Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 18

Recenze (115)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Po slabším začátku se to rozjelo a bavilo mi to, líbivý vizuál od DreamWorks Animation, příjemně laděný příběh a cute kouzelný Yetti. Abominable bych jednoznačně zařadil do kategorie příběhový animák. V porovnání s Yettim 2018 byl Everest o trochu lepší než počin Warnerů z předešlého roku. Režisér Culton spolurežíroval starší animák - Lovecká sezóna. 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

určené spíš pro menší,ale svou roztomilostí,hravostí a humorem (byť lehce infantilním) osloví i dospělé.Je tu hodně znát,že jde o rukopis tvůrců slavné dračí série,protože víc než cokoliv jiného připomíná titulní Everest (yetti) svého staršího stájového bratra Bezzubku.Ze všech Yetti animáků co v poslední době vznikly je tenhle jasně nejlepší...70% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sněžný kluk oplývá nádherným vizuálem a je doplněn líbivou hudební stránkou. Na rozdíl od nedávných animáků Hledá se Yetti a Yeti: Ledové dobrodružství zobrazuje tento film nemluvného sněžného muže a sází spíše na kouzelnou roztomilost než na humornost - čímž však nechci říct, že by Sněžný kluk neobsahoval úsměvné scény. Velmi se mi líbila yettiho kouzla a všechny sekvence s hrou na housle. Vedle yettiho byl nejvtipnější postavou jednoznačně hopsavý had. Příběhově nabízí film jeden menší plot twist, jinak jde o přímočaře odvyprávěnou jednohubku, která nemá až tolik čím překvapit. Trochu mě rušila jistá dějová nesouslednost a nelogičnost u pár scén (špína rázem mizí / neuvěřitelná fyzička a zpočátku i otužilost hlavních postav). Ve výsledku jde o film, na který se pěkně dívá, ale člověku se nedostane tolik pod kůži. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney ešte budú mať šancu na to, aby si opätovne vybojovali lídra medzi animovanými filmami, no ak by som mal tohto roku momentálne dať niekomu svoje srdce, tak to budú určite Dreamworks Animation. Vo februári prišli s fantastickým zakončením série s filmom "How To Train Your Dragon: The Hidden World" a koncom októbra prišli so svojou ďalšou vizuálnou lahôdkou - "Abominable". Neviem či budú s týmito postavami plánovať tiež novú filmovú sériu, no osobne by som tomu bol otvorený. Možno sa k nám už Everest nevráti, no vôbec by mi to nevadilo sa stretnúť opäť s Yi, Pengom a Jinom. Koniec koncov, dobrému animovanému dobrodružstvu sa rozhodne nebránim. A ak ju budú sprevádzať aj jej husle, tak to bude stáť za to. Dreamworks, zvážte to. Mám s filmom len pár drobných problémov. Napriek tomu, že dobrodružstvo je super, tak miestami je to veľmi predvidateľné. Vieme aké scénky uvidíme a sme na ne už pripravení. A hoci musím povedať, že mám rád našich hrdinov, tak čo sa týka zloduchov, tam spokojný moc nie som. Chamtivosť už pôsobí staro a prefláknuto. No tento film sa viac sústredí na iné elementy. Ako putom medzi Yi a Everestom, ktoré je skvele zachytené. Srdce filmu je tu silné a dokáže film správne posúvať. Je tu mnoho pekných scénok vďaka tomu. Takisto by som povedal, že hudba je super, emocionálna stránka filmu funguje, má celkom funkčný humor a okrem toho je super, že malý Everest má aj veľmi šikovné a pekné schopnosti. A vďaka tomu prichádzame k môjmu najväčšiemu pozitívu filmu. Animácie. Vizuálne je toto jeden z najkrajších animovaných filmov, ktoré som kedy videl. Dreamworks sa absolútne prekonali a dali do toho všetko. Perfektné. Pre mňa najlepšie animácie za celý rok. Skvelé efekty, a nádherne sa na to pozerá. Myslím si, že ak chcete na to zobrať deti do kina, tak určite na to s nimi choďte. Nemyslím si, že by to boli vyhodené peniaze a zabitý čas. Myslím si, že sa dočkáte niečoho silnejšieho, než si na prvý pohľad môžete myslieť. Hodnotenie: A- ()

Lula.cz 

všechny recenze uživatele

Sněžný kluk mi totálně unikl. Nepamatuju si, že bych někde vůbec narazila na trailer nebo že by se o tomhle animáku víc mluvilo. A to je obrovská škoda, protože je to naprosto skvělej počin. Pro mě neokoukaný motiv s krásně barevným vizuálem, což na mě vždycky udělá dojem. Navíc i menší postavy jsou prostě roztomilé - v tomto případě především zvířátka (hadi, hlodavec apod). K tomu nechybí hezký hudební doprovod včetně skladby od Coldpay nebo kouzelné pobrukování Everesta. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Když se kamera točí kolem Yi, která poprvé hraje na housle, jeden z billboardů má reklamu na Big Mac v McDonald's. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Existuje kulturní nepřesnost, kterou film zobrazuje, a to v tom, že v asijské kultuře lidé nenosí boty v domě, na rozdíl od ústřední rodiny filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama