Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První letošní hororová kvalitka. Po dvě třetiny stopáže děsivé a tajuplné lesní psycho, které jsem se chystal napálit plným hodnocením, v němž po žánrové stránce funguje všechno. A zas se jednou potvrzuje, jak hororu pomůže, když hlavními hrdiny nejsou jen hezké teen tvářičky z plakátů, ale životaplné postavy, respektive normální lidé. Noční sekvence v opuštěné lesní chatce pro mě byla nejvíc creepy filmovým zážitkem za hodně dlouhou dobu, fakt mě upřímně zamrazilo. Závěrečná třetina se pak rozjede víc, než bych býval čekal, až je to trochu na škodu té luxusní atmosféře, kterou snímek budoval do té doby. A úplný závěr je pak důkazem, jak moc platí stará známá pravda, že horor lépe funguje tehdy, když je ústřední zlo skryto. Jednu hvězdičku si tedy nakonec ponechám, ale i tak velká spokojenost. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Škoda té domorodé složky v poslední třetině filmu, protože jinak je "The Ritual" absolutní bomba. Ale chápu, že jsme museli dostat alespoň částečné vysvětlení toho, co se to kolem sakra děje, a Brit, který o daném božstvu v životě neslyšel, by nám v tom těžko pomohl.;-) 4,5*, protože takhle super atmosféru jsem vážně nečekala. 66%? Těžce podceněné. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ritual aneb Bylo nás pět. ////Ať mutant, kříženec či kripl, nebo Lokiho parchant, bych si tipl, měl by dávat většího majzla, na kdejakého anglického hajzla, neochrání ho švédská divočina, neb anglána chrání tesařská širočina. Anglána ochrání i brouk, neb jakmile vyběhne na palouk, z plna hrdla zpívat začne, Duch lesa se toho přednesu divě lekne, divná, divná, divná to věc, že duchy z lesa vyžene kůrovec. Duch si prozatím jen do gatí nadělal, když na něj anglán škaredě zavolal. a tak prostě zkrátka - končí tato švédská jatka. Šílenec či intelektuál - ať shlédne tento Rituál, pak dá si pozor měrou vrchovatou - až půjde do lesa na vysokou. //////// Po hloupé rýmovačce pár technických - ve střední Evropě by mohl strašit nějakej synáček Peruna nebo Striboga v podobě obřího hřibu s nožičkama. Les, déšť, bouřka - tohle by mi bohatě stačilo ke spokojenosti, závěrečné obludárium bych opravdu s chutí oželel. Lesní lidé opravdu bývají tak trochu mešuge, ale méně než ti z filmu. To musela bejt fuška sehnat takový xichty. Podmanivá atmosféra filmu končí vstupem do první chaty, bohužel...pak už se tlačí na pilu. Škoda, škoda, docela mi vadí, že se tyhle slibně rozjetý věci nakonec utopí v okultní fantasmagorii. Tenhle film je v podstatě kopie filmu Descent, jen místo čtyř pěkných bab tu máme čtyři chlapy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní zářez z Británie ? !! Celkem lituji, že jsem onehdy nešel do kina, když jsem měl možnost, atmosféra filmu je velmi povedená. Přátelé si zajedou na výlet do Švédských lesů, kde však propadnou halucinacím, paranoii a bude je nahánět cosi nadpřirozeného. Drží si to tempo. scény v chatce jsou slušně děsivé a ústřední zlo je vynikající,škoda, že se tvůrci nevěnovali i Gore, ale i tak slušná záležitost, která letos patří k tomu nejlepšímu. 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice slušný horor, který první polovinu příjemně napíná a děsí atmosférou lesa a neznámého monstra a i když se v poslední třetině přepne do akčnějšího tónu, pořád si drží napětí a překvapí originálním a výborně udělaným monstrem. Film je tak na 3*, ale kvalitních monster hororů je tak málo, že tu jednu přidám a s radostí ho doporučím. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Znamení, které postavy vidí na stromech nedaleko opuštěné chaty, pochází z tzv. staršího futharku. Jedná se o nejstarší runovou abecedu germánského původu. Znak se nazývá Othila (čte se jako české „o“) a symbolizuje dědictví, vlastnictví, majetek. (Miseet)
  • Pôvodne bol pre reklamu na film vybratý slogan "Radšej mali ísť do Vegas." Po masakre, ktorá sa tam odohrala 1.10.2017 sa však slogan zmenil na "Radšej mali ísť na Ibizu." (beso74)
  • Túra sa odohráva niekedy v lete a podľa mapy sa turisti nachádzajú v národnom parku Sarek, ktorý je na severe Švédska. V tomto ročnom období tam slnko nezapadá, preto tam počas leta nikdy nemôže byť úplná tma. (beso74)

Reklama

Reklama