Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Recenze (426)

janak.t 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horor,který má skvělou hudbu,atmosfěru,kameru,herci taky skvěle zapadají,,v noci a se sluchátkama me to opravdu děsilo a i dobré lekačky, jen proboha nechápu tak stupidní rozuzlení proto jednu hvězdu strhávám,jinak bych dal plný počet ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Sakra, ten závěr mohl bejt decentnější. Nemělo se ukazovat až tak moc a to úhlavní ,,zlo" mělo zůstat aspoň částečně neodhaleno. Fakt velká škoda, jinak by to byla dokonalost. Atmosféra by se dala krájet, je to fakt děsivý a stačí tak málo. Ale určitě doporučuju, výbornej horor. ()

ursulike 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh hororu,kdy mu dáváte šanci s tím ,že závěrečná pointa celý film někam posune ,....neposune.Takže tři hvězdy za herecké výkony a jakš takš slušnou atmosféru ,škoda. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Příroda .. hory..lesy..nahanecky... jooo too ja rád ..:) nejprve pusté hory..ale jakmile se objeví nekonečné a husté lesy ....tak to teprve začíná.. atmosféra se drží celou dobu a není moc filmů kde bych byl spokojen z toho .. že hlavní zaporak - zrudicka..není skoro vidět.. naopak.. parádní kamera..zvuky..a to Vše v temném lese..napětí se dá krájet..a jde to i bez hektolitrů krve... opuštěná chatka..parádní..tam bych nezůstal ani za nic.. zejména po nálezu v patře... celá ta sekvence v chatě je co se týká napětí...a očekávání co se bude dít...hodně Top ..ještě teď slyším ty nervydrasajici zvuky...:) Celkově pojetí té divné .. velké věci..je dosti zajímavé a originální.. příjemné překvapení..75% ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Skupinka 4 priateľov, ktorí by už vekom mohli byť minimálne dvojnásobní tínedžri sa vybrali do panenských švedských hôr, aby si tak uctili pamiatku svojho kamaráta, ktorý pred polrokom tragický zahynul a ktorého snom bola práva takáto túra. Pre dobre situované a kondične vcelku zdatné kvarteto nerobí problém vyšplhať sa kdesi hore a dojímavým spôsobom si uctiť kámoša. Lenže potom prichádza jeden chybný krok a koleno je v prdeli. Východisko? - Druhá a oveľa závažnejšia chyba, vydať sa skratkou cez les naspäť do civilizácie. Pri ceste im postupne dochádza, že najmodernejšie hi-tech vybavenie a outfit im tu bohužiaľ nepomôžu. Parádny horor na tému stratení v lese, ktorí sa síce pohráva s obohranými situáciami, vie však z nich vyťažiť takmer maximum. Musím sklamať tých, čo si pod pojmom dobrý horor predstavuje každú chvíľu nejakú príšeru vyskakujúcu z tmy priamo na diváka, hektolitre krvi a hysterické neustále kričiace postavy. Hlavné slovo tu má totiž les so svojou širokou škálou zvukov, naši hrdinovia postupne prestávajú mať chuť do reči a najdesivejšie je, keď šepkajú, navyše ich zúfalstvo pramení z náznakov, symbolov, predstáv a vlastných fóbii. Pre mňa asi najlepší horor, ktorý som si pustil za posledný polrok a určite oveľa lepšie ako kultová BLAIR WITCH. Rozhodne neodporúčam pozrieť si to pred niekoľkodňovým pobytom v horách. A ešte jedno poučenie z filmu: Ak by bola skratka skutočnou skratkou bola by to cesta... ()

chelsea63 

všechny recenze uživatele

Mám to komentovat? Totální kravina. Blair Witch bylo blbý, ale tohle je ještě blbější. Jediný přijatelný rozuzlení by bylo, kdyby ty nešťastníky odkrágloval v poblouznění hlavní hrdina. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně realisticky podaný scénář. A ještě když se k tomu připojí koukatelný děj, atmosféra, z které mrazí, neokoukaní (a dobří) herci, prostředí, z kterého přechází zrak, máte jistotu, že se film povede, stejně tak, jak tomu bylo v tomto případě. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Kým je desivý len tmavý les s nejakým tým hnusným zvukom a psychedelické sny, všetko je to paráda. No ale len z toho sa horor točiť nedá, čiže prichádza prvá mŕtvola, s tou sa dostávame na klasickú stokrát ojazdenú koľaj a príbeh sa takým tým typickým hororovým "nie a nie to skončiť" tempom vlečie k záveru, ktorý je síce celkom dobre vymyslený, ale vlastne nemá prečo byť zaujímavý. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Slušná adaptace výborné knižní předlohy. Takhle má vypadat survival horor s nadpřirozenými prvky. Na túru do švédskýho pralesa asi jen tak nevyrazím... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Svítit baterkou v lese, je teda horší, než jít po tmě :D Supr atmosféra a beznaděj z "nekonečného" lesa. Škoda toho "nedotaženého" konce. +++ SPOILER 20ti slovy: 4 kámoši se jdou projít po horách a cestu si zkráti přes les, kde číha "monstrum" bůh a "sekta". Mno...přežije jenom jeden kámoš. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Chlapi tohle ne ty vole!…film, co se do 3/4 tvari jako, temer zapomenuty, horor desetileti, aby vam v posledni patnactiminutovce naprosto poprel vse, co se za celou dobu na platne oehralo…nejdriv to vypadalo jako dumyslna a tezce remeslna ducharina, takovy lepe nasnimany Blair Witch pro 21. stoleti (carodejnice, halucinace, strasidelna chaloupka,…)…no a co se nestane, na konci dostaneme particku amisu, kteri ve volne chvili obetovavaji lidi staremu severskemu buzkovi (pry synovi Lokiho, pritom Tom Hiddlestone tam ani nehraje)…no a z toho buzka nakonec vyleze takova prapodivna jelenovita prisera, aspirujici snad na jednoho z nejhorsich hororovych zaporaku dekady…z 5 hvezd na 2 za 15 minut…tohle si zaslouzi cestne misto v nejakych filmarskych ucebnicich ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Čtyři chlápci vyrážejí na pěší túru do odlehlé švédské přírody, jsou nuceni vydat se zkratkou poté co si jeden z nich zraní nohu. Zkratka vede přes hustý, tmavý les a naši hlavní hrdinové v něm samozřejmě zabloudí, ale mimo bloudění budou čelit také skrytému zlu. Výborný horor natočený trochu po vzoru Záhady blair witch, dobré herecké výkony, super děsivá atmosféra a nádherně temné lesy co vypadaly skoro jako ty naše. Chvílemi jsem měl pocit že to točili v lesíku u nás za vsí. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Partia štyroch anglánov sa vyberie kempovať do Švédskych lesov potom, ako sa jeden z nich  stane svedkom nečakaného prepadnutia obchoďáku a následnej lúpežnej vraždy svojho priateľa/kolegu, pri ktorej úplne zamrzol. Akonáhle sa partička dostane do lesa sa atmosféra stáva hutnejšou s každou pribudnutou minútou a flik  ozaj dobre pracuje s premisou „niečo nás tam pozoruje/sleduje a my nemáme šajna čo to je“. Ako sa neskôr začnú halucinácie hlavnej postavy z prepadnutia v obchode, tam som sadol na lep tvorcom a mal som záver jasný – na koniec sa chlapík preberie z kómy v nemocnici s fačom na hlave a kamera pomaly odchádza od jeho tváre smerom k zapadajúcemu slnku za tónov melancholickej hudby. Nesprávne. Ale zas na druhej ruke, záver ktorý si zvolili filmári mi teda tiež zrovna moc nesadol a úprimne som si istý, že im nevyšiel tak, ako sami predpokladali – je to ako ísť z -50° atmo na +10° atmo čo tomuto kúsku najviac zráža body. Odhliadnuc od toho všetkého je to ale slušne prevedená práca málo známych mien a tvárí, ktorú ale prekvapivo videlo (hodnotilo) na tejto databázi relatívne slušné klbko divákov (zatiaľ 6752). ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Dialóg medzi mnou a tým mojím minulé leto: Ja:"Kam pôjdeme na dovolenku?", on:"Poďme na Ibizu", ja:"Nie sme na to už starí?" ... To fakt že true story! Chvalabohu, skončili sme ozaj na Ibize a nie niekde pod stanom v severskej pustine :) Obyčajní, sympatickí herci, na posratie les, aj ten čáry máry bazmek vydal. Na mňa tieto horory alá Blair witch skrátka fungujú. 4* ()

Reklama

Reklama