiling Through the Apocalypse
2012 Bettie Page Reveals All
Plimpton! Starring George Plimpton as Himself
2011 Cesta ke slávě Tonyho Curtise
Looking for Lenny
2010 Simpsons: Celebrity Friends, The (TV film)
The Simpsons: Access All Areas (TV film)
2009 Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel
Make 'Em Laugh: The Funny Business of America (TV seriál)
Sex in '69: The Sexual Revolution in America
2008 Let's Play, Boy (TV film)
Roman Polanski: Pravdivý příběh
Thou Shalt Not: Sex, Sin and Censorship in Pre-Code Hollywood (TV film)
2007 In Search of Puppy Love
2005 The Aristocrats
V Hlubokém hrdle
2004 Playboy: 50 Years of Playmates
2003 200 Greatest Pop Culture Icons (TV seriál)
Celebrity Naked Ambition (TV film)
Celebrity Wings (TV seriál)
Playboy: TheUltimate Playmate Search
Sex at 24 Frames Per Second
2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
Výstřih (TV film)
Who Wants to Be a Playboy Centerfold?
2001 Inside TV Land: Get Smart (TV film)
Survival of the Prettiest (TV film)
2000 Ian Fleming: 007's Creator
Playboy: The Complete Anna Nicole Smith
Playboy: The Party Continues (TV film)
1999 Američtí pasáci
Hollywood: Wild in the Streets
Playmate Pajama Party
Playmates of the Year: The 90's
Stars of Star Wars: Interviews From the Cast, The
1998 From Pinup to Sex Queen: Bettie Page (TV film)
Hugh Hefner: American Playboy Revisited (TV film)
Playboy: The Story of X
SexTV (TV seriál)
Studená válka (TV seriál)
1997 Legenden (TV seriál)
Playboy: Farrah Fawcett, All of Me
Playboy: Jenny McCarthy - The Playboy Years
The Fifties (TV seriál)
1996 100 Years of Horror (TV seriál)
Dinosaurs (E26)
Giants (E25)
Sorcerers (E19)
další epizody (5)
100 Years of Horror: The Aristocrats of Evil
100 Years of Horror: The Count and Company
100 Years of Horror: The Frankenstein Family
100 Years of Horror: The Monster Makers
100 Years of Horror: The Walking Dead
Best of Jenny McCarthy, The
Intimate Portrait: Marilyn Monroe (TV film)
1995 In Search of James Bond with Jonathan Ross (TV film)
World of 007, The (TV film)
1994 Hollywood Women (TV seriál)
Marilyn Monroe: Life After Death
1992 Hugh Hefner: Once Upon a Time
1991 Playmates of the Year: The 80's
1987 Biography (TV seriál)
1986 One Voice (koncert)
1985 American Masters (TV seriál)
Dorothy Stratten: The Untold Story
1971 Hvorfor gør de det?
1969 Freiheit für die Liebe
1963 The Most

TV pořady

2010 Skutečný zločin s Aphroditou Jonesovou (TV pořad)
2009 Kendra (TV pořad)
2008 Pamela - žiju si, jak chci (TV pořad)
2007 Al Pacino - pocta za celoživotní dílo (TV pořad)
2005 Comedy Central Roast of Pamela Anderson (TV pořad)
Girls Next Door, The (TV pořad)
Show Tyry Banksové (TV pořad)
2003 Elvis Lives (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
Surreal Life, The (TV pořad)
2001 Comedy Central Presents: The N.Y. Friars Club Roast of Hugh Hefner (TV pořad)
2000 Poorman's Bikini Beach (TV pořad)
1999 The Man Show (TV pořad)
Total Request Live (TV pořad)
1998 Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
Whose Line Is It Anyway? (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 The Larry Sanders Show (TV pořad)
1980 Pink Lady (TV pořad)
1979 Playboy's Roller Disco & Pajama Party (TV pořad)
1976 The Alan Hamel Show (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1971 The Sonny and Cher Comedy Hour (TV pořad)
1969 Della (TV pořad)
Playboy After Dark (TV pořad)
1968 Beautiful Phyllis Diller Show, The (TV pořad)
Treffpunkt Airport (TV pořad)
1967 Laugh-In (TV pořad)
1965 The Dean Martin Show (TV pořad)
1962 The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace