Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (65)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem film z prostředí thajského boxu, který bude plný drsných a krvavých zápasů. Bohužel pro mě je film z větší části drsná exkurze do thajského vězení, kde jsou vězni brutálně znásilňováni nebo biti. Samotné zápasy jsou jen malou částí a popravdě působily hodně amatérsky. Scény z vězení jsou ale dostatečně působivé, aby film zaujal alespoň v této rovině. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně ukřičený film o jednom maníkovi, který se rozhodl spáchat sebevraždu. Když se mu to nepodařilo v ringu, začal užívat drogy, ani to nepomohlo, tak se pro jistotu nechal zavřít do thajského vězení. Tam se mu celkem líbilo, na programu byly sportovní i erotické hrátky všeho druhu. A hlavně se tam hodně křičelo. Pak si k heroinu přibalil i alkohol a dokořenil to kickboxem, s pocitem, že teď už ta smrt musí klapnout. Bohužel se mu to nepodařilo a tak pln zklamání napsal o svých pokusech se zabít knihu. Nějakého dobrodince napadlo tu knihu zfilmovat. A mě, blbku, napadlo se na to podívat. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další film z ranku Trestance a Bloku 99, ale snad ještě nepříjemnější a v různém kontextu ošklivější, ovšem bohužel ne tak úderný a pohodově odsýpající. Koho zajímá box, ať si pustí úvodní scénu a pak rovnou přetočí o hodinu napřed, protože první půlka je jen velká thajská depka, kterou by asi nikdo nechtěl nikdy zažít a teprve v té druhé se to pořádně řeže. A právě ta rozvleklost je celkem problém. Hlavní herec je velice neotřelou volbou a celou dobu jsem si zvykal na jeho přízvuk. Celkově jsem zkrátka čekal více. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět, dobře obsazený neherci, ze kterej fakt jde respekt a strach, solidní Joe Cole v hlavní roli - to jsou pozitiva. Bohužel negativa ve výsledku převažují, hlavně ve druhé polovině filmu, která už je fakt hodně dějově přes čáru a začíná to i nudit. Závěr byl taky divnej, ve výsledku lepší 2 hvězdičky. (HD, orig.) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jean-Stephane Sauvaire mne osobne nic nehovori, a to uz prehlad v reziseroch mam. Ono sa to tvrari ako drsna vazenska drama, bojuje sa vo velkom, jediny herec je tu Dzou Kol - zvysok hraju totalni neherci, a teda filmovy divak nemoze ocakavat herecke vykony. Kamera na urovni, to jo, len sa mi zdalo, ze reziser a herci sa nevedia vymanit zo zavedenej sablony - bezcielne prechadzky z A do B a do C - boxerske zapasy- Prechadzky -zapasy, prechadzky -zapasy. Do toho vatovo plane plky o nicom, a na poli vazenskych filmov uz mam svojich favoritov - tento to ale nebude : 69 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Skutečný Billy Moore si ve filmu zahrál roli svého vlastního otce, který zemřel na rakovinu těsně před natáčením. (Punisher)
  • Joe Cole strávil několik měsíců intenzivního tréninku thajského boxu, a také strávil nějaký čas se skutečným Billy Moorem a jeho rodinou v Liverpoolu. (Punisher)
  • Herci, kteří ztvárnili thajské vězně, jsou skuteční bývalí vězni. (Punisher)

Reklama

Reklama