Reklama

Reklama

Nenasytná Tiffany

  • angličtina The Greedy Tiffany
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pepa (Leoš Noha) tráví většinu času vysedáváním po hospodách. Aby si vydělal na skromné živobytí, vykrádá chaty a ukradené předměty prodává v zastavárně. Při jednom ze svých lupičských výpadů je málem chycen při činu a během následného útěku náhodou objeví starou videokameru. Ta skrývá záznam, který odhaluje cestu k netušenému pokladu. Pepa je ohromen a okamžitě po něm zatouží. Brzy však pochopí, že aby ho získal celý, nebude muset podstoupit jen dlouhé hodiny kopání. Cena bude mnohonásobně vyšší... (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět, že u nás jde natočit nějakou žánrovku za asi celkem málo peněz, o níž se dá říct, že má určité kvality, ačkoliv spíš jen jako satira. V principu to ale nepřináší vůbec nic nového. Vzpomněl jsem si hned na dva americké béčkové filmy z roků 1959 a 1960, které mají totožnou premisu. Češi prostě ve své nevyvinuté žánrové kinematografii dneska přichází s něčím, co frčelo v zahraničí před šesti dekádami. Možná to mohlo být daleko lepší - humoru je strašně málo, nějaké části filmu bych osekal a vynechal bych to audio „sexy našeptávání Tiffany“, které bylo fakt hrozně laciné a na facku. Nechci navyšovat hodnocení jen kvůli tomu, že je to z Česka a zároveň OK, takže za mě takových 50% (což je na současné české filmy ještě chvála). V rámci naší kinematografie je to zajímavý krok stranou, v rámci světové kinematografie je to „s křížkem po funuse“ a fungovat to může jen jako výpověď o nižších sociálních vrstvách společnosti. Mimochodem, proč Tiffany a ne třeba Taťána? Odehrává se to v Čechách a Audrey Hepburn jsem si v obsazení nevšiml. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl obavy z FF, ty se naštěstí rychle rozplynuly. Nakonec jsem byl spokojen, jelikož takovou Tiffany...hm, mám rád. Nechci prozrazovat, i když člověk vytuší poměrně záhy, co se pod jménem Tiffany skrývá. A já jí tleskám. Normálně bych dal 3*, ale za pěkný konec přihodím ještě jednu. A samozřejmě průpovídky z naší každodennosti - ,,Jak je něco davový, tak to stojí za prd." Ale Tiffany za to stojí. K vidění na STREAMU do zítra (31.10.) v rámci Halloweenu společně s Ghoulem. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to velmi dobře natočený levný horor, je v něm dost humoru, aby byl zábavný, a přitom je celé prostředí ve filmové zkratce vykresleno plastičtěji než ve většině vážně myšlených dramat. Andy Fehu zřejmě měl všechno velmi dobře promyšlené a ani realizaci se v kategorii „za pár šupů“ nedá moc vytknout. Leoš Noha byl ideální volbou pro hlavní roli a já ze sympatií k vydařenému domácímu žánrovému filmu přimhouřím oko (70%). ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Je to dost složité hodnotit. Jedná se o poloamatérský film, ale zase je tam Leoš Noha a chviličku i Čtvrtníček. Určitě dávám body za originalitu a za nečeský nápad. Je to zábavné a celkem to utíká. Celou dobu si řákám, že je to super kousek, ale potom přijde posledních 10 minut. Ty poslední minuty byly zpackané, to mi nikdo nevymluví. A kořenová Tiffany? To byl vtip. To tam vůbec nemuselo být. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Film mě lákal už dlouho. Čekal jsem neotřelou podívanou nejen na české poměry. A pravdou je, že se mi něčeho takového u Andyho celovečerního debutu dostalo měrou vrchovatou. Maximálně jsem fandil skvělému Nohovi, libový byl i Čtvrtníček. Příběh mě dlouho hodně bavil a vcelku i napínal. Užíval jsem si i velmi zvláštní, ale něčím přitažlivou atmosféru. Bohužel s přibývajícím časem to nadšení trochu ustupovalo a od chvíle, kdy se musel Pepa sám „obětovat“, mě to přestalo bavit takřka úplně. A jak jsem se během filmu (snad s výjimkou vlastně dobrého skutku v podobě elegantně vyčištěných ulic) zasmál jen sem tam (s tím humorem to bohužel není zase tak horké, jak by člověk asi čekal), tak u závěru mě ten smích přešel úplně, kvůli tomu, jak hloupý byl. Co se týče technické stránky (kamery a hlavně zvuku), není (mírně řečeno) zrovna z těch nejpovedenějších, na druhou stranu „nízkorozpočtovost“ k filmu sedí (a takové triky se dají považovat za kapitolu samu pro sebe). Celkové hodnocení mi vychází na slušné 4*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v obci Horní Jiřetín a u nedalekého zámku Jezeří na Mostecku. (Lajty)

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno