Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený hororový snímek, kde hlavní prim hrají zvukové efekty a postupné odhalování monstra, které nevídaným způsobem podněcuje Vaši fantazii. Snímku The Ritual sice nastavenou laťku pokazí lehce šablonovité "one last hero" finále, nicméně i navzdory tomuto se jedná o kvalitní a atmosferickou podívanou, podle níž by se měli mnozí tvůrci učit či alespoň inspirovat. Skvělá práce! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda a vcelku dobrý úvod, ale jak se to přehoupne do druhé půlky a na scénu se začne čím dál víc dostávat tajemné neznámé, tak jde film do kytek. Příšerka a všechno kolem ní na mě zapůsobilo dost stupidně a připomnělo mi to tuto koninu. Vzhledem k trapnosti se tak ztratila hororová atmoféra. Úplný závěr to potom rozhodně nezachránil, spíš naopak. 50% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V rámci užšího hororového zaměření ctím rčení, že kdo se bojí, musí do lesa a jelikož kreativitu tvůrců napadl v posledních letech kůrovec, vkládal jsem do pozitivně přijímaného Rituálu nemalé naděje. Teď už vím, že byly marné.. Když se Bruckner ještě drží ověřené poučky, že neznámé podněcuje fantazii, má to vcelku obstojnou atmosféru připomínající Yautja leče a rejdění blairských ježibab, ovšem jakmile se bleskům fotoaparátů ukážou rumunští slámotvůrci a důsledek vášnivé noci Lokiho se sobí laní, je to pryč. Přidám-li si hereckou topornost turistického kvarteta a bezvýznamný závěr, který více nevytěžil ze snových vizí, pak nadšené výkřiky o první letošní hororové pecce dostávají pachuť unáhlenosti. Ti čtyři měli jet raději do Belgie na ležák.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek krajně nesympatických anglických chlápků, babsky užvaněných srábků z kanclu, na výšlapu po kopcích severního Švédska. Fakt hustý dobrodrůžo - les plný průseků a pařezů, kde se mimo záběry kamery nejspíš nacházejí i informační tabule, turistické značky a odpaďáky, zatímco divák má věřit tomu, že se jedná o jakousi životu nebezpečnou a nepřátelskou divočinu zasvěcenou pohanským kultům prastarých bohů. Typická šablona pro lidi z města, kteří tráví dovolené v hotelech a divoká příroda jsou pro ně hory à la Krkonoše. Od prvních chvilek jsem toužil vidět tyhle panáky nějak brutálně zmasakrované, z kůže stažené, na kůly naražené, za živa pojídané, nebo tak něco. Není tedy divu, že mě tenhle poněkud nedomrlý čarodějnický horrůrek nijak výrazně neuspokojil. Dokud se příběh tváří jako variace na Blair Witch, dokud je Zlo neurčité, neviditelné, metafyzicky tajemné, představy vzbuzující, jde to. Ale od zjevení se partičky vidláků až po notně pitomý závěr, je s atmosférou šmytec. Průměrný a snadno zapomenutelný večerníček před spaním. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The Ritual se hodně spoléhá na zvukovou stopu. Momenty, kdy v lese něco jen tak praská nebo duní šponují nervy a není z nich zrovna dvakrát dobře po těle. Až to chvílemi působí jako pánská odpověď na Pád do tmy. Když se k tomu pak ještě přidá závěrečné odhalení vymáchané v troše té severské mytologie, tak tu je po dlouhé době slušně zapamatovatelný kousek. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne bol pre reklamu na film vybratý slogan "Radšej mali ísť do Vegas." Po masakre, ktorá sa tam odohrala 1.10.2017 sa však slogan zmenil na "Radšej mali ísť na Ibizu." (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)
  • Príbeh je síce situovaný do švédskych lesov, film sa však v skutočnosti nakrúcal v Rumunsku. (Karamanlis)

Reklama

Reklama