Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý muž se vydá na divoký západ, aby se stal cowboyem, jenomže nezvládá nic z této práce. Společnost mu dělá kráva, která je mezi ostatními kravami ousider. Kvůli bankrotu musí majitel stáda poslat všechny krávy na jatka a Frigo se rozhodne svoji oblíbenou krávu zachránit. Zachrání i podnik před krachem? (Rosana)

Recenze (19)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bustera Keatona jsem měl vždycky rád ne tolik proto, že by byl extra vtipný, ale proto, že do svých filmů dovedl dát kousky, které jsou z dnešního hlediska kaskadérsky naprosto neuvěřitelné. Jeho pobíhání po střeše jedoucího vlaku je prostě parádní a po devadesáti letech stále působivé. Stejně jako jeho práce se zvířaty. On byl šílenec, ale díky za to. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tentokrát o poznání menší zábava než například u Navigátora, ale skoro až dojímavý příběh o přátelství loosera-člověka s looser-krávou a naprosto bizarní zakončení se stádem dobytka prohánějícím se městskými ulicemi všechno vynahrazuje. Škoda ale, že z tematiky divokého západu nebylo vytěženo více groteskních situací. 75% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na začiatok, videl som akúsi 83 min verziu, nedopátral som sa však nikde, o akú konkrétne ide, zrejme ale obsahuje nejaké extended, alebo alternatívne scény. Každopádne, nejde o Keatonovu typickú, turbulentnú komédiu s wow effect kaskadérskymi kúskami ( teda s výnimkou grandiózneho finále ), ale o veselohru s náznakmi vyššie zmienenými. Na kvalite to však neuberá, pretože Buster má stále kapsu plnú nápadov. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Frigo a kráva je jedním ze slabších Keatonových celovečerních němých filmů, ale to neznamená, že byste se u něj nudili!. Nebohý Buster nemůže sehnat práci a nemá žádné přátele. Odjede proto do New Yorku, kde ho málem ušlape dav proudící ulicemi. Inspirován heslem Go West nasedne do vlaku a na západě se nechá najmout na farmu jako honák dobytka. Zažívá mnohé trable s běžnými kovbojskými činnostmi: dojení krávy, značkování, společný oběd ve stylu kdo zaváhá nežere apod. Nakonec ale přeci jen najde přítele - mladou krávu Brown Eyes. Ta má ale naneštěstí jít brzy na jatka spolu se zbytkem stáda. Buster ji nemůže vykoupit, tak ji alespoň doprovází na cestě v dobytčáku. Farmářův sok má ale v plánu vlak unést, což mu Buster překazí. Film vrcholí triumfálním pochodem obrovského stáda dobytka v čele s Busterem ulicemi Los Angeles. Krávy působí v městě paniku a jejich anarchické řádění v ulicích města je zdrojem mnoha gagů. Buster nakonec zachrání farmářovu živnost a za odměnu dostane svou vyvolenou. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Z pamětí Bustera Keatona : Všechno šlo dobře, dokud jsme Hnědookou nevyvedli do úmorné žhavé pouště. Tady jsme s ní nedokázali nic, ale vůbec nic. Stáli jsme před hádankou, až nám jeden rančer vysvětlil : "No, kráva má období páření. Nenaděláte s ní nic, dokud ji to nepřejde". "Jak dlouho to trvá ?", zeptal jsem se. "No, tak deset dní", sdělil nám. Náš personál pro natáčení v exteriérech čítal třicet lidí. Představa, jakou sumu pohltí denní výdaje, než se dočkáme, až krávu přejdou chutě na sex, mě děsila. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Na roli hlavní krávy se konaly velké konkurzy, vybranou Hnědoočku Buster Keaton vycvičil sám během několika týdnů. (Rosana)
  • Na začátku natáčení měla Hnědoočka kopulační období a nebylo možné s ní pracovat. Filmaři se i pokoušeli spářit jí s býkem, ale býk byl jiného plemena a na Hnědoočku zaútočil. Nakonec museli posunout začátek natáčení o 14 dní, než to Hnědoočku přešlo. (Rosana)
  • Nešikovnou chůzí v širokých kalhotech Buster Keaton paroduje tehdejší westerny. Znepřátelil si tak jejich tvůrce, i když sám tvrdil, že parodovat se dá jenom kvalitní dílo. (Rosana)

Reklama

Reklama