Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Policie je Profesorovi v patách a komunikace s tiskárnou utichá. Výsledkem je vzpoura a zatčení jednoho ze zlodějů. (Netflix)

Recenze (80)

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díly paráda, pak to ale nějakým způsobem ztratí velkou část mýho zájmu. Děj sice pořád dobrý, jen tý nezáživný (převážně vztahový) břečky je tam na mě asi až moc. A rozebírat radikální změny chování z důvodů (ne)morálních pohnutek vrchní komisařky nemá smysl vůbec, protože to smyslu postrádá, stejně jako nekonečný sklepní přestřelky v závěru série. Ale když tohle všechno opomenu, pořád ještě celkem dobrý. 78%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla velmi podobná sérii první. Bohužel však přibylo hodně prapodivných zvratů, iracionálního chování postav a především strašné spousty scénáristických berliček, které uměle vytvářejí a zvyšují napětí. Použití podobných principů hned v druhé sérii smrdí lehkými projevy zoufalství. Velmi otravné rovněž bylo kolik času je věnováno partnerským vztahům a kolik loupeži samotné. Místy to sklouzává skoro až k nějaké laciné jihoamerické telenovele. Naštěstí stále fungují alespoň závěrečné cliffhangery. [70 %] ()

Reklama

playboy_05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strhujici jizda pokracuje i ve 2. serii...nastesti to ma stale dejove co nabidnout, takze tech 9 dilu utece jako voda...nicmene uz nyni je mi uplne jasne, ze o zadny umelecky orgasmus nepujde a zdejsi hodnoceni je spise obrazem toho, jak se vetsina hodnoticich nechala strhnout tak rikajic kvalifikovanou vetsinou...je to hodne precenene a odpousti se tomu veskera logika, ktera by treba americanum neprosla...nerikam, ze je to zle, naopak...jen se z toho zbytecne a prehnane udelal fenomen ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento komentář obsahuje spoilery. Nejsem spokojen. Po první sérii, kterou jsem hltal, je druhá slabší, zejména v začátku. Po epizodě s „vyhlášením matriarchátu“ jsem na pár týdnů seriál úplně přestal sledovat a dokopal se k němu zpátky až před pár dny. Druhá věc, která mě dost srala, byly postavy a jejich rozhodování. Jednak jsem dost nesnášel Tokio, která začala hysterčit takovým způsobem, až jsem byl nucen Berlínovi zatleskat za to, co jí nakonec provedl. Ale proč by se tahle čůza nakonec po vykázání nevrátila mezi lupiče, žeáno, a nezpůsobila tím nepřímo smrt jedné z nejsympatičtějších postav. Za druhé jde o postavu Raquel, ze které se ze zásadové policistky stane totální pinda. Její odhalení Profesora je takovou symbolickou tečkou za érou rozumu a profesionality. Jednak Profesora odtáhne na lovecký zámeček, tam ho fackuje, vyčítá mu všechny lži a donese si na něj nevyužívaný erární detektor. Ne, že by ho předhodila nadřízeným jako největší trofej – mozek loupeže. Prostě ho de facto navzdory všem předpisům unese a mučí. Opravdu profesionální a logické jednání, které jistě napomůže vyšetřování. Načež Raquel o dva díly později otočí o stoosmdesát stupňů, kdy po Profesorových slovech o lásce a půlminutovém projevu o zlotřilém bankovním systému („sice si nelegálně tiskneme stamiliony eur, ale jsme ti hodní, koukni na to, jak ECB tiskne peníze a posílá je komerčním bankám“ – WTF?!) překabátí a přidá se k němu. Já nevím, ale tohle tak nějak odpovídá definici toho, co označuju za scenáristickou píčovinu. Nějaké špatné mušky policajtů v takovém případě fakt nehodlám řešit, to je proti výše uvedenému scenáristickému veletoči úplná banalita. Jestli ve třetí sérii bude Raquel po Profesorově boku plánovat další loupeže, ztratí tenhle seriál jakýkoliv kredit. Pokud máte na tohle jiný názor a máte cokoliv, čím byste rozhodnutí tvůrců obhájili, napište mi zprávu, rád si to přečtu (abych si následně poklepal na čelo a zahučel cosi o prdeli). Na závěr bych tak trochu mimo téma dodal, že místní pseudokonzervativní individuum Trevor, které mentálně zkyslo někdy v éře Slovenského státu, úspěšně ignoruju už od čtení komentářů ke Hře na oliheň. Howgh. (1 370.) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Omáčka, velmi křehké vztahy, scénáristické berličky a nevzrušivá podívaná v jednom pokračují. Miliarda to není, ale 984 milionů eur ano. Nejprve si projdeme všechny telenovelácké vztahy v tiskárně a je to slušně řečeno otravné. A vzápětí jsme svědky dalších škobrtnutí Profesora, který bojuje uvnitř tiskárny s povstáním. Zlobí Tokio, skupině chvíli šéfuje Berlín, chvíli Nairobi. A Arturo chystá další „úžasný“ únikový plán. Všechno bych ovšem tak nějak bral, nicméně až skoro otřesně tvůrci uchopili v druhé sérii postavu vyšetřovatelky Raquel. Její role a role Profesora se vyměňují, ale jen dočasně, jelikož „budeš mě muset zabít, protože já se nezastavím“. Nedivím se, že kolegové už Raquel nedůvěřují. Inspektorka je tak trochu urážkou všech žen. Ono je to bídné i v celém policejní sboru, kupříkladu hoši by si měli sakra procvičit střelbu. A naše banda má naopak v samotném finále bezedné zásobníky. Idealistický závěr tomu všemu nasazuje korunu. Upřímně jsem rád, že to mám za sebou. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Když Helsinky (Darko Peric) dává ve spěchu Arturovi (Enrique Arce) levou vrchní bombu na tělo, nalepí páskou pouze kousek okraje. V dalších mini střizích má Artur bombu přilepenou krásně přes střed. (Shr1nK)

Reklama

Reklama