Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (109)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mně nestalo, abych po shlédnutí filmu byl tak na rozpacích, jako v případě The Sisters Brothers. Herecky je to tady totiž jeden velkej koncert. Příběhově tu ale trošku strádám. První hodinu se nic moc neděje. Na road trip western je tenhle film až moc velký lážo plážo. Pořád v sobě má ale takovou zvláštní tajuplnou atmosféru, že i když u filmu na jednu stranu mám tendence usínat, nutí mě další scény sledovat dál a čekat, co se z toho nakonec vyklube. Nakonec bych snad i mohl říct, že pokud je někde promarněný potenciál, tak je to právě v případě tohoto filmu. Na jednu stranu jsem ho dokoukal, několik dní po shlédnutí nad ním neustále přemýšlím, ale i přesto jsem si během filmu tak nějak říkal, že by bylo fajn, kdyby se v něm také něco dělo. Film, který si dokážu představit, že ho dál doporučím, ale zároveň budu čekat na názor. Tak moc rozporuplný jsem po jeho shlédnutí byl a několik dnů na to stále jsem. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem mrknul na western, těch bývá poměrně málo, takže nějaká ta povedená podívaná potěší. I když je potřeba říct, že tady jde hlavně o bratrskej vztah v kulisách divokýho západu. Svou roli si zejména J. Phoenix nesmírně užívá, jakožto brácha "divočák a ochlasta" je neskutečnej. Ale abych jeho bráchu J. C. Reillyho nějak nesnižoval, role obou se postupem času zajímavě otáčí. Autoři se nebojí ani nějakých tvrďáren, takže před sebou máme poměrně syrovej western o cestě (doslova i přeneseně) dvou bratrů, kteří postupně uzavřou pomyslnej kruh života. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Zábavný western se silnou čtveřicí herců, kde cesta je důležitější než cíl. Je hned o spoustě věcí, o rodině, násilí, lítosti a touze po lepším životě. Pomalejší tempo vůbec nevadí, protože příběh působí přirozeně a elegantně a já si mohl vychutnat čtyři výborné herecké výkony. Strašně mě překvapilo, jak sedla role Reillymu, ten chlap byl srdcem celýho filmu. 80% ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Dávam iba tri hviezdy, aj keď ma film vlastne celú dobu bavil a vôbec ma nenudil. A už to je zvláštne. Asi sa to dalo natočiť aj lepšie, aby hlavná myšlienka vynikla. V podstate to asi má byť o tom, ako sa človek dokáže zmeniť, ja na to ale moc neverím, človek sa dokáže zdokonaliť v tom čo robí a v tom aký je, no lepším človekom nebude. Napriek tomu konanie postáv, ktoré vedie k zvratom  v tomto príbehu je veľmi uveriteľné a pri tom som taký vývoj vôbec nečakal. Divoký západ je presne taký, aký bol, preto môžete ľahko stratiť svoju obľúbenú postavu a ja teraz neviem, či je to v tomto prípade plusom, alebo mínusom. Žeby skôr mínusom? No, taký zvláštny film. 69,5%. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Spíše než western bych to označil jako drama z westernového prostředí, protože s klasickou kovbojkou to nemá nic společného. Filmu hrozně ubližuje celá první polovina, která je neskutečně nudná, odfláklá a tak trochu zbytečná a nebýt kvalitního hereckého obsazení, tak bych to po 20ti minutách vypnul. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)

Související novinky

Reklama

Reklama