Reklama

Reklama

Prcek - Série 1

(série)
USA, 2017, 7 h 3 min (Minutáž: 41–55 min)

Kamera:

Ivan Hernandez

Hrají:

Humberto Busto, Alejandro Aguilar, Marco de la O, Rodrigo Abed, Luis Fernando Peña, Juan Carlos Olivas, Tete Espinoza, Camilo Amores, Josué Bernal (více)
(další profese)

Epizody(9)

Recenze (8)

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak 'Narcos' v podaní El Chapa sa nám presúva do Mexika. Trochu prekvapenie, keďže očakávaná štvrtá séria Narcos by mala byť tiež v Mexiku. Ale tak Netflix zrejme vie čo robí. Jedine že nie, lebo témy už začína byť trošku veľa. Oproti Narcos o jednoznačne o triedu slabšie. Možno aj o dve. V kontexte s rozpozeranou druhou sériou však stangácia druhej polovice série mohla byť zámerom. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 je období od osmdesátých let , kdy El Chapo pracoval pro Miguela Ángela Félixe Gallarda až do prvního zatčení a pobytu ve vězení v roce 1993. Během této doby se dokáže domluvit s Escobarem, osamostatnit se a stát se bossem, zažehnout válku s konkurenty a prchat jako hledaný zločinec do Guatemali. Má to rukopis Narcosu, ale mne S01 zklamala hlavně odkloněním se od reality nejen v životopise bosse, ale hlavně autorskou fantazií na straně postav reprezentující stát, kterým nedělá problém vraždit a kupčit mafiánama. Ne že bych si dělal nějaké iluze o policii, politicích , ale přeci jen prokázání, usvědčení se mi to zdá jako fabulace autorů životopisného seriálu přes čáru. Z vraždy biskupa na letišti udělali autoři úplně konspirační bramboračku. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serial o mexickom narkobaronovi El Chapovi. Zo zaciatku to pôsobi ako chudobny pribuzny serialu Narcos. Jak vypravou, tak prevedenim. Sice skoro kazdy diel obsahuje nejaku prestrelku, ale prevedenie nepôsobi prilis stylovo. Skôr jednoducho jak z nejakej klasickej telenovely. Na rozdiel od Narcosu si serial dava poriadne nacas a behom prvej serie nam stihne podat len zaciatky vzostupu El Chapa. Vdaka tomu tvorcom ostava dost materialu pre dalsie serie. Bohuzial to najpodstatnejsie je pojate dost chaoticky. A to vykreslenie samotneho Chapa. Jednak jeho predstavitel nepôsobi prilis charizmaticky. A zaroven nie je poriadne jasne, cim sa Chapo odlisoval od ostatnych narkobaronov a jak sa poriadne vypracoval. Chapo tu je ukazany ako jeden z mnoha drogovych priekupnikov. Naviac na nizsej pozicii ako väcsina z nich. To, ze sa preslavil tunelmi, cez ktore pasoval drogy do USA tu je znazornene tym, ze narychlo az skoro amatersky da vybudovat jeden tunel. Celkovo zo serialu vyznieva ako nedockavec s velkym egom, ktory mal viac stastia ako rozumu. Najzaujimavejsie su nakoniec posledne diely v ktorych zaziva v extremne tvrdom väzeni odrezany od sveta neskutocny psychicky teror az vo mne konecne dokazal vzbudit nejake sympatie. Bohuzial tieto udalosti su v dost velkom rozpore s tym, co tvrdi dokument, podla ktoreho si v base uzival a roky nadalej riadil cely obchod s drogami. Najsmutnejsie je, ze ovela zaujimavejsie ako Chapov pribeh, vyznieva paralelne sa odohravajuci postupny vzostup prokuratora, ktory sa chce stat prezidentom a nevaha ist cez mrtvoly. Prvej serii davam rozpacitych 5/10 a po zhliadnuti dokumentu o Chapovi mam chut ist kvôli nepresnostiam aj nizsie, ale dufam, ze druha seria ich nejak zmysluplne vyjasni. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii buřtíkovi jeho kamarádi pořád berou hračky. No a on je chce zpátky a taky chce hračky svých kamarádů. A oni mu je nechtějí dát a ani se s ním už nechtějí kamarádit. Převažuje nuda, táhne se to a jen ojediněle zaujme. Díly zkraje a ke konci této série jsou dost zbytečné. Na celou tuto sérii by stačily díly tak tři. (16%) ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti seriálu Narcos je El Chapo docela slabota, přinejmenším tedy prvních sedm dílů úvodní řady. Poslední dvě epizody z vězení mi připadají o třídu lepší než ten poněkud rozvleklý začátek. Mám ale dost zásadní problém s představitelem mexického narkobarona Joaquína Guzmána. Nemůžu uvěřit tomu, že by někdo takový mohl budit respekt. Nicméně vzhledem ke zlepšení kvality ke konci série jsem celkem zvědavá na pokračování. (65%) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama