Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý námět, perfektní postavy ( Berlín u mě vede ), bezchybné herecké výkony ( Álvaro Morte je v roli Profesora fantastický ), tuna nápaditých věcí a plno zapamatovatelných scén je vskutku vynikajících. Bohužel tenhle seriál táhnou dolů někdy až laciné scény, scény které v nás mají vyvolat wow efekt, a někdy to není ono. Vztahy mezi některými postavy mi nepřišli dvakrát adekvátní, hlavně s postavou Monicou, tam mi to nesedělo. Ze začátku to má skvělý rozjezd a do půlky mě to hodně bavilo a při několika pasáží jsem tajil dech. Bohužel ke konci se zpomalilo tempo a ve finále mi přišlo, že scénář slábnul. I přesto se jedná hodně kvalitní seriálovou záležitost. První řada je vskutku povedená a já se těším s čím přijdou tvůrci v dalších sériích. 7,5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako Robin Hood bez kapky krve. Uvnitř je 67 rukojmí, včetně 17 studentů britské školy na exkurzi. A banda lupičů, kteří si přišli pro své vlastní neoznačené peníze. Je jich osm, pojmenovaní jsou podle světových metropolí. Mozek celého geniálního plánu (El Profesor) ovšem tahá za nitky venku. Když vyjednává skrytý za kovovým hlasem, kamerami a svou promyšlenou strategií, cítí se jako ryba ve vodě, jinak na něj ovšem dokonale sedí slovo podivín. Vypadá, že má vše promyšlené do posledního detailu. V dětství si často hrál na policajty a zloděje. A nepamatuje si na jediné dítě na dvorku, které by se vzdalo dřív, než by ho policajti dopadnou. Brzy totiž přichází i inspektorka Raquel. Se svým týmem, kdy se vyrovnává s klacky pod nohy z vlastních řad, má zabránit největší loupeži ve španělských dějinách. Mezi členy týmu to postupně jiskří, někteří se nebezpečně sbližují s konkrétními rukojmími. Objevují se flashbacky, díky kterým odhalujeme vztahové vazby a motivy jednotlivých postav. Ovšem mnohé telenovelácké velmi křehké vztahy v tiskárně jsou spíš otravné. A objevují se chyby. Mnohdy přímo totální hrubky. A bohužel i scénáristické berličky, kterým se hůř věří. Zatímco polovina první série šlapala skvěle, ta druhá dře. A to místy dost zoufale. Celkově je to děravé až moc. A štěstíčko má zelenou! ()

Reklama

Pitam 

všechny recenze uživatele

Zatím je to takový průměr. Na začátku velké oči, ke konci pád kamsi ke dnu. Oceňuji atmosféru, kameru a vcelku originální nápad. Tedy, ze začátku. Poté se ale, během pár následujících dílů, po vzoru všech "úspěšných" seriálů poslední dekády či dvou začíná děj natahovat, jak žvýkačka. Možná by to mohl být slušný film, ale udělat z toho (prvních) 13 epizod seriálu? A za jakou cenu? Díky různým berličkám, zbytečným odbočkám a flashbackům. Za cenu zcela nelogického a jen těžko uvěřitelného děje plného do nebe volajících nepravděpodobných náhod. Nemluvě o zcela zcestné psychologii některých postav. Přidejme ještě dnes velmi moderní "korektnost" a je vymalováno. Ale abych jen nekritizoval, uznávám, že jsem zvědav, jak to dopadne a doufám, že po druhé sérii bude alespoň ta jedna jediná dílčí zápletka seriálu zakončena. Pokud ne a žvýkačka se bude natahovat i dále, tak třetí sérii už rozhodně sledovat nebudu (takto jsem po druhé sérii odpískal podobná v mých očích nekonečným natahováním pohřbená díla jako Lost, 4400, The 100, The Expanse, atd.). Znakem nejvyššího scenáristického zoufalství budiž flashforwardy. Pokud dojde i na ně, okamžitě končím :-) ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Na tenhle seriál jsem se fakt hodně těšil. Výsledek je ten, že po první sérii mám pochybnosti, jestli vůbec pokračovat dál. První díl mě navnadil, následující dva byly ještě taky výborný. Ale pak to šlo do kopru. Scénárista musel být pořádnej moula, protože nasekat tolik nesmyslů do pár dílů je kumšt. Neberu seriálu, že si drží dobrý tempo, že se pořád něco děje a má to spád. I když zase na druhou stranu, když se nad tím zamyslíte - první série se odehraje během pouhých tří dnů a stane se v ní tolik věcí, že se to nedá stihnout za měsíc…..Prostě jedna věc je něco natočit poutavě a druhá, aby to bylo aspoň trochu reálný. Těch blbostí a náhod je tady tolik, že jsem poslední tři díly koukal spíš na komedii. Nechci spoilerovat pro ty, co ještě seriál neviděli, ale scény při sestavování identikitu, nebo vyzbrojování na WC jsou fakt síla. Papírový dům si hraje na strašně napínavou věc, já ale hodně brzo zjistil, že většina vyhrocených situací se v rozhodující chvíli v poslední možně vteřině vyřeší, asi aby to bylo dál napínavý, nebo nevím…Vrcholem všeho je vedoucí inspektorka, která vyšetřuje nejsledovanější případ v zemi. Ta naseká tolik chyb, přesto jí všichni dál zobou z ruky. To i čeští Specialisté jsou v tomhle věrohodnější. Ke vztahovým liniím se nebudu radši vyjadřovat, už nejednou jsem psal, že mě to v krimi seriálech sere. Tady jen znova podotýkám, že se 13 dílů odehraje ve třech dnech, takže ať si pak obrázek udělá každý sám. Obsazení, až na hlavního organizátora loupeže, vcelku v pohodě, hlavně postava, které se říká Mnichov mě baví od první minuty. První série u mě za 50%. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to skvěle, je to návykový a působí to neuvěřitelně chytře a promyšleně. Bohužel to poslední přestává s přibývajícími díly trochu platit. Postavy před očima hloupnou a začínají se čím dál více spoléhat na náhodu a štěstí. I tak je to ale výborná pop-cornovka, na kterou jsme každý večer doma těšil (a málokdy zůstalo u jednoho dílu). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)
  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)
  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)

Reklama

Reklama